reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki u lekarza

Barbarka123 ja na skurcze biorę magneB6 jak Karola i no spe -choć po jakimś czasie brania magnezu no spa już nie jest potrzebna:tak:

Katik
nooooooooooooooooo to jak Ty w tym tygodniu ciąży jeszcze na górze szalejesz to nie tylko krocze ma Cię prawo boleć:-D

Ba
-ja tak mam w nocy -ale jest to po jednej stronie więc podejrzewam że to zasługa ułożenia maluszka:tak: jak na lewym coś ciągnie -to na przwy się przerzucę i jest ok -zresztą lekarz mi mówił ze maluchy teraz częściej w nocy szaleją i nawet możemy o tym nie wiedzieć -a to też pewnie ma znaczenie. Weź na noc no spę -ona nie szkodzi -a jeśli pomoże to znaczy że macica jest napięta i maluch ma ciężej:tak:

A JA MAM PYTANIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dziewczyny drugi dzień rwie mnie w okolicy prawej nerki:-:)-:)-( jakby mnie coś na wylot przebiło... kurcze stać nie moge -jak leżę to jest lżej... nie wiem co to:no: słyszałyście o takich cudach?? aż noga cierpnie -ból naprawdę okropny....

reklama
paulka90 ,to dobrze,że ci coś z piersi wyciekło:-) tak jak macica-one też się przygotowują:tak::tak::tak: mi niestety jeszcze nic nie wycieka,a mało tego od jakiegoś pół roku mam w prawym sutku takiego małego strupka-on tam jest cały czas -nawet jak ręcznikiem po kąpieli mocniej potrę...muszę zapytać lekarza-czy to oby nie żadna przeszkoda jest...wygląda jak kryształek cukru...też bym chciała,żeby mi coś pociekło:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
jeszcze dwa dni do usg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-)

Czescdziewczynki!
dzis malo mnie bylo.
Zly humor i wogole.Plecy mnie bola tragedia,tak jak na okres...Ale w poniedzialek dzwonie umowic sie na wizytke.
Brzuch narazie nie szaleje chpc poczulam dzis twardnienie.
Biore nospe i magnez b6.
Zobaczymy jak jutro czy wszystko sie uuspokoi.
Barbarka a jakiej dl jest twoja szyjka.Ja na badaniu Usg 1.5 tyg temu mialam 3 cm.
Mam nadzieje ze mi sie nie skrocila.
Jakreaugje Twoj organizm na fenterol, powiedz mi pprosze.
BEDZIE WSZYSTKO DOBRZE TYLKO PAMIETEAJ ZE MUSISZLEZEC!!!

paulka90 ,to dobrze,że ci coś z piersi wyciekło:-) tak jak macica-one też się przygotowują:tak::tak::tak: mi niestety jeszcze nic nie wycieka,a mało tego od jakiegoś pół roku mam w prawym sutku takiego małego strupka-on tam jest cały czas -nawet jak ręcznikiem po kąpieli mocniej potrę...muszę zapytać lekarza-czy to oby nie żadna przeszkoda jest...wygląda jak kryształek cukru...też bym chciała,żeby mi coś pociekło:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
jeszcze dwa dni do usg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-)

Jeszcze ci z tych piersi nacieknie że będziesz miała dość!:tak: Ja się cieszę ze sucho i niech tak zostanie aż do dnia porodu!:tak:

Czescdziewczynki!
dzis malo mnie bylo.
Zly humor i wogole.Plecy mnie bola tragedia,tak jak na okres...Ale w poniedzialek dzwonie umowic sie na wizytke.
Brzuch narazie nie szaleje chpc poczulam dzis twardnienie.
Biore nospe i magnez b6.
Zobaczymy jak jutro czy wszystko sie uuspokoi.
Barbarka a jakiej dl jest twoja szyjka.Ja na badaniu Usg 1.5 tyg temu mialam 3 cm.
Mam nadzieje ze mi sie nie skrocila.
Jakreaugje Twoj organizm na fenterol, powiedz mi pprosze.
BEDZIE WSZYSTKO DOBRZE TYLKO PAMIETEAJ ZE MUSISZLEZEC!!!

