reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

ba i wronka - no nie ciekawie u was, trzymam kciuki zeby jutro bylo lepiej, a ta rwa kulszowa to niezle dziadostwo jest...

ja bylam dzis u lekarza, bo juz od kilku dni mam wysypke dziwna na plecach na dole i swedzi strasznie i rozroslo sie troche, i moja dok mowi ze wyglada na jakas alergie ale i tez na uwaga: polpasiec:szok: pierwsze slysze to dziadostwo (poczytalam na internecie troche zeby skumac co to wogole jest...) wziela mi krew zeby sprawdzic czy to polpasiec, za 3 dni wyniki....

reklama
Ba- jeśli Ci to pomoże narzekaj ile się da. Bardzo trudna masz tę ciążę, ale i tak jesteś dzielna!
Wronka- no rwę miałam raz w życiu i strasznie Ci współczuję. Ja nie mogłam się dowlec nawet do łazienki, przekręcenie się na drugi bok też było problemem!
Justa- ja mam nadzieję, że to jednak nie półpasiec. jest to choroba wywoływana dokładnie tym samym wirusem, co ospa wietrzna, a przechodzi się to bardzo ciężko i często długo.

ba i wronka - no nie ciekawie u was, trzymam kciuki zeby jutro bylo lepiej, a ta rwa kulszowa to niezle dziadostwo jest...

ja bylam dzis u lekarza, bo juz od kilku dni mam wysypke dziwna na plecach na dole i swedzi strasznie i rozroslo sie troche, i moja dok mowi ze wyglada na jakas alergie ale i tez na uwaga: polpasiec:szok: pierwsze slysze to dziadostwo (poczytalam na internecie troche zeby skumac co to wogole jest...) wziela mi krew zeby sprawdzic czy to polpasiec, za 3 dni wyniki....

uuuuuuu jak to półpasiec to Ci współczuję - to nie jest groźna choroba, ale strasznie swędzi i jest nieprzyjemnie. Trzymam kciuki, żeby to była alergia:tak:

Justa- ja mam nadzieję, że to jednak nie półpasiec. jest to choroba wywoływana dokładnie tym samym wirusem, co ospa wietrzna, a przechodzi się to bardzo ciężko i często długo.

hmmmm Aniaz moj znajomy miał półpaśca i nie było groźnie - tylko swędziało okrutnie. Nie wiem jak w ciąży, może rzeczywiście ma ostrzejszy przebieg?

Oj Justa, miejmy nadzieję, że to jednak nie półpasiec :eek: Jak już wiesz to forma "ospy u dorosłych":baffled: Ja się zaszczepiłam przeciw temu wirusowi pół roku przed ciążą bo jako dziecko nie miałam ospy :sorry:
Co nie zmienia faktu że wysypki w ciąży to sama radość :confused2: Ja z moją walczyłam 2 tyg. i jak się pojawiła tak zniknęłą prawie... i prawdopodobnie było bardzo rzadką, ale nie groźną chorobą ciążową :confused2:

justa....mam nadzieje,że to nie pólpasiec bo to nic przyjemnego.

A ja jestem załamana....w nocy wylam z bolu, nie mogłam sie przekrecac z boku na bok, a wstawanie na siku, a razcej powtórne wchodzenie do lóżka, to taki ból,ze nie da sie opisac. Mąż przerażony chcial jakos pomóc ale nie mogl a ja wyłam. Oczywiście jestem nie wyspana, ale generealnie to się boje co będzie dalej. Nie lubie byc taka niesprawna. A jeszcze przeczytalam,ze przy takich ostrych bólach rwy kulszowej, może to byc wskazanie do cc, bo podczas porodu sn moze dojśc do niedowladu kończyn:szok::szok:. Muszę powiedziec ginowi na wizycie ,ze ma mi jakos pomoc bo zwariuje:wściekła/y:

Forget- półpasiec bywa bardzo nieprzyjemny- wysypki często są bolesne i swędzące, czasem pojawiają się nerwobóle w okolicy kręgosłupa i inne powikłania- więc nic przyjemnego :-(Mój brat spędził z nim w łóżku jakieś 3 tygodnie, ale to pewnie sprawa 'osobnicza'. Dla płodu półpasiec chyba nie jest groźny, ale już ospa wietrzna tak.

justa....mam nadzieje,że to nie pólpasiec bo to nic przyjemnego.

A ja jestem załamana....w nocy wylam z bolu, nie mogłam sie przekrecac z boku na bok, a wstawanie na siku, a razcej powtórne wchodzenie do lóżka, to taki ból,ze nie da sie opisac. Mąż przerażony chcial jakos pomóc ale nie mogl a ja wyłam. Oczywiście jestem nie wyspana, ale generealnie to się boje co będzie dalej. Nie lubie byc taka niesprawna. A jeszcze przeczytalam,ze przy takich ostrych bólach rwy kulszowej, może to byc wskazanie do cc, bo podczas porodu sn moze dojśc do niedowladu kończyn:szok::szok:. Muszę powiedziec ginowi na wizycie ,ze ma mi jakos pomoc bo zwariuje:wściekła/y:

współczuję Wronka, mam nadzieję ze lekarz Ci jakoś pomoże

reklama
Do góry