reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

No ja 3D nie potrzebuję robić, myśle tylko o tym co jest konieczne zeby sprawdzić czy z mała wszystko ok i na jak bardzo wykwalifikowane usg isc powinnam i kidy ;-) w 23tyg miałam połowkowe bardzo szczegółowe- wymierzone i sprawdzone i wszystko było ok i idealnie wykształcone, więc chyba nie powinnam się martwić:sorry2:;-) tylko tych przepływów nikt nie sprawdzał a mój gin chyba nie ma aparatu z takimi możliwościami :confused: ale moze to w ogóle nie jest konieczne:confused::tak:

reklama
No jestem
Katik i Elvie czekam na wieści....

Nie wiem -może ktoś mnie zlinczuje... ale chyba w szpitalu zabronię szczepić... trudno -jeśli już mam to zrobić niech to będzie później i po konsultacji z pediatrą jaką szczepionką i kiedy... miesiąc nic nie zmieni -dziecko i tak pewnie będzie musiało być zaszczepione -ale ja będę wiedziała że jest większe i silniejsze.... uważam że na to mam czas.... a lepiej jak zrobię to na spokojnie i z namysłem...

Aniez mi lekarz kazał zrobić to usg JUŻ... czyli w 30tc... myślę że naprawdę się boi że się rozpakuje wcześniej i pewnie byłoby ok ale jak to łożysko dalej zasłania mi "wylot" to pewnie nie można dopuścić do rozpoczęcia akcji porodowej:-( więc jak się podniosło przynajmniej o to będe spokojna... jak nie -to nie wiem co robić:no:

A ja mam to ostatnie USG u mnie to 4 z kolei w piątek czyli 29.01. to jest mój 31 tydzień i nie mogę się już doczekać kiedy zobaczę to moje niunio które tak namiętnie kopie mamusię.

Aniez mi lekarz kazał zrobić to usg JUŻ... czyli w 30tc... myślę że naprawdę się boi że się rozpakuje wcześniej i pewnie byłoby ok ale jak to łożysko dalej zasłania mi "wylot" to pewnie nie można dopuścić do rozpoczęcia akcji porodowej:-( więc jak się podniosło przynajmniej o to będe spokojna... jak nie -to nie wiem co robić:no:

13x13 u Ciebie to w ogóle inna bajka- przy niskim łożysku może chcieć zobaczyć dokładnie co i jak i być może podejmie decyzje o cesarce. Tak jak ostatnio pisałam u mnie się w końcu podniosło i odsłoniło ujście. Życzę Ci, żeby też tak było!!!

No i dupa. Blada :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Juz myslalam, ze bedzie lepiej, bo w nocy rece nie dretwialy, czyli obrzeki sie zmniejszyly, i po nogach tez to widze, a tu co na wizycie wyszlo?

Bialko w moczu, cukier w moczu, krew w moczu! :wściekła/y::no::no::-:)-:)-(
Na 14.20 mam sie odmeldowac w szpitalu bo w przychodni zadnych badan porobic nie moga, a w szpitalu poleca hurtem od gory do dolu.

Dobrze, ze slyszalam bicie serdusia malej, czuje jak sie rusza, wiec mam nadzieje, ze z nia wszystko dobrze. No i polozna pomacala macice, i chyba Malutka, i stwierdzila, ze wydaje jej sie wieksza niz 30 tygodni. Moze dzis zrobia usg w szpitalu to bede wiedziec co i jak.

Ale mam dola :-:)-:)-:)-:)-(

Juz myslalam, ze bedzie lepiej, bo w nocy rece nie dretwialy, czyli obrzeki sie zmniejszyly, i po nogach tez to widze, a tu co na wizycie wyszlo?

Na 14.20 mam sie odmeldowac w szpitalu bo w przychodni zadnych badan porobic nie moga, a w szpitalu poleca hurtem od gory do dolu.

Dobrze, ze slyszalam bicie serdusia malej, czuje jak sie rusza, wiec mam nadzieje, ze z nia wszystko dobrze. No i polozna pomacala macice, i chyba Malutka, i stwierdzila, ze wydaje jej sie wieksza niz 30 tygodni. Moze dzis zrobia usg w szpitalu to bede wiedziec co i jak.

Trzymaj się kochana.Zbadają cię porządnie zrobią usg i zawsze będziesz pod opieką lekarza.
Zobaczysz wszystko bedzie dobrze.
Wszystkie będziemy z tobą myslami:tak:

Basia ja też nie mogę się doczekać:-) choć ostatnio widziałam tylko tył główki z uszkiem i pupę -to teraz nawet dla tej pupki mogę na usg latać co chwilkę

Aniez też mam nadzieję że polazło do góry:tak: bo ja jestem anty cesarkowa bardzo i wolałabym bez takich akcji:confused:

Katik daj tu jakoś znać co i jak -nie trzymaj nas w niepewności za długo:no:

Katik- bidulko:-(a myślałam że jednak przyniesiesz nam dobre wieści.
Ale z dwojga złego dobre to że przebadają Was całe i wierze w to że wszystko jest ok.Trzymaj się kochana:-)Głowa do góry- musi być dobrze1

reklama

katik, kochana jesteśmy z Tobą. Mam nadzieje,że szybko Cie podleczą i będzie wsio ok, czego z całego serducha Ci zyczę. Trzymamy mocno kciuki i czekamy na wieści.

Do góry