Droga Ilonko, wiem ze musze lezec, lekarz polecil minimum 6 godzin dziennie. Poczatkowo staralam sie, ale widze ze teraz jednak spaceruje troszke, bo od tego lezenia boli mnie strasznie dupka:) Ale nie przemeczam sie, nie podnosze ciezarów... No probuje. Jeśli chodzi o szyjke to niestety:no: nie wiem jaka ma długość, gdyz w całym tym szoku nie spytalam lekarza, być moze powiedzial, a ja nie dosłyszałam. Jutro wybieram sie na wizyte wiec dopytam dokladnie. Choc nie ukrywam mam stracha na calego. A co do fenoterolu, to podczas pierwszej ciazy reagowałam o wiele gorzej, tzn widelca do ust nawet nie mogłąm podniseść, A teraz troszke mna trzesie ale da sie wytrzymac i to przez chwilke po zazyciu tabletki. :eek:

A jesli chodzi o takie miesniowe bola brzucha nocą, to tez takie posiadam. Zwłaszcza gdy krece sie z boku na bok, to wtedy sie nasila. Albo podczas kichania, bądź śmiania sie czasem tak mnie zaboli w podbrzuszu, szczególnie gdy dochodzi do tego podczas lezenia na plecach.:szok:

A tak w ogole to tylek mnie boli juz od tego polegiwania i do tego mi rośnie chyba;-);-):-D

Pozdrawiam i całuję.

Barbarka123 ja na skurcze biorę magneB6 jak Karola i no spe -choć po jakimś czasie brania magnezu no spa już nie jest potrzebna:tak:

Katik
nooooooooooooooooo to jak Ty w tym tygodniu ciąży jeszcze na górze szalejesz to nie tylko krocze ma Cię prawo boleć:-D

Ba
-ja tak mam w nocy -ale jest to po jednej stronie więc podejrzewam że to zasługa ułożenia maluszka:tak: jak na lewym coś ciągnie -to na przwy się przerzucę i jest ok -zresztą lekarz mi mówił ze maluchy teraz częściej w nocy szaleją i nawet możemy o tym nie wiedzieć -a to też pewnie ma znaczenie. Weź na noc no spę -ona nie szkodzi -a jeśli pomoże to znaczy że macica jest napięta i maluch ma ciężej:tak:

Dziewczyny drugi dzień rwie mnie w okolicy prawej nerki:-:)-:)-( jakby mnie coś na wylot przebiło... kurcze stać nie moge -jak leżę to jest lżej... nie wiem co to:no: słyszałyście o takich cudach?? aż noga cierpnie -ból naprawdę okropny....

13X13 tak jak Ci dziewczyny pisały to objawy rwy kulszowej... ja jakiś czas temu miałam rwanie też z prawej strony, przez 5 dni z małymi przerwami mnie bolało :-(

Chcialam sie tylko tak Was spytac (choc nie chce na paranoiczke wyjsc,tym bardziej,ze widze ze Wy wiecej ode mnie cierpicie:zawstydzona/y:)...czy Wam tez sie zdarza w nocy bol brzucha?Ale nie taki jak w @ tylko hm...jakby miesnie-tym bardziej jak sie przewracam z boku na bok.Podejrzewam,ze to moga byc miesnie,ale hm...moze ktoras Was tak ma i dostala juz porade lekarska?
Bea
tez tak mam, brzuch mnie czesto w nocy boli wlasnie tak dziwnie, a jak zmienie pozycje to przestaje... to pewnie jakies bole miesniowe albo dzidzia lezy na jakim organie

no mi tez to podjezdza na rwe kulszowa... czesto sie w ciazy zdarza, lez jak najwiecej sie da

U mnie dzisiaj mija dokladnie pòlmetek:tak: tak jak u waniliowej:-),moje slonko kopie za kazdym razem jak sie poloze,czasami mnie pozegna kopniaczkiem przed snem i nad ranem tez daje o sobie znac,a potem pewnie ponownie usypia:-)

reklama
A mnie od 2 dni znow bardzo krocze boli... Dzis to wprost ledwie chodze. Co prawda rano sie troszke ponaciagalam za bardzo, siedzac okrakiem na mezulku :)shocked2::shocked2::shocked2:kontynuujac wczorajsze ...hahahaha), a potem ledwie zeszlam.
Tak wiec dzis blogie lenistwo na sofie , poza malymi zakupami. Choinka w ruch pojdzie jutro...

Ja niestety wczoraj też uświadczyłam bólu krocza:no:. Trochę latałam po sklepach i potem jak mnie ból złapał:-(. Dzisiaj znowu trochę pochodziłam i znowu to samo:-(

Kochana...witaj w klubie. To niestety rwa kulszowa:wściekła/y:, ja się z nią męczę od ponad tygodnia. Ostatnio tak mnie rwie,że jedną nogę ciągnę, normalnie chodzic nie moge:wściekła/y:, okropny ból. 10.12 mam wizytę i muszę zapytac gina czy mogę może jakieś plastry rozgrzewające, bo nie dam rady.

Do góry