reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki u lekarza

reklama
dziewczyny robiłyście wynik na hiv?? jeżli tak to napiszcie ile czasu czeka się na wynik bo mam do zrobienia to badanie ale teraz leże chora a wizyta u gin 25.11 w środę i nie wiem czy jak zrobie je w poniedziałek to do środy uda mi się dostać wynik.

ja wyników do ręki nie dostałam. ale jakby był wynik pozytywny to bym już dawno była poinformowana i mój partner rónież ;-) a ile trwają ? z tego co mi się wydaje to dość szybko u mnie wszystkie badania krwi robią w ciągu jednego dnia. co do hiv to ja się nie musiałam martwić, bo zanim zaszłam w ciążę byłam honorowym dawcą krwi, więc co wizytę mi robili, poza tym do ubezpieczenia na życie w pracy również. Masakra teraz wszyscy Cię na hiv badają...

Gratuluję chłopczyków dziewczynek i zdrowych niewiadomych:-D bo co dziecko nie ma między nogami i tak jest nasze i kochane i po jednym spojrzeniu na nie po porodzie i tak nie wymienimy tego siusiaka czy braku siusiaka na żadne skarby:tak: a moja koleżanka miała syna urodzić -a dziś napisałam smsa że chyba siusiak odpadł bo jest dziewuszka:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Kici masz rację -coraz więcej jest wymogów tych badań ale i tym samym coraz więcej możliwości. Nie każdy ma na tyle odwagi żeby iść przebadać się samemu -a tak przynajmniej społeczeństwo bardziej świadome... ja wyniki dostałam po 2 dniach:tak:

jestem za możliwością badań ale stanowczo przeciwko nakazom jak np z tą obowiązkową cytologią dla kobiet przed przyjęciem do pracy -wie któraś czy to weszło??? bo dla mnie to szok -obdarcie z prywatności i jeśli nawet ktoś chciał dobrze to powinna być tylko informacja że babeczka się poddała badaniu ale od razu informowanie pracodawcy o stanie swojej pochwy:eek::eek::eek::eek:

ufff sorki za tą wypowiedź -poniosło mnie

13x13 z tego co wiem to miala byc tylko info ze sie poddala, a dokladniej to tyle tylko ze jest zdolna do pracy, pomysl jak wiele innych, ma plusy i minusy, a cytologia nie boli ani nic z tych rzeczy wiec nie widze powodu zeby sie jej od czasu do czasu nie poddac...

Nie żartuj, będą informować pracodawcę czy mam np I czy III grupę????
Nie wiedziałam ze tak to bedzie dzialac.

A co do samej cytologii obowiązkowej to jestem za - kobiety to bardzo zaniedbują. Ostatnio moja przyjaciółka (30 na karku, 2 kierunki studiów, całe życie mieszka w duzym mieście) powiedziała mi, że właśnie wybiera się na pierwszą w życiu cytologię... Normalnie opadła mi szczęka - ZADEN ginekolog do ktorych chodzla z 10 lat nie wyslal jej dotąd na cytologię...I wydawać się może, że niby wykształcona dziewczyna z dużego miasta, a nie wie co to cytologia...

Moja mama, kobieta wykształcona i świadoma różnych zagrożeń, prawie 60 lat, zachowuje się tak samo - jak baba ze wsi zabitej dziurami - na cytologie chodzi, jak ją zmuszę, sama unika jej jak ognia.

Jeżeli te badania będą obowiązkowe, to wiele kobiet będzie zmuszonych się przebadać i nie będzie tyle umierało na raka szyjki.

No ale fakt faktem - nie chciałabym, aby moj szef ogladal wyniki takich moich badań :-D

ja wyników do ręki nie dostałam. ale jakby był wynik pozytywny to bym już dawno była poinformowana i mój partner rónież ;-) a ile trwają ? z tego co mi się wydaje to dość szybko u mnie wszystkie badania krwi robią w ciągu jednego dnia. co do hiv to ja się nie musiałam martwić, bo zanim zaszłam w ciążę byłam honorowym dawcą krwi, więc co wizytę mi robili, poza tym do ubezpieczenia na życie w pracy również. Masakra teraz wszyscy Cię na hiv badają...

heh ja nie badam się bo się obawiam że mam hiv (mój mąż jest moim pierwszym i jedynym partnerem, narkomanką też nigdy nie byłam) tylko lekarz mi zleciła to badanie jako jedno z wielu. Więc mam nadzieje że się źle nie zrozumiałyśmy :-)

obowiązkowa cytologia przed przyjęciem do pracy jeszcze nie obowiązuje ale myślę że to był by dobry pomysł żeby kobieta mogła zbadać się na koszt pracodawcy wiele przypadków można by było o wiele wcześniej wykryć a co za tym idzie wyleczyć no ale niestety kobiety w polsce mają jakieś dziwne opory przed badaniem się. Mam cichą nadzieję że może kiedyś to się zmieni.

Wszystkim tym co sie dowiedzialy co w brzuszku nosza, gratuluje serdecznie. Ciesze sie z Wami i przede wszystkim by nasze maluszki byly zdrowe.

A ja sie zdecydowalam jednak na szczepienie i wyznaczyli mi date na 1 grudnia. mam nadzieje, ze wszystko bedzie w porzadku.

Forget-me-now - moja mama to samo, od kilkunastu miesiecy boryka sie z problemem ginekologicznym i nie pojdzie do lekarza, chyba jak bede w PL to bede musiala ja pod pache wziac i do lekarza zaprowadzic :crazy:

jestem za możliwością badań ale stanowczo przeciwko nakazom jak np z tą obowiązkową cytologią dla kobiet przed przyjęciem do pracy -wie któraś czy to weszło??? bo dla mnie to szok -obdarcie z prywatności i jeśli nawet ktoś chciał dobrze to powinna być tylko informacja że babeczka się poddała badaniu ale od razu informowanie pracodawcy o stanie swojej pochwy:eek::eek::eek::eek:

ufff sorki za tą wypowiedź -poniosło mnie

Dla mnie powinien być obowiązek badań cytologicznych jak nie ma innego sposobu to nawet przed przyjęciem do pracy a składki zdrowowtne powinny być uzaleznione od teg czy ludzie kontrolują swój stan zdrowia . Bo niby dlaczego ja mam płacić za ciemnogród który przez dwadzieścia lat nie potrafi iśc do lekarzea a jak już do niego trafia okazuje się że potrzeba kosztownego leczenia bo choroba późno wykryta.
Nie mówię tu tylko o cytologi ale wiele badań powinno być obowiązkowych dla wszystkich

reklama
heh ja nie badam się bo się obawiam że mam hiv (mój mąż jest moim pierwszym i jedynym partnerem, narkomanką też nigdy nie byłam) tylko lekarz mi zleciła to badanie jako jedno z wielu. Więc mam nadzieje że się źle nie zrozumiałyśmy :-)

nie chce cie straszyc ani nic z tych rzeczy ale hiv to nie tylko narkomanki i prostytutki, ale tez np rozne zabiegi medyczne, dentysta, kosmetyczka...

Forget-me-now - moja mama to samo, od kilkunastu miesiecy boryka sie z problemem ginekologicznym i nie pojdzie do lekarza, chyba jak bede w PL to bede musiala ja pod pache wziac i do lekarza zaprowadzic :crazy:

czemu nie, pewnie bedziesz sie chciala wybrac do polskiego gina jak wiekszosc 'wyspiarek' wiec po prostu wezniesz mame ze soba:)

Do góry