reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza

gosienka76 Ja Ci życzę, żeby dzidzia zdrowa była- płeć nieważna :-D Ale presję rozumiem, bo moja babcia za mną chodzi i jak mantrę powtarza: "kto się Tobą zajmie na stare lata? Ale nic straconego jeszcze możecie próbować i może dziewczynka będzie" a ja się śmieję i za każdym razem klaruję, że sama się sobą będę zajmować i że 2 chłopaków mi starczy- trzeciego dzieciaczka nie planujemy!

Co do glukozy- test obciążenia robi sie pomiędzy 24 a 28 tygodniem ciąży i albo robią obciążenie 50 g glukozy, albo 75g czyli albo podwójną, albo potrójną krzywą.

I tak przy 50 g: najpierw krew na czczo-> potem glukoza-> po 1 h krew (2 kłucia).

Przy 75 g najpierw krew na czczo-> potem glukoza-> po 1 h krew-> po kolejnej godzinie krew (3 kłucia).

Jak robicie test po 50 g i wychodzi on zły to musicie potem zrobić po 75 g. Ja robię od razu po 75 bo jest bardziej wiarygodny, a jak mam to pić dwa razy to mną trzęsie... więc wolę trochę więcej ale raz.

reklama
Hahahahah....ostatnio wspominałam, że to moja ulubiona reklama. Sama do zeszłego tygodnia chodziłam po domu i ta właśnie mówiłam do mojego P.:-)No i zgadł!!

a co do specyfików do ciała- ja ostatnio z kremów na rozstępy dla kobiet w ciąży przerzuciłam się na oliwkę BAMBINO. Jesssus jak ona ślicznie pachnie taką maleńką dzidźka:laugh2:

Ja od tygodnia mam taki opis na GG hehehe:-D

Co do smarowania to ja używam Perfecta Mama do brzucha i do biustu jak dla mnie rewelacja bo mam bardzo suchą skórę a ten kremik do brzucha zostawia taki lekki film i mi nie mam już suchej skóry. A ten do biustu ma wyciąg z liści kapusty.:tak:

:-D:-D:-D Ewka tylko że pozostało nam bezalkoholowe picolo do opijania ;-)ewentualnie karmi- ale tego paskudztwa też nie lubię :tak: Mężowi już powiedziałam, że dzisiaj mają mnie z Kubą czcić- mamusia wraca do domu i uprawia NICNIEROBIENIE!

aniez, ewka84 gratulacje!!!!!! skończyło się naście i zaczyna się dzieścia:-) gdyby chodziło o wiek na pewno radość była by ciut mniejsza :-):-):-):-):-):-)

:-D:-D:-D Ewka tylko że pozostało nam bezalkoholowe picolo do opijania ;-)ewentualnie karmi- ale tego paskudztwa też nie lubię :tak: Mężowi już powiedziałam, że dzisiaj mają mnie z Kubą czcić- mamusia wraca do domu i uprawia NICNIEROBIENIE!

hehe odbijemy sobie po karmieniu:-) a na rzaie mozemy sobie nastroj poprawic czekoladką lub innymi pysznosciami:)

mamusiu dzięki:)

Wróciłam włośnie od ginki, wszystko jest u nas w najlepszym porządku, moja doktórka w szoku bo macice mam już bardzo wysoko jak na ten tydzień no i potwierdziło się to co wyszło na USG że dzidziuś rośnie szybko i możliwe że szybciej wyskoczy na świat, może nawet na koniec marca:-). Moją małą też rodziłam tydzień przed terminem bo szybciutko rosła:tak:. Ginka mi powiedziała że dzisiaj przyjmowała poród i urodził się dzidziuś co miał 4400g. i kobitka rodziła naturalnie:szok:, ale jazda. No i dostałam skierowanie na ten poziom glukozy brrrrrr, mam od razu zrobić tą dużą dawkę 75 g na początku grudnia. Jak mus to mus.

Wróciłam włośnie od ginki, wszystko jest u nas w najlepszym porządku, moja doktórka w szoku bo macice mam już bardzo wysoko jak na ten tydzień no i potwierdziło się to co wyszło na USG że dzidziuś rośnie szybko i możliwe że szybciej wyskoczy na świat, może nawet na koniec marca:-). Moją małą też rodziłam tydzień przed terminem bo szybciutko rosła:tak:. Ginka mi powiedziała że dzisiaj przyjmowała poród i urodził się dzidziuś co miał 4400g. i kobitka rodziła naturalnie:szok:, ale jazda. No i dostałam skierowanie na ten poziom glukozy brrrrrr, mam od razu zrobić tą dużą dawkę 75 g na początku grudnia. Jak mus to mus.

Gratulacje- dobrze że maluch zdrowo i szybko rośnie co by się tylko nie spieszył za bardzo
ja też będę sie delektowała od razu 75-ką glukozy

reklama
marlenka ciesze sie ze wszystko dobrze, a 4400 to nie jest naprawde jakis koszmar, moj synus mial 4330, rodzilam sn i jak juz kiedys gdzies pisalam 'koncowka' tzn jak juz wychodzil na prawde nie byla zla:)

Do góry