kamisia1101
Bo teraz serca mam dwa...
Kochane Moje Kwietnioweczki, mam takie pytanko male, jakoze za tydz wybieram sie do Pl i chce zrobic wszelkie potrzebne badania, bo pewnie bedzie to moja przedostatnio wizyta tam przed kwietniem. Tak wiec, co powinnam "sobie" zbadac? pewnie lekarz i tak mi powie, ale na wypadek jakby o czyms "zapomnial" bylaby wdzieczna za sugestie wiem ze na pewno:
morfologia
mocz
toksoplazmoza (nie przechodzilam, wiec pewnie wypada powtorzyc)
Wspominalyscie kiedys o paciorkowcu, ja nigdy (chyba) nie mialam zadnych badan pod tym katem, jak to wyglada? czy wykrywa go "zwykla" cytologia lub posiew z pochwy? moze glupie pyt, ale wole sie wyglubic teraz, niz potem zalowac
Jeszcze jedno, czy na cytomegalie ktoras z Was miala test robiony? bo ja niestety nie a doczytalam sie przed chwila, ze jest bardzo niebezpieczna w ciazy
Przychodzi Wam cos jeszcze do glowy? z gory dzieki :-) i lece dalej w necie grzebac co by tu jeszcze sobie zbadac;-)
Ja robiłam test na cytomegalię - wyszło wszystko ok. Skierowanie na te badanie dostałam już przy okazji pierwszej wizyty. Dodatkowo robiłam jeszcze grupę krwi- bo niestety nie byłam pewna jaką posiadam.