reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza

QUOTE=ewka84;4503040]13x13 z tego co wiem to miala byc tylko info ze sie poddala, a dokladniej to tyle tylko ze jest zdolna do pracy, pomysl jak wiele innych, ma plusy i minusy, a cytologia nie boli ani nic z tych rzeczy wiec nie widze powodu zeby sie jej od czasu do czasu nie poddac...
a nawet trzeba sie od czasu do czasu temu poddac, tylko ze to powinna kazda kobieta sama zadecydowac a nie jakis wymog przyjecia do pracy, smiechu warte
a jesli w Polsce chca sie tzw. zabrac za ciemnogord ktory do lekarza nie chodzi, to powinna to robic kasa chorych i wysylac zaproszenia na obowiazkowe badania i tez to finansowac, tak jest w Niemczech i bardzo mi sie to podoba, przychodzi mi do domu tzw zaproszenie na badania i musze sie wtedy do lekarza zglosic, jak tego nie robie to oni za mna dzwonia i uprzejmie zapraszaja hihi, jak skoczylam 31 lat to zaraz byla karteczka i musialam sie zglosic na badania szyjki macicy i na mammografie (tego sie balam, ale jakos poszlo). ogolnie to spoko zeby sie tez w Polsce za to ktos wzial, ale chyba nie pracodawca...[/QUOTE]

Cześć dziewczyny widze ze gorący temat badań.
Macie racje to my same decydujemy czy chcemy robic te badania i wydaje mi sie że nie może to byc wymóg przyjecia do pracy.
O ile dobrze pamietam w zeszłym roku dostałam imienne zaproszenie do zrobienia darmowej cytologii.Nie skorzystałam bo dzieki bogu mam dobrego ginekooga który raz do roku sam pilnuje aby cytologie robić.
Wogóle on nawet pilnuje aby zrobic usg piersi i to dzieki temu badaniu bardzo wcześnie wykryto u mnuie guzka na piersi i podjęto szybkie działania bo nie wyglądało to dobrze.Teraz mam robione usg piersi co pół roku.
Wkurza mnie strasznie jak na prawo i lewo opowiada się że nowotwory piersi czy szyjki macicy dotycza tylko kobiet starszych i jak mi kolezanki opowiadają że musza sie prosic o skierowanie na usg piersi bo przeciez po co przeciez są młode:wściekła/y:

reklama
13x13 czego ja mojemu nie mówiłam. Twoją metodę też zastosowałam powiedziałam albo idziesz się zbadać albo daj mi spokój i mnie nie denerwuj bo tylko nerwy mi psujesz, ale to jest ciężki przypadek i nic to nie dało pewnie jak go już tak ostro zaboli i będzie za późno to wtedy się łaskawie Pan wybierze. Tak jak to było z zębem że musiał już jechać na pogotowie dentystyczne :confused2: aż wstyd mówić że mam takiego uparciucha w domu

Ja tez przez to przechodziła.Mój M zawsze uważał ze jest nie do zdarcia taki macho;-)po co mu lekarz sam sie wyleczy.
Dopiero moja choroba uswiadomiła mu ze musi o siebie dbac bo ma dla kogo:tak:
Zobaczysz kochana jak urodzi sie maleństwo to on poczuje sie za nie odpowiedzialny i bedzie o siebie dbał.:-)

Ja tez przez to przechodziła.Mój M zawsze uważał ze jest nie do zdarcia taki macho;-)po co mu lekarz sam sie wyleczy.
Dopiero moja choroba uswiadomiła mu ze musi o siebie dbac bo ma dla kogo:tak:
Zobaczysz kochana jak urodzi sie maleństwo to on poczuje sie za nie odpowiedzialny i bedzie o siebie dbał.:-)
oby i mojemu sie oczy otworzyly: moj ma jakies problemy z nerkami i pecherzem, ale jak mu powiedzialam ze zrobimy badanie moczu w tym kierunku to on ze nie chce i nie bedzie latal ze swoimi sikami po lekarzach.... to mu powiedzialam ze ja moge zaniesc, a on sie zaparl i nie zrobil!!!!
eh juz nie wiem jak do niego tej sprawie dotrzec..... chyba kupie pojemniczek zamkne sie z nim w lazience i nie wypuszcze poki mi do niego nie nasika!!!!

