reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza

Moja wizyta dopiero 10/12 a mnie już nosi :-D

Mój brzdąc jest bardzo cykliczny (byłoby suuupeeer jakby mu tak po porodzie zostało, ale nie ma reguły :-(). Puka do mamusi o 9:00, 13:00, 17:00, 19:00 i 22:00. W nocy albo puka słabo, albo śpi bo nie czuje i śpię jak mops (z Kuba tez tak było) :-D Jego aktywność jest związana z jedzeniem- jak ja zjem to mały szaleje, a że jem regularnie, to szaleje regularnie :-D

reklama
Witajcie kochane.
Ja ostatnio czuje się jakoś dziwnie wróciły mdłości i od wczoraj co jakiś czas mam skurcze i twardy brzuch biorę nospę i za bardzo nie pomaga a nie chce przecholować bo chyba można brać dwie dziennie.
Mam nadzieję że do 8grudnia wytrzymam i nie będę miała tych skurczy bo to fajne nie jest.podobno magnez je st dobry na skurcze ale chyba musze zadzwonić do ginki i się jej spytać.
Nasza malutka się wierci dzisiaj obudziła się o 6 i nie chciała dać mamusi spać a nie wspomne o tym że o 2 jeszcze nie spała.
Kochane ja dalej piszę pracę magisterską i jakoś kończy mi się wena:-(.jak byście miały jakieś sposoby na te skurcze to poproszę o radę:-):-).
Buziaczki życze miłego dzionka
karola nie ma żartów idż do lekarza!
w tym okresie ciąży nie powinnaś mieć nudności od tak... i skurczy... dla własnego spokoju idź z tym.

Karola- skurcze przepowiadające mogą się zacząć już w 20 tyg. ciąży (ja tak miałam z Kubą i teraz tez tak mam) macica twardnieje, ale skurcz jest słaby. Te skurcze nie nasilają się, nie skraca się czas między nimi, nie są bolesne i zazwyczaj pomaga zmiana pozycji. Macica sobie ćwiczy do porodu :-)

Dla pewności skonsultuj z lekarzem.

Wesoła super, że z córcią wszystko dobrze. Oby tak dalej. :-D

Ja to się śmieje do mężula że dziecię to chyba po mamusi odziedziczyłonocny tryb życia... bo ja bym mogła cały dzień spać a w nocy żyć. A dziecię w dzień trochę postuka do mamusi, a wieczorem uaktywnia sie i wariuje momentami :-D

Hej dziewczynki.Ja tez mam juz skurcze macicy dlatego tez biore magnez i nospe forte 3 razy dziennie.
Czasami czuje jak tak wlasnie stawia mi sie brzuch z jednej strony taka fala i po chwili ustaje nie bola.Mysle, ze to te skurcze Braxtona...
10 mam kolejna wizytyte i wydaje mi sie ,ze skieruja mnie do szpitala na szew.
Brrrrr boje sie...

Właśnie też czytałam o tych skurczach -że mogą być pojedyncze bo to właśnie macica ćwiczy -no nic trzeba się uspokoić i pogadać z ginkiem:tak:

Gratuluje zdrowych dzieciaczków:-D:-D:-D:-D

Moja córcia to niesamowity leniuch jest -zaczyna imprezę o 23 (jak w zegarku:confused2:) i poskacze pofika i caaaaały dzień śpi:confused2: na usg widzieliśmy jak się przeciąga i ziewa machnie ręką albo nogą i idzie spać:eek: no cóż -niech śpi

Ja jutro włążę na wagę -zobaczymy czy nie zemdleję:-p:-p:-p:-p:-p

hej dziewczynki.ja tez mam juz skurcze macicy dlatego tez biore magnez i nospe forte 3 razy dziennie.
Czasami czuje jak tak wlasnie stawia mi sie brzuch z jednej strony taka fala i po chwili ustaje nie bola.mysle, ze to te skurcze braxtona...
Brrrrr boje sie...
ilonka będzie dobrze :-):-) trzymam mocno kcuki jeśli ten szew muszą założyć to niech założą bo to lepiej dla dzidzi tak mi się wydaje. Ja dzwoniłam do ginki i kazała mi brać nospę i magne b6 a we wtorek wizyta.
agatko nasza mała to fika jak chce wczoraj się obudziła o 6 bo do męża zadzwonili z pracy i szalała do 7 a nie wspomne że o 2 jeszcze mnie kopała.więc też chyba nocny marek z niej będzie.
akata ja przytyłam 2,5kg jak na razie tylko brzuszek mi urósł.

u mnie juz 5kg na plusie, a szczerze mówiąc nie czuje tego :confused: mama to się śmieje, że moja cała ciąza to w cycki idzie :-D męzul przynajmniej happy
alez sie usmialam tego Twojego posta :-D:-D:-D

Co do nocnych makrow, to mam nadz, ze jak teraz sie wyszaleja w nocy, to po urodzeniu beda spaly w nocy i szalaly w dzien, ale raczej marke sa na to szanse:sorry:

reklama
Hej dziewczynki.Ja tez mam juz skurcze macicy dlatego tez biore magnez i nospe forte 3 razy dziennie.
Czasami czuje jak tak wlasnie stawia mi sie brzuch z jednej strony taka fala i po chwili ustaje nie bola.Mysle, ze to te skurcze Braxtona...
Brrrrr boje sie...
Ilonko naprawdę nie masz sie czego bać! Same przygotowania trwają dłuzej niż
sam zabieg. Po narkozie doszłam bardzo szybko do siebie brzuszek nie bolał i przede wszystkim czuję się teraz bezpiecznie i nie muszę cały czas leżeć:tak:

Do góry