reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki u lekarza

jutro mam USG 3d/4d :-) już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć więcej niż na tym w 2d...

Poza tym jest inny ważny argument dla którego zależy mi na 3D chce zobaczyć usteczka, bo mój B miał rozszczep wargi więc istnieje podwyższone ryzyko powtórki tego samego u jego potomka. na USG 2D Pani powiedziała, że na 99% jest wszystko dobrze z tego co widziała, ale lepiej będzie widać później... tak więc liczę na jutro.

reklama
Ja dziś przeszłam randez-vous z glukozą (3 kłucia). Pielęgniarka jak zobaczyła z jaką ilością probówek weszłam na badanie to zbladła (miałam ponad 10).

Lekarz zlecił mi mnóstwo badań krwi bo boi się o moje opuchniete nogi i ręce - w najgorszym przypadku mogą to być początki gestozy ciążowej :-:)-:)-(
Czy któraś z mam przeszła przez to paskudztwo?

Dodatkowo załatwiłam dziś badania na HIV, choroby weneryczne (kazali mi to zrobić do szpitala), 5 raz toxoplazmoze.

Ręce mam całe w siniakach, bo znalezienie u mnie żyły graniczy z cudem...

forget-me-not maskara... współczuję Ci... tyle wkuć... ja jestem jeszcze przed kolejną serią większej ilości badań, więc już się szykuję psychicznie

Lekarz zlecił mi mnóstwo badań krwi bo boi się o moje opuchniete nogi i ręce - w najgorszym przypadku mogą to być początki gestozy ciążowej :-:)-:)-(
Czy któraś z mam przeszła przez to paskudztwo?

ja miałam makabrycznie opuchnięte nogi na koniec, ale tym razem jeszcze mnie nie dopadło, jedyne co musiałam badać z tej okazji to ciśnienie i czy w moczu nie ma białka, ale taka juz moja uroda, wszystko było oki, a ja np nie mogłam żadnego buta założyć, mam nadzieję ze u Ciebie to też będą "tylko" opuchlizny, bo choć to bardzo nieprzyjeme i uciążliwe, to da się to przeżyć, a wszystkie inne opcje to już wymagają jakiegoś leczenia itp

13x13 śliczne imię wybraliście dla córuni!!

forget-me-not maskara... współczuję Ci... tyle wkuć... ja jestem jeszcze przed kolejną serią większej ilości badań, więc już się szykuję psychicznie

To jak to u was robią u mnie kłuje raz a potem zmienia tylko sobie te probówki

a własnie... i to trzeba na badanie przyjść z własną ??

W państwowych tak z prywatnych mają .

To jak to u was robią u mnie kłuje raz a potem zmienia tylko sobie te probówki .

No u mnie też tylko zmienia, teraz to już chyba standard, ale przy pobieraniu do krzywej musiała mi się 3 razy co godzinę wkłuwać w mój tłuszczyk, a to nie takie proste...

No i teraz wyglądam jak rasowa narkomanka z posiniaczonymi od wkłuć łapami;-)

Co do glukozy - mnie zawsze dają na miejscu (robię prywatnie).

reklama
jutro mam USG 3d/4d :-) już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć więcej niż na tym w 2d...

Poza tym jest inny ważny argument dla którego zależy mi na 3D chce zobaczyć usteczka, bo mój B miał rozszczep wargi więc istnieje podwyższone ryzyko powtórki tego samego u jego potomka. na USG 2D Pani powiedziała, że na 99% jest wszystko dobrze z tego co widziała, ale lepiej będzie widać później... tak więc liczę na jutro.

3mam kciuki zeby wszystko było dobrze:-)

Do góry