Jakoś mi dziś smutno...dopiero co pozbyłam się bólu głowy.Kolejny dzień nie wychodzę z łóżka. Wpadłam w jakąś paranoje- panicznie boje się tego cholernego wirusa AH1N1. W Gdańsku zmarła dziś kolejna osoba.
A ja siedze sama w domciu bo ukochany jeszcze w pracy i szukam u siebie objawów choroby- a poza bólem głowy nic mi odpukać nie dolega.
Zgłupiałam do tego stopnia,że wynalazłam na onecie jakiś psychotest pt. CZY GROZI CI ŚWIŃSKA GRYPA:szok:ale opamietałam się jak mi kazali wysłać smsa za 2.44 zł z VAT w celu poznania wyniku
ale ja głuptas jestem o jaaaaa:crazy:

Kamisia bez paniki - te osoby nie umarly na AH1N1 tylko inne choroby ktore oslabily dostatecznie mocno ich organizmy!!

Swinska grypa sama w sobie nie jest mordercza, lecz nie leczona prowadzi do niebezpiecznych powiklan......

ja mialam ostatnio stan podgaraczkowy i straszny bol glowy ale zero bolu w stawach, kaszlu czy czegos innego..... Nie panikujmy, nie ulegajmy tej pandemii...

Co do wyniku -Ty możesz, ja moge zanieść do prcy ale 18 czy 19 latka... dla niej to trochę krępujące moze być (też abstrahując od tych wyzwolonych w wieku 15 lat)... szczególnie jak ma jakieś zapalenie... to dla niej tragedia

...

Wiesz te w tym wieku to już dawno sypiaja z jakimiś tam panami więc jak to potrafi robić to i niech do lekarza potrafi iść :-D:-D

Jakoś mi dziś smutno...dopiero co pozbyłam się bólu głowy.Kolejny dzień nie wychodzę z łóżka. Wpadłam w jakąś paranoje- panicznie boje się tego cholernego wirusa AH1N1. W Gdańsku zmarła dziś kolejna osoba.
A ja siedze sama w domciu bo ukochany jeszcze w pracy i szukam u siebie objawów choroby- a poza bólem głowy nic mi odpukać nie dolega.
Zgłupiałam do tego stopnia,że wynalazłam na onecie jakiś psychotest pt. CZY GROZI CI ŚWIŃSKA GRYPA:szok:ale opamietałam się jak mi kazali wysłać smsa za 2.44 zł z VAT w celu poznania wyniku
ale ja głuptas jestem o jaaaaa:crazy:

:-D:-D:-D:-D nie mogę. Proszę jak któraś już zrobi ten psychotest to proszę podajcie odpowiedzi tutaj:-D:-D
Kamisia naprawdę cię wzięło kobieto:tak: ale pamiętaj ,że jest taki przesąd ,ze jak o czymś ciągle myślisz to w końcu się spełni :tak::tak:Nie lepiej pomyśleć o wakacjach w ciepłym miejscu :tak:.
Buziaki dla ciebie

Co do wyniku -Ty możesz, ja moge zanieść do prcy ale 18 czy 19 latka... dla niej to trochę krępujące moze być (też abstrahując od tych wyzwolonych w wieku 15 lat)... szczególnie jak ma jakieś zapalenie... to dla niej tragedia

Wiesz te w tym wieku to już dawno sypiaja z jakimiś tam panami więc jak to potrafi robić to i niech do lekarza potrafi iść :-D:-D

Ale zescie sie uparly na te mlode dziewczyny (w moim wieku).....
jezeli chodzi o skrepowanie - "odwiedzilam" juz tylu ginekologow ze przyzwyczailam sie do tego ze co rusz (np. bedac w szpitalu) badal mnie ginekologicznie kto inny...
i nie wstydzilabym sie zanosic wynikow gdziekolwiek....
wiec prosze o nie zaogolnianie wszystkich nas - zamykanie w jednej klatce bo mam 18-19lat :)...

reklama
Do góry