reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

Justa - super! Trzeba przycierać nosa ludziom zarozumiałym, głupim i nietaktownym:-) ja miałam podobną sytuację, kiedy to anorektyczna znajoma nie omieszkała zwrócić mi uwagę, że jak za dużo przytyję w ciąży to później już mi tak zastanie. Powiedziała to oczywiście w 3 osobie lp "Ja się w ciąży za dużo przytyje.." ale i tak moja cięta riposta poszła natychmiast jak strzała w jej kierunku :-) będzie mnie pouczać, głupia baba.

reklama
Chociaż może lepiej włączyć olewator.. do głupola i tak nic nie dotrze..:tak:

ja czesto zagryzalam wargi i milczlam na glupote innych i docinki np pod kontem mojej figury ( tak jak juz pisalam jestem mis kuleczka:-)) a teraz to nie omieszkam odpowiadac, jak cos to na hormony zwale i myszami postrasze;-)

WITAJCIE KOCHANE MY PO WIZYCIE I TAK. MAŁA WAŻY 958GRAM JEST ŚLICZNA:-):-) SZYJKA TRZYMA JAK NA RAZIE A MAŁA SIĘ UŁOŻYŁA GŁÓWKĄ W DÓŁ JA DO PORODU. MAM BRAĆ DALEJ LEKI ŻEBY SIĘ SKURCZE NIE POJAWIŁY. JEST TYLKO POWAŻNY PROBLEM Z MOJĄ NERKĄ PRAWĄ PÓŁTORA TYGODNIA TEMU MOCZ MI STAŁ NA 3CM A TERAZ JUŻ NA 5CM I JEST NAPRAWDĘ NIE CIEKAWIE:no::no: WIZYTĘ MAM ZA 2 I PÓŁ TYGODNIA I ZOBACZYMY WTEDY BO GINKA SIE BOI ŻE CAŁKIEM PRZESTANIE PRACOWAĆ A WTEDY TYLKO ZOSTAJE CEWNIK BO JAK GO NIE ZAŁOŻĄ TO LEWA BĘDZIE ZA BARDZO OBCIĄŻONA I WTEDY MOŻE NIE BYĆ ZA FAJNIE U NASZEJ ZUZI. KOCHANE WSTAWIAM DWA ZDJĘCIA GINKA SIĘ ŚMIAŁA ŻE MA TAKIE POLICZKI PUCOŁOWATE:-):-):-).

WITAJCIE KOCHANE MY PO WIZYCIE I TAK. MAŁA WAŻY 958GRAM JEST ŚLICZNA:-):-) SZYJKA TRZYMA JAK NA RAZIE A MAŁA SIĘ UŁOŻYŁA GŁÓWKĄ W DÓŁ JA DO PORODU. MAM BRAĆ DALEJ LEKI ŻEBY SIĘ SKURCZE NIE POJAWIŁY. JEST TYLKO POWAŻNY PROBLEM Z MOJĄ NERKĄ PRAWĄ PÓŁTORA TYGODNIA TEMU MOCZ MI STAŁ NA 3CM A TERAZ JUŻ NA 5CM I JEST NAPRAWDĘ NIE CIEKAWIE:no::no: WIZYTĘ MAM ZA 2 I PÓŁ TYGODNIA I ZOBACZYMY WTEDY BO GINKA SIE BOI ŻE CAŁKIEM PRZESTANIE PRACOWAĆ A WTEDY TYLKO ZOSTAJE CEWNIK BO JAK GO NIE ZAŁOŻĄ TO LEWA BĘDZIE ZA BARDZO OBCIĄŻONA I WTEDY MOŻE NIE BYĆ ZA FAJNIE U NASZEJ ZUZI. KOCHANE WSTAWIAM DWA ZDJĘCIA GINKA SIĘ ŚMIAŁA ŻE MA TAKIE POLICZKI PUCOŁOWATE:-):-):-).

