reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza

Witajcie kochane.
Ja ostatnio czuje się jakoś dziwnie wróciły mdłości i od wczoraj co jakiś czas mam skurcze i twardy brzuch biorę nospę i za bardzo nie pomaga a nie chce przecholować bo chyba można brać dwie dziennie.
Mam nadzieję że do 8grudnia wytrzymam i nie będę miała tych skurczy bo to fajne nie jest.podobno magnez je st dobry na skurcze ale chyba musze zadzwonić do ginki i się jej spytać.
Nasza malutka się wierci dzisiaj obudziła się o 6 i nie chciała dać mamusi spać a nie wspomne o tym że o 2 jeszcze nie spała.
Kochane ja dalej piszę pracę magisterską i jakoś kończy mi się wena:-(.jak byście miały jakieś sposoby na te skurcze to poproszę o radę:-):-).
Buziaczki życze miłego dzionka

reklama
A ja - odpukac - ostatnio czuje sie wysmienicie.
Bole sporadyczne, delikatne i w sumie sie nimi nie przejmuje, bo pewnie troche pobolec musi. Ale rano czujemy sie swietnie, z psem na spacerek do parku wprost biegne, potem do pracy rowniez usmiechnieta i zadowolona ulica... Troche gorzej wieczorkiem, wiadomo ze po calym dniu biegania w pracy, a nie siedzenia jest sie zmeczonym, ale mimo wszystko nie narzekam.
Ostatnio nawet powtarzam wszem i wobec, ze w ciazy moglabym stale chodzic.

basia0412 GRATULACJE zdrowego Synusia:-)

13x13 Witam w gronie oczekujących na Córeczkę :))

Elma nie przejmuj się u mnie też tak było i zrobiłam awanturę (hormony zrobiły swoje hehe) i od tej pory smaruje mi codziennie brzuszek i pomaga ale zobaczymy jak długo:-D:-D

Moja Dzidziunia rusza się zazwyczaj w trakcie jedzenia, jak jeździmy autem i jak pracuję :)

moja corunia tez sie ostatnio bardzo duzo rusza, wasze malenstwa tez? kopie mnie chyba z calych sil hihi, rano i wieczorem to juz szalenstwa na calego a i w ciagu dnia coraz czesciej...

Justa moja tez szaleje na maxa... Jest to dla mnie tak niesamowite, i tak cudowne uczucie, ze czasem nie moge wprost uwierzyc w to, ze to dzidzius takie rzeczy robi!

moja corunia tez sie ostatnio bardzo duzo rusza, wasze malenstwa tez? kopie mnie chyba z calych sil hihi, rano i wieczorem to juz szalenstwa na calego a i w ciagu dnia coraz czesciej...
to ja dolaczam do klubu kopanych ;-) tylko ze moj kochany rozbojnik bryka zawsze w najmniej odpowiednim momencie - zawsze jak probuje sie uczyc, albo mam cos w pracy do zrobienia na wczoraj, taki maly przeszkadzacz rosnie. i wez sie tu czlowieku skup na czym kolwiek, jak co chwila jakies "stuk - puk" z jednaj albo 2giej strony:cool:

Hej:-)
Tak jak już wspominałam na ogólnym byłam wczoraj u gina.

Już przed wizytą, jak położna mnie ważyła to bardzo się ucieszyłam, bo powiedziała, że przez ostatnie 4 tyg. przytyłam 1 kg, a ogółem 5 kg:tak:Cieszę się bardzo, bo do szczupłych nie należę, także jakbym już teraz miała 10+ to potem nie wiem jak bym wyglądała:tak:

U gina: pierwsze zbadał mnie normalnie, na fotelu. Mówiłam mu o moich bólach macicy i bardzio się bałam że może dziecko jest źle ułożone albo z szyją coś nie tak. Ale lekarz stwierdził, że wszystko jest w jak najlepszym porządku. I zapytał ni z tego ni z owego ile chciałabym mieć dzieci, ja mówię, że dwójkę, a on na to: czemu tak mało??czemu nie więcej??pewnie z wygody i zaczął się śmiać:tak:

Potem sprawdził na USG (bardzo krótko bo 19.11 miałam prenatalne) serduszko, wszystko wporządku i potwierdził, że będzie córeczka:tak::tak::tak:
Dał mi skierowanie na obciążenie glukozą (50) i następna wizyta 28.12. Na koniec jeszcze powiedział, że fajnie jakby wzystkie ciąże tak przebiegały jak u mnie i kobiety by się tak czuły i wyglądały:tak:Ale mi posłodził:tak:

Podsumowując moja Nikola ma się w jak najlepszym porządku, kopie, ale powiem wam że ma wyznaczone pory do tego. Najczęściej rano jak przychodzę do pracy i jem śniadanie, potem po obiadku jak odpoczywam na łóżku a potem oczywiście wieczorem koło 22.Kochana jest:-)

Ja zaczynam szkołę rodzenia od stycznia i już się nie mogę doczekać tych ćwiczeń bo powiem wam, że w domu sama zmusić się nie mogę:tak:

reklama
Wesoła GRATULUJĘ CÓRCI !!!!!!!!!!!!!!

a moje maleństwo bardzo leniwe jest mało co się rusza czasem kopnie ale niezbyt mocno większość czasu śpi. Chyba wdał się we mnie bo ja taki śpioch jestem.

Do góry