reklama
Ella1
Fanka BB :)
dziewczyny a tak w ogóle to mnie zastanawia, bo moje maleństwo nie porusza się w brzuszku tak super mocno jak wy opisujecie... ja tylko czasami poczuję coś trochę wyrażniej a tak to czuje jak mi tam coś się wierci, ale nie kopie w ścianki brzuszka...
Kici- spokojnie;-)- ja tak naprawdę poczułam solidniejsze kopniaczki dopiero po skonczeniu 20 tygodnia! Wcześniej to było tylko raczej takie "smyranie" A i teraz są dni że owczem, Mała daje do wiwatu, albo wręcz odwrotnie- mijają długie godziny a ja pytam "Hej!-Jest tam kto?" bo ani drgnie! Ale to normalne! ;-)
A co do tej laski z okresem, to w ogóle bez komentarza, za to ja też mam małą "fobię" sprawdzania, czy przypadkiem nie plamie, albo coś... Nawet papier toalet. muszę mieć biały w ciąży -wariatka :-)
dziewczyny a tak w ogóle to mnie zastanawia, bo moje maleństwo nie porusza się w brzuszku tak super mocno jak wy opisujecie... ja tylko czasami poczuję coś trochę wyrażniej a tak to czuje jak mi tam coś się wierci, ale nie kopie w ścianki brzuszka...
Kochana współczuję poranka - a tą laskę to bym znalazła i uświadomiła jej od czego jest spłuczka w toalecie -bo aż mi krew do głowy uderzyła jak to czytałam -a co dopiero jak bym tam była!!!
Co do ruchów -dziś idę do lekarza -zapytam. Moje dziecię kiedyś szalało jak na imprezie -a teraz -zapomnij o -przeciągnie się, przekręci leciutko i dalej w kimę idzie. Cały dzień śpi i czekam do wieczora -wtedy się pokręci, popuka -i dalej idzie spać. wczoraj jak była u mnie siostra -przeciągała się np -ale nie kopała (widziałyśmy jak mi brzuch wywala:-)). Dziś wyjątkowo dostałam 3 puknięcia po 9 rano;-) No ale na usg widzieliśmy że się wyciąga i wierci -a ja tego nie czułam -więc upewnię się dlaczego tak jest i napiszę wieczorem ale myślę ze to normalne -bo czułam bardzo jak miałam mały brzuszek -wiec się pewnie rozpychała i miejsce robiła -teraz miejsca ma sporo więc nie potrzebuje się aż tak rzucać.
13x13 dziękuję za info, koniecznie napisz co Ci powie gin.
też sobie tłumaczę, że dzidiza ma duży domek i pewnie dlatego tak wyraźnie nie czuję :-)
nie zamartwaim się na zapas, bo puknięcia malutkie czuję.
a żebym to ja wiedziała, która to mi taki numer odwinęła to bym poszła i nawrzeszczała... mało nas jest w biurze, ale akurat kilka panien ma teraz okres a na każdą wrzeszczeć sie będę...
ella ja też mam taką samą fobię... uzywam tylko papieru na którym widać ewentualne plamienia... przy każdej wizycie w toalecie dokładnie sprawdzam każdy kawałek po podtarciu, a później jeszcze zerkam do muszli czy mocz nie jest mętny... dlatego prawie zemdlałam z szoku kiedy to zobaczyłam...
też sobie tłumaczę, że dzidiza ma duży domek i pewnie dlatego tak wyraźnie nie czuję :-)
nie zamartwaim się na zapas, bo puknięcia malutkie czuję.
a żebym to ja wiedziała, która to mi taki numer odwinęła to bym poszła i nawrzeszczała... mało nas jest w biurze, ale akurat kilka panien ma teraz okres a na każdą wrzeszczeć sie będę...
ella ja też mam taką samą fobię... uzywam tylko papieru na którym widać ewentualne plamienia... przy każdej wizycie w toalecie dokładnie sprawdzam każdy kawałek po podtarciu, a później jeszcze zerkam do muszli czy mocz nie jest mętny... dlatego prawie zemdlałam z szoku kiedy to zobaczyłam...
kamisia1101
Bo teraz serca mam dwa...
Cześć dziewczynki....znowu powracam.Niestety 6 dni nie nadrobię nie ma szanssss
Kici- rzeczywiście paskudny poranek:-(oby teraz było tylko przyjemniej
Co do ruchów maluszka to ja wczoraj nie wytrzymałam i zarejestrowałam się do gina .Od 3 dni nie czułam nic- ani motylków, ani stukania nic....Czułam tylko przeraźliwy ból pleców. A że ostatnio trochę się forsowałam w związku z przeprowadzką bałam się że coś jest nie tak. Byłam już takim kłębkiem nerwów że wczoraj do godziny 15 zanim pojechalismy do lekarza siedziałam i wyłam!!Na szczeście wszystko skończyło się dobrze - detektorem tętna sprawdzili czy bije serduszko - i bije- 155 uderzeń więc jest ok. Kamień spadł mi z serca :-)Może i spanikowałam ale musiałam się upewnić że z najważniejszym czlowieczkiem w moim życiu jest wszystko ok!
