reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

reklama
Sprawdzał też dokładnie serce (widać bardzo dobrze zastawki i wszystkie elementy, nie wiem czemu któraś z Was pisała że nie widać).

Też nie wiem dlaczego miałoby nie być widać -ja z połówkowego mam zdjęcie serduszka z pomiarem komór i zastawek razem ze sprawdzeniem czy własciwie się domykają:confused:

Na zawal padne kiedys i tyle tego wszystkiego bedzie!

Bo myślisz ze to takie łatwe??? ważne że wszystko ok -tylko powtarzaj dla spokoju te badania co jakiś czas:tak: -dla mojego spokoju:-)

A ja właśnie wróciłam z zabiegu - nie mam już naczyniaka, laserowo usunięto dziada:happy2:
Niewiele mi wolno:baffled: Nic ciepłego, nic twardego, ustami nie ruszać, żeby strup nie pękł.

No to tatuś niepocieszony:-D

I +8kilo, lekarz stwierdzil ze to za duzo:confused:.

Bez jaj -za dużo??? to może dieta?? chyba z byka spadł!!! a ten lekarz to rozumiem atleta o nieskazitelnym wyglądzie??

Katik wiedziałyśmy że nie ma co się martwić na zapas super że wyniki są dobre

13x13 komuś tu sprośne myśli po głowie chodzą:-D:-D:-D:-D

apropo wagi to ja dzisiaj mam już +10kg i dobrze mi z tym ;-)

Bez jaj -za dużo??? to może dieta?? chyba z byka spadł!!! a ten lekarz to rozumiem atleta o nieskazitelnym wyglądzie??

A najlepiej to może ograniczyć jedzenie, porąbani ci lekarze:baffled: Ja mam 13 kg na plusie a przed ciążą też miałam lekką nadwagę (4kg) i jakoś moja lekarka mówi ze się ładnie zaokrąglam:-p I że brzusio już okrąglutki, w poprzedniej ciąży na tym etapie miałam +20 i jakoś wielkiej afery nie było bo wyniki i samopoczucie było dobre. A ja moją wagę mam już teraz w pompie na pewno lekko dobiję do 20 a może nawet 25 kg i mam to gdzieś potem się będę katować a teraz jem to na co mam ochotę :sorry2::-p

Dzien dobry Kwietnioweczki:-)

Wracajac do wczorajszej wizyty,to pani doktor kazala mi ograniczyc,biale pieczywo,ziemniaki ( w szczegolnosci frytki),makaron,oraz slodkie:baffled:Zalecila jesc mieso gotowane,co do owocow i warzyw nie musze sie ograniczac,i nie mam zamiaru,tym bardziej ze jablkozercom jestem;-)

Iza- niech pani dr sama przejdzie na dietę, skoro jest orędowniczką szczupłych ciał :tak: No jakby Ci z jabłek kazała zrezygnować, to zmieniaj lekarza :-D

Katik- dobrze, że jest dobrze i tak być musi :-)

Na zawal padne kiedys i tyle tego wszystkiego bedzie!
L zwolnil sie z pracy by ze mna pojechac, 14.15 stawilismy sie na polozniczym i czekamy. Pobrali probke moczu, i zaprosili na KTG. Polezalam z pol godzinki, Mala skakala i krecila sie bez zarzutu. Cisnienie w normie, choc jak na mnie minimalnie wyzsze - 126/74, no ale to sie i tak dziwie, ze po takim zdenerwowaniu nie bylo wyzsze. Potem okazalo sie, ze badanie moczu wyszlo idealnie. Kolejna probka - i po chwili znow wyniki idealne.
Stwierdzili, ze ranna probka musiala byc zle pobrana - albo w samym pojemniku byly jakies brudy.
Ogolnie wykluczyli infekcje moczu na 100 %, wyniki z krwi beda na dniach.
Mam nadal sie obserwowac, wypoczywac ile sie da, sikac jak najwiecej by tej wody sie pozbyc, ale niczym innym nie stresowac, bo wszystko jest w normie.

Kamien z serca. I duza buzka dla Was za cieple slowa.

suuuper!!

A najlepiej to może ograniczyć jedzenie, porąbani ci lekarze:baffled: Ja mam 13 kg na plusie a przed ciążą też miałam lekką nadwagę (4kg) i jakoś moja lekarka mówi ze się ładnie zaokrąglam:-p I że brzusio już okrąglutki, w poprzedniej ciąży na tym etapie miałam +20 i jakoś wielkiej afery nie było bo wyniki i samopoczucie było dobre. A ja moją wagę mam już teraz w pompie na pewno lekko dobiję do 20 a może nawet 25 kg i mam to gdzieś potem się będę katować a teraz jem to na co mam ochotę :sorry2::-p

kocham takie podejscie:) waga to ostatnia rzecz o ktorej mysle- z dzidzia oki, ze mna tez, humor dopisujue wiec mam gdzies ze 15 kg juz mi przybyło:-)

elvie kto jak kto ale Ty to już się zupełnie nie masz czym przejmowac jak chodzi o wagę:) super ze pozbyłaś się tego wynalazka!!

reklama
Witajcie kochane.
Nie mam dzisiaj dobrego nastroju:no:

Wizytę u lekarza miałam miec dzisiaj ale moja ginka zadzwoniła wczoraj że dzisiaj jej nie pasuje więc pojechalismy wczoraj.
Po badaniu okazało się że szyjka znowu troche sie skróciła i w czwartek jadę na załozenie pessaru:-:)-:)-(Najgorsze jest to że mała strasznie napiera na tą szyjkę :no:Przy badaniu lekarka czuła ze to główka napiera a kiedy robiła mi usg okazało sie ze mała zdązyła już przekrecic sie pupą do dołu:szok:
Niezła z niej krecioła:tak: ma tyle miejsca że może robic co chce.
Pessar ma pomóc mojej szyjce ale musze nadal leżeć i tak juz do końca:-:)-:)-(
Dzieki bogu moje maleństwo jest zdrowiutkie:tak::tak::tak: Serduszko pieknie bije,przepływy prawidłowe.Waży 1100 g no i Helenka nadal jest Helenką:-D
nic jej nie wyrosło.
Kocham to moje maleństwo i dla niego moge nawet lezeć do kwietnia:tak::tak::tak:

To sie wygadałam i troche mi lepiej.
Trzymajcie kciuki za nas kochane.

Do góry