reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki u lekarza

Witajcie!!

Ja po kolejnej wizycie. I u mnie bez zmian.Niestety:-( Kurde staram sie byc twarda ale w glebi duszy ciagle sie boje.Szyjka krotka skorcze nadal sa. Ale przynajmniej wszelkie infekcje wyleczone. Dzidzia na szczescie zdrowa i dobrze sie rozwija, jednak jest dosc nisko usadowiona. Połozenie miednicowe. Wiec nadal musze lezec. Ostatnio troszke sobie pofolgowałam, i coprawda nie wysilalam sie, ale jednak spacerowalam po mieszkaniu, a wczoraj zaprowadzialm corke na spotkanie mikołajkowe:-) Ehh... Juz sama nie wiem...

A u Was dziewczyny jak wysoko jest ułożona dzidzia??

No i po raz kolejny maleństwo mialo zaciśnięte nóżki, jednak lekarz po raz drugi powiedzial iz nie jest pewien na 100%, ale skłania sie do DZIEWUSZKI.

Trzymajcie sie...

Pa

reklama
Dziękuję dziewczyny za diagnozę... nawet nie chce mi się czytać czy coś się z tym robi... będę u lekarza to zapytam. Najgorzej ze łapie w najmniej odpowiednich momentach...

Elma dziękuję za info

Paulka90 nic z cycuchów nie mam:eek: więc nie poradzę

Waniliowa a ja nie chcę żeby mi ciekło:-D już z jednej dziury cieknie -jakby jeszcze do tego dwie doszły to już poddaje się!!!

Ilonka1985
i no spa nie pomaga na ten twardniejący brzuch??

Barbarka123
ja jak mam kichnąć to zwijam się w kulkę -i nie ma znaczenia gdzie jestem:-p czasem to wygląda komicznie i idiotycznie:eek:

Kici69 ale przeszło prawda?? i est szansa że mi też przejdzie:tak:na 3D zobaczysz wszystko:tak: a usteczka będa zdrowe i piękne:tak:

Justa24
już się nie da więcej leżeć:-D:-D:-D

Iza813
gratuluję półmetka... teraz to dopiero zleci...

Ba hahahaha no zdarza się że też musimy czasem "gdzie król piechotą" iść i przechodzą bóle:-D:-D:-D:-D

Wronka
ale Twój ból krocza to tak zrobiony jak u Katik???????????:-);-) zapytaj gina o tą rwę -ja dopiero 23 idę:-(

Wesoła24 u mnie mieli glukozę -nie pomogę:no:

Forget me not -wow dali czadu -ja tak szłam w lecie na rozmowę o pracę:-D:-D:-D biała bluzeczka z krótkim rękawkiem a tu taaaaaaaaaaaaaki sinior ćpunki:eek:

Ewka84 dziękuję ale nie pamiętam gdzie pisałam o imieniu:eek: ja chyba już zasypiam :eek::eek::eek::eek: albo spałam jak to pisałam -musze wygrzebać ale pisałam o Alicji????:-p:-p

Aniam dokładnie tak jak napisałaś

Dagsila a co u Ciebie???

Barbarka123 u mnie maleńka na usg leżała główką na łożysku a łożysko zasłaniało szyjkę -ale to się zmienia jak mała się przekręca. Jeśli szyjka jest krótka (choć nie piszesz jak krótka) to dlaczego lekarz nie zakłada szwu??????

czesc
forget - wspolczuje tych kluc....
barbarka123 - ja nie mam pojecia jakie u mnie polozenie ma dzidzia, ale czuje kopania bardzo nisko i po pecherzu mnie czesto kopie, nawet mnie nieraz to zaboli..
jutro mam wizyte u gin, ciekawe czy u mnie sie wyniki poprawia, mam juz dosc tych tabletek....

Ja niestety wczoraj też uświadczyłam bólu krocza:no:. Trochę latałam po sklepach i potem jak mnie ból złapał:-(. Dzisiaj znowu trochę pochodziłam i znowu to samo:-(
Kurde u mnie juz 3 dzien bolu... Poki jestem w jednej pozycji jest ok, ale jak wstaje z pozycji siedzacej czy lezacej to masakra :no: Wyprostowac sie nie moge, isc nie moge...

jutro mam USG 3d/4d :-) już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć więcej niż na tym w 2d...

Poza tym jest inny ważny argument dla którego zależy mi na 3D chce zobaczyć usteczka, bo mój B miał rozszczep wargi więc istnieje podwyższone ryzyko powtórki tego samego u jego potomka. na USG 2D Pani powiedziała, że na 99% jest wszystko dobrze z tego co widziała, ale lepiej będzie widać później... tak więc liczę na jutro.
Trzymam kciuki, choc na 100 % bedzie dobrze!!!!

Witajcie!!