Musisz być dobrej myśli nawet jesli trzeba będzie załozyć ten cewnik to najważniejsze aby z małą wszystko było dobrze.Dasz radę tyle już przeszłaś.
Najwazniejsze że szewek trzyma i nie ma skurczy.
Pisałam juz na ogólnym ale napiszę jeszcze raz ŚLICZNA ta wasza ZUZIA:-)

musisz być dobrej myśli nawet jesli trzeba będzie załozyć ten cewnik to najważniejsze aby z małą wszystko było dobrze.dasz radę tyle już przeszłaś.
Najwazniejsze że szewek trzyma i nie ma skurczy.
Pisałam juz na ogólnym ale napiszę jeszcze raz śliczna ta wasza zuzia:-)
gosienka dzięki tylko jak oni włożą ten cewnik to on może być tylko do 8tygodni bo później trzeba go wyjąć z tego co się orientowałam i wcześniej będzie trzeba wywołać poród żeby zakażenie do małej się nie dostało tak mi tłumaczyła ginka.

dziewczynki z badania ogólnego moczu wyszło mi że PH mam 6.5 (norma jest 5.0-6.0)
i ciężar właściwy też jest zawyżony bo 1.025g/ml (norma 1.016-1.022) mam dzwonić jutro do mojej gin czy poczekać spokojnie do kolejnej wizyty?? do tego morfologia też zawyżona tzn WBC 12.8, GRAN 10.0 i HTC34,8 czyli z tego co w necie wyczytałam to chodzi o białe krwinki i to może prowadzić do anemii ale nie wiem sama co zrobić.

Mamusia87- ja poczekałabym do kolejnej wizyty, ale jeśli wyniki Cię stresują to lepiej zadzwonić, niż się denerwować. PH masz zasadowe- PH moczu zależne jest od diety. Mój lekarz jest zwolennikiem zakwaszania moczu (dieta wysokobiałkowa, bogata w wit. C), dużo zależy od tego, jak mocz był pobrany i jak długo 'czekał', bo dość szybko namnażają się w nim bakterie i go alkalizują.
A poziom leukocytów w ciąży zazwyczaj jest zawyżony (nawet do 15000- przy normie do 10000). Możesz mieć jakąś infekcję, albo po prostu tak masz :tak:

reklama
WITAJCIE KOCHANE MY PO WIZYCIE I TAK. MAŁA WAŻY 958GRAM JEST ŚLICZNA:-):-) SZYJKA TRZYMA JAK NA RAZIE A MAŁA SIĘ UŁOŻYŁA GŁÓWKĄ W DÓŁ JA DO PORODU. MAM BRAĆ DALEJ LEKI ŻEBY SIĘ SKURCZE NIE POJAWIŁY. JEST TYLKO POWAŻNY PROBLEM Z MOJĄ NERKĄ PRAWĄ PÓŁTORA TYGODNIA TEMU MOCZ MI STAŁ NA 3CM A TERAZ JUŻ NA 5CM I JEST NAPRAWDĘ NIE CIEKAWIE:no::no: WIZYTĘ MAM ZA 2 I PÓŁ TYGODNIA I ZOBACZYMY WTEDY BO GINKA SIE BOI ŻE CAŁKIEM PRZESTANIE PRACOWAĆ A WTEDY TYLKO ZOSTAJE CEWNIK BO JAK GO NIE ZAŁOŻĄ TO LEWA BĘDZIE ZA BARDZO OBCIĄŻONA I WTEDY MOŻE NIE BYĆ ZA FAJNIE U NASZEJ ZUZI. KOCHANE WSTAWIAM DWA ZDJĘCIA GINKA SIĘ ŚMIAŁA ŻE
MA TAKIE POLICZKI PUCOŁOWATE:-):-):-).
a Ty juz limitu w tej ciazy nie wykorzystalas? Bidulko!
W nagrode masz przepiekne zdjecie swojej Zuziulki, a za kilkanascie tygodni bedziecie z mezulkiem juz ja tulic...

dziewczynki z badania ogólnego moczu wyszło mi że PH mam 6.5 (norma jest 5.0-6.0)
i ciężar właściwy też jest zawyżony bo 1.025g/ml (norma 1.016-1.022) mam dzwonić jutro do mojej gin czy poczekać spokojnie do kolejnej wizyty?? do tego morfologia też zawyżona tzn WBC 12.8, GRAN 10.0 i HTC34,8 czyli z tego co w necie wyczytałam to chodzi o białe krwinki i to może prowadzić do anemii ale nie wiem sama co zrobić.
mysle jak aniez- jak masz watpliwosci - to do gina. Moze choc zadzwon i dopytaj, bedziesz spokojniejsza.

Do góry