Co do ruchów maluszka to ja wczoraj nie wytrzymałam i zarejestrowałam się do gina .Od 3 dni nie czułam nic- ani motylków, ani stukania nic....Czułam tylko przeraźliwy ból pleców. A że ostatnio trochę się forsowałam w związku z przeprowadzką bałam się że coś jest nie tak. Byłam już takim kłębkiem nerwów że wczoraj do godziny 15 zanim pojechalismy do lekarza siedziałam i wyłam!!Na szczeście wszystko skończyło się dobrze - detektorem tętna sprawdzili czy bije serduszko - i bije- 155 uderzeń więc jest ok. Kamień spadł mi z serca :-)Może i spanikowałam ale musiałam się upewnić że z najważniejszym czlowieczkiem w moim życiu jest wszystko ok!
Cześć dziewczynki....znowu powracam.Niestety 6 dni nie nadrobię nie ma szanssss
kamisia, lepiej pojechać i sprawdzić chociaż samo tętno, nie koniecznie USG, niż nie zrobić nic, a później mieć do siebie pretensje...
Kici oj faktycznie poranek miałas nerwowy i niesympatyczny. Mam nadzieję, że reszta dnia upłynie juz bez stresu. Ale powiem Ci że normalanie jestem w szoku jak można nie spuścić wody w toalecie po sobie i jakiego stracha musialas sie najeść i to przez czyjąś głupotę lub lenistwo.
PS. Ja papierek w toalecie też dokładnie sprawdzam ;-)
Kamisia dobrze że z dzieciem wszystko dobrze.
A ja już jutro do pani doktor, troche mam stracha jak to przed każdą wizytą no ale może maleństwo sie ujawni więć z drugiej strony już się nie mogę doczekać
PS. Ja papierek w toalecie też dokładnie sprawdzam ;-)
Kamisia dobrze że z dzieciem wszystko dobrze.
A ja już jutro do pani doktor, troche mam stracha jak to przed każdą wizytą no ale może maleństwo sie ujawni więć z drugiej strony już się nie mogę doczekać
iza813
mama Szymka i Samuela
Ja za godzinke ide na USG,i ciekawa jestem co lekarz mi powie jak go zapytam go o plec,jak powie ze to dziewczynka to bede miec niezly metlik w glowie
Moja szyjka bardzo sie skróciła, coprawda jest twarda i zamknieta ale lekarz stwierdził ze lepiej dmuchac na zimne i zaproponował szew. Powiedział ze to trzecia ciąża i jest to dopiero 20 t i tak bedzie bezpieczniej. Leków zadnych nie biorę, tylko nospę jak brzuszek czasami boli, po zabiegu dostawałam antybiotyk.Dziewczyny dzis wieczorem poczulam dosc mocne pieczenie podczas oddawania moczu tak dosc wysoko nie przy wylocie, myslicie, ze powinnam to zglosic jutro ginekologowi?Pewnie to jakies bakterie no bo przeziebic w domciu sie raczej nie moglam
Jejku ja mam stracha normalnie co dzien...
Sonia a dlaczego mialas zakladany szew???
Czy bierzesz do tego jakies leki??
Pozdrowionka i dziekuje za slowa otuchy od wszystkich kobitek
Trzymaj sie Kochana, bedzie dobrze
reklama
Kochane Moje Kwietnioweczki, mam takie pytanko male, jakoze za tydz wybieram sie do Pl i chce zrobic wszelkie potrzebne badania, bo pewnie bedzie to moja przedostatnio wizyta tam przed kwietniem. Tak wiec, co powinnam "sobie" zbadac? pewnie lekarz i tak mi powie, ale na wypadek jakby o czyms "zapomnial" bylaby wdzieczna za sugestie wiem ze na pewno:
morfologia
mocz
toksoplazmoza (nie przechodzilam, wiec pewnie wypada powtorzyc)
Wspominalyscie kiedys o paciorkowcu, ja nigdy (chyba) nie mialam zadnych badan pod tym katem, jak to wyglada? czy wykrywa go "zwykla" cytologia lub posiew z pochwy? moze glupie pyt, ale wole sie wyglubic teraz, niz potem zalowac
Jeszcze jedno, czy na cytomegalie ktoras z Was miala test robiony? bo ja niestety nie a doczytalam sie przed chwila, ze jest bardzo niebezpieczna w ciazy
Przychodzi Wam cos jeszcze do glowy? z gory dzieki :-) i lece dalej w necie grzebac co by tu jeszcze sobie zbadac;-)
morfologia
mocz
toksoplazmoza (nie przechodzilam, wiec pewnie wypada powtorzyc)
Wspominalyscie kiedys o paciorkowcu, ja nigdy (chyba) nie mialam zadnych badan pod tym katem, jak to wyglada? czy wykrywa go "zwykla" cytologia lub posiew z pochwy? moze glupie pyt, ale wole sie wyglubic teraz, niz potem zalowac
Jeszcze jedno, czy na cytomegalie ktoras z Was miala test robiony? bo ja niestety nie a doczytalam sie przed chwila, ze jest bardzo niebezpieczna w ciazy
Przychodzi Wam cos jeszcze do glowy? z gory dzieki :-) i lece dalej w necie grzebac co by tu jeszcze sobie zbadac;-)