Ja po kolejnej wizycie. I u mnie bez zmian.Niestety:-( Kurde staram sie byc twarda ale w glebi duszy ciagle sie boje.Szyjka krotka skorcze nadal sa. Ale przynajmniej wszelkie infekcje wyleczone. Dzidzia na szczescie zdrowa i dobrze sie rozwija, jednak jest dosc nisko usadowiona. Połozenie miednicowe. Wiec nadal musze lezec. Ostatnio troszke sobie pofolgowałam, i coprawda nie wysilalam sie, ale jednak spacerowalam po mieszkaniu, a wczoraj zaprowadzialm corke na spotkanie mikołajkowe:-) Ehh... Juz sama nie wiem...

A u Was dziewczyny jak wysoko jest ułożona dzidzia??
Ja to nawet nie wiem jak wysoko jest moje dziecie... Raz czuje ja w granicach pepka, raz u dolu... I jaka szyjka jest tez nie wiem :no: i nawet nie ma mi tego kto sprawdzic wrrrrrrr

U Ciebie musi byc dobrze, trzymaj sie. Jeszcze troszeczke, a wszystko bedzie wynagrodzone!!!

Barbarka -3mam kciuki żeby wszystko było dobrze!!!:tak: No właśnie- skoro szyjka Ci się skraca to czemu lekarz nic nie robi, jedynie zaleca leżenie???

Barbarka, będzie dobrze, trzymam kciuki:tak:

Barbarka -3mam kciuki żeby wszystko było dobrze!!!:tak: No właśnie- skoro szyjka Ci się skraca to czemu lekarz nic nie robi, jedynie zaleca leżenie???

Mi w pierwszej ciąży też sie skaracała szyjka, musialam leżec od 4 m-ca i dostałam leki na podtrzymanie.

Barbarka- leż, leż i jeszcze raz leż! Wytrzymasz- już tylko jakieś 4- 4,5 mca do końca! Żadnych spacerów- z dzieckiem sobie w kwietniu pospacerujesz :-) 3mam kciukasy! Będzie dobrze!

Forget- gestozy nie życzę- koleżanka miała- kazali leżeć, obniżali ciśnienie, regulowali elektrolity i takie tam. Mam nadzieję, że to taka Twoja natura, a nie zatrucie ciążowe.

Ja odebrałam wyniki- mocz wrócił do normy, zakwasił się a bakterie zdechły- i dobrze! Krew ok, leukocytów dużo, ale to norma w ciąży.

Trochę mnie choroba 'rozbiera', tzn. 3ci dzień czuję się jakbym miała być chora, ale mój organizm się nie chce poddać. Wspieram go masłem czosnkowym z natką, herbatą z malinami, cytrusami itd. I kto powiedział, że lekarstwa są niedobre :-D

Ostatnia edycja:
Trochę mnie choroba 'rozbiera', tzn. 3ci dzień czuję się jakbym miała być chora, ale mój organizm się nie chce poddać. Wspieram go masłem czosnkowym z natką, herbatą z malinami, cytrusami itd. I kto powiedział, że lekarstwa są niedobre :-D
mnie juz rozlozylo na calego, waniliowa tez dobrze wzielo, cholerne grypsko, tez sie wspieram tym co piszesz ale jakos nie pomaga...jutro znowu lekarz...:-(

Ja z Nadią byłam spuchnięta jak balon, stopy wyglądały jak wielkie parówki i żadnych butów ubrać nie mogłam, ale gestoza to nie była i mam nadzieje ze teraz też nie będzie chociaż obrzęki już są :-(

reklama
13x13, Justa 24, Katik, Ella, Wronka, Ba1983, Aniez- <mam nadzieje ze nikogo nie pominęłam> DZIEKUJE BARDZO ZA SLOWA OTUCHY I WSPARCIE, JESTESCIE KOCHANE!!!

Pewnie- trzeba byc dobrej mysli. Co nie zmienia faktu ze jestem dupa wolowa. Bowiem w tych emocjach, wyszlam z gabinetu i nie zapytalam o ten szew. Nawet maz mnie juz opierniczyl. Kurcze felek. Poczekam do nastepnej wizyty i juz na pewno nie ZAPOMNE. Ta szyjka chyba mi sie nie skrocila, choc nadal jest krotka- tak uslyszalam. I nie iwem nawet jak krotka, no moja wina nie zapytalam. Ale ufam doktorowi i tak sie pocieszam ze gdyby byla tam tragedia to chyba chlopina skierowalby mnie na ten szew. Ok nie analizuje. Ale podczas nastepnej wizyty wypytam juz dokladnie co i jak!! Dziękuję ze mnie oswiecilyscie!!!

Tymczasem nie bede Was zadreczac moimi rozterkami bo za smutno sie zrobi na forum!!!:-)

Maleństwo zaczyna swoja cowieczorną kopanine.

Ps. Poki co to ruchy rowniez odczuwam na przemian raz nizej a raz pod pepkiem.

Buziaki
B.

Do góry