reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza

Ja nie wiem co wy tak marudzicie na tą glukoze ja to wypiłam w 10s byle szybko a za chwilkę już nie pamiętałam że to piłam:-D ( zapiłam od kolezanki łyczkiem kawy :laugh2::laugh2: )

No ja też to paskudztwo piję duszkiem "na raz":-D ale później mnie mdli dopóki czegoś nie zjem...a tu godzinę trzeba czekać zanim znów krew pobiora..:sorry: ciągle czekam na wyniki bo M na szkoleniu i nic nie wiem :eek:

reklama
My po wizycie u poloznej...
Ł polamany, ale wybral sie z nami, przy okazji do lekarza ze soba.
U poloznej na poczatek kwestia wynikow-wszystko w normie, mocz w normie, cisnienie idealne.
Potem wywiad - jak sie czuje, jakie dolegliwosci, watpliwosci.
No a potem czesc najprzyjemniejsza - lezanka :tak:
Kochana polozna zmiezyla mi centymetrem brzusio i namacala dzidziulke. Do karty poszly dane - 24w2d - i dlugosc dziecka 31 cm. Hmmm normalnie fenomenalna ta polozna, po co usg??? :-D:-D
Potem posluchalismy serdusia, ja jak zwykle z babanem na ustach mogalbym tak lezec do wieczora, ale Ł przeszedl sam siebie i jak po usg wzruszenie na maxa.
Ogolnie wszystko dobrze, kolejna wizyta w polowie stycznia.

Katik- co za położna- usg ma w oczach i dłoniach- niesamowite:-)
Super że malutka rośnie i obie macie się dobrze:-D
ja serduszka posłucham w środę- czeka mnie USG połówkowe , już nie mogę się doczekać:-)

elma ja tez mam luszczyce,po dziadku:-( i brzydka egzeme na kolanie,w tym tygodniu mam zamiar sie wybrac do lekarza po jakas masc bo niewiem czym moge te plamki smarowac:tak:

No i juz znam wyniki glukozy- Niestety czeka mnie prawdopodobnie powtórka z rozrywki i to pewnie w wydaniu z bonusem-"75":eek: bo po godzinie poziom glukozy niestety trochę podwyższony :no::no::no: W środe mam wizyte u lekarki to mi pewnie wszystko powie :eek::sorry: No coż...miejmy nadzieję, że powtórka wyjdzie pozytywnie, a jak nie to trzeba będzie się znów "przywitać" z dietą pana Montignaca, którą stosowałam swego czasu... ;-)

No i juz znam wyniki glukozy- Niestety czeka mnie prawdopodobnie powtórka z rozrywki i to pewnie w wydaniu z bonusem-"75":eek: bo po godzinie poziom glukozy niestety trochę podwyższony :no::no::no: W środe mam wizyte u lekarki to mi pewnie wszystko powie :eek::sorry: No coż...miejmy nadzieję, że powtórka wyjdzie pozytywnie, a jak nie to trzeba będzie się znów "przywitać" z dietą pana Montignaca, którą stosowałam swego czasu... ;-)

Elluś- nie martw się za wczasu, ja słyszałam że 50 często wychodzą źle i trzeba je powtarzać 75 -które często weryfikują poprzedni wynik i jest ok:-)

elma ja tez mam luszczyce,po dziadku:-( i brzydka egzeme na kolanie,w tym tygodniu mam zamiar sie wybrac do lekarza po jakas masc bo niewiem czym moge te plamki smarowac:tak:
dziewczyni tak czytam i wyczytałam że macie łuszczye tak jak ja:-(. Ja mam od urodzenia i mam nadzieję że n ie przejdzie na małą bo by fajnie nie było. Ja dwa lata temu miałam taki wysyp że zapłaciłam 3tyś za lampy i leki pół roku jeździłam ale trochę przeszło i teraz jak zaszłam w ciążę to się troszkę odnowiło ale ja mam maście z hormonami a z tego co czytałam to nie wolno za bardzo się paść lekami i smarować tymi maściami.

Mi też 50 wyszła trochę ponad normę wtedy trzeba powtórzyć 75. Ja zrobiłam przed wizytą by nie tracić czasu. Na tej diecie też byłam w sumie SB i MM podobne więc wiedziałam czym to grozi ;-) ale na szczęście potwierdziło się, że 50 nie są wiarygodne do końca i 75 wyszła już dobrze:tak:

Ostatnia edycja:
Niewiem jak u was ale mi w pewnych porach roku te zmiany luszczycowe znikaja.Latem mialam plat na wnetrzu w dloni,a teraz mi zanikl.Male plamki mam na lokciach udach,w zgieciach palcow u dloni(tez mi zniknely ale na wiosne przypuszczam ze znowu mi
wyjda)
Od kilku lat meczy mnie lupiez,i tu mnie zastanawia jedno czy to na pewno lupiez czy byc moze mam na skorze glowy te plamki co na innych czesciach ciala:-( i niewiem szczerze mowiac.Zeby to sprawdzic musialabym zgloic sie na lyso,a tego nie chce:no::no:

reklama
Ja ma łuszczycę po babci ale odpukać na szczęście bardzo łagodną i tylko na łokciach małe plamki i okresowo na kostkach a maści co mam na pewno nie są z hormonami:no: więc smaruję się delikatnie raz na parę dni. Na głowie najprawdopodobniej tez mam bo tez jakby łupież ale nie do końca.

Do góry