reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza

Kochane Moje Kwietnioweczki, mam takie pytanko male, jakoze za tydz wybieram sie do Pl i chce zrobic wszelkie potrzebne badania, bo pewnie bedzie to moja przedostatnio wizyta tam przed kwietniem. Tak wiec, co powinnam "sobie" zbadac? pewnie lekarz i tak mi powie, ale na wypadek jakby o czyms "zapomnial" bylaby wdzieczna za sugestie wiem ze na pewno:
morfologia
mocz
toksoplazmoza (nie przechodzilam, wiec pewnie wypada powtorzyc)

Wspominalyscie kiedys o paciorkowcu, ja nigdy (chyba) nie mialam zadnych badan pod tym katem, jak to wyglada? czy wykrywa go "zwykla" cytologia lub posiew z pochwy? moze glupie pyt, ale wole sie wyglubic teraz, niz potem zalowac:sorry:
Jeszcze jedno, czy na cytomegalie ktoras z Was miala test robiony? bo ja niestety nie a doczytalam sie przed chwila, ze jest bardzo niebezpieczna w ciazy:shocked2:
Przychodzi Wam cos jeszcze do glowy? z gory dzieki :-) i lece dalej w necie grzebac co by tu jeszcze sobie zbadac;-)

Ja robiłam test na cytomegalię - wyszło wszystko ok. Skierowanie na te badanie dostałam już przy okazji pierwszej wizyty. Dodatkowo robiłam jeszcze grupę krwi- bo niestety nie byłam pewna jaką posiadam.

reklama
iza813 - serdeczne gratulacje

co do sprawdzania papierka po oddaniu moczu to tez to mam, ciagle sie boje zeby sie jakas krew nie pojawila....
bylam u lekarza wczoraj i mam bialko i krew w moczu....dostalam antybiotyk nastepny....
pytalam o badanie obciazenia glukoza to tutaj sie to nie zalicza do badan standardowych i nie jest polecane, badanie to robi sie tylko jesli okazuje sie ze dziecko jest za duze...takze nie bede tego robila

iza813 - serdeczne gratulacje

co do sprawdzania papierka po oddaniu moczu to tez to mam, ciagle sie boje zeby sie jakas krew nie pojawila....
bylam u lekarza wczoraj i mam bialko i krew w moczu....dostalam antybiotyk nastepny....
pytalam o badanie obciazenia glukoza to tutaj sie to nie zalicza do badan standardowych i nie jest polecane, badanie to robi sie tylko jesli okazuje sie ze dziecko jest za duze...takze nie bede tego robila

SZCZESCIARA:-) ja w przyszły czwartek ide pic ta słodycz...bleh...

reklama
Do góry