Aniam141 czy możecie mnie dopuścić do grupy społecznościowej?
najlepiej jej na priv wyślij wiadomość :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Aniam141 czy możecie mnie dopuścić do grupy społecznościowej?
dziewczyny robiłyście wynik na hiv?? jeżli tak to napiszcie ile czasu czeka się na wynik bo mam do zrobienia to badanie ale teraz leże chora a wizyta u gin 25.11 w środę i nie wiem czy jak zrobie je w poniedziałek to do środy uda mi się dostać wynik.
Nie żartuj, będą informować pracodawcę czy mam np I czy III grupę????
Nie wiedziałam ze tak to bedzie dzialac.
A co do samej cytologii obowiązkowej to jestem za - kobiety to bardzo zaniedbują. Ostatnio moja przyjaciółka (30 na karku, 2 kierunki studiów, całe życie mieszka w duzym mieście) powiedziała mi, że właśnie wybiera się na pierwszą w życiu cytologię... Normalnie opadła mi szczęka - ZADEN ginekolog do ktorych chodzla z 10 lat nie wyslal jej dotąd na cytologię...I wydawać się może, że niby wykształcona dziewczyna z dużego miasta, a nie wie co to cytologia...
Moja mama, kobieta wykształcona i świadoma różnych zagrożeń, prawie 60 lat, zachowuje się tak samo - jak baba ze wsi zabitej dziurami - na cytologie chodzi, jak ją zmuszę, sama unika jej jak ognia.
Jeżeli te badania będą obowiązkowe, to wiele kobiet będzie zmuszonych się przebadać i nie będzie tyle umierało na raka szyjki.
No ale fakt faktem - nie chciałabym, aby moj szef ogladal wyniki takich moich badań
ja wyników do ręki nie dostałam. ale jakby był wynik pozytywny to bym już dawno była poinformowana i mój partner rónież ;-) a ile trwają ? z tego co mi się wydaje to dość szybko u mnie wszystkie badania krwi robią w ciągu jednego dnia. co do hiv to ja się nie musiałam martwić, bo zanim zaszłam w ciążę byłam honorowym dawcą krwi, więc co wizytę mi robili, poza tym do ubezpieczenia na życie w pracy również. Masakra teraz wszyscy Cię na hiv badają...
jestem za możliwością badań ale stanowczo przeciwko nakazom jak np z tą obowiązkową cytologią dla kobiet przed przyjęciem do pracy -wie któraś czy to weszło??? bo dla mnie to szok -obdarcie z prywatności i jeśli nawet ktoś chciał dobrze to powinna być tylko informacja że babeczka się poddała badaniu ale od razu informowanie pracodawcy o stanie swojej pochwy
ufff sorki za tą wypowiedź -poniosło mnie
heh ja nie badam się bo się obawiam że mam hiv (mój mąż jest moim pierwszym i jedynym partnerem, narkomanką też nigdy nie byłam) tylko lekarz mi zleciła to badanie jako jedno z wielu. Więc mam nadzieje że się źle nie zrozumiałyśmy :-)
Forget-me-now - moja mama to samo, od kilkunastu miesiecy boryka sie z problemem ginekologicznym i nie pojdzie do lekarza, chyba jak bede w PL to bede musiala ja pod pache wziac i do lekarza zaprowadzic