reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki u lekarza

Dziewczyny, ja po prosbe tym razem przychodze:sorry: Sz kupil mi w pl magnez, bo mam skurcze lydek, ale ten magnez zawiera tez wit B6 (5mg). Ja wit te biore juz w Falvicie Mama i tan jest jego 2mg i jest nap, ze to 100% dziennego zapotrzebowania i ja juz sama nie wiem, czy moge brac ten magnez, czy nie. Niby w necie pisze, ze wit tej nie mozna przedawkowac, bo "sa rozpuszczalne w wodzie, a ich nadmiar jest wydalany przez organizm z moczem" ale mam jakies mieszane uczucia. Czy wiecie moze cos wiecej na ten temat?

reklama
Dziewczyny, ja po prosbe tym razem przychodze:sorry: Sz kupil mi w pl magnez, bo mam skurcze lydek, ale ten magnez zawiera tez wit B6 (5mg). Ja wit te biore juz w Falvicie Mama i tan jest jego 2mg i jest nap, ze to 100% dziennego zapotrzebowania i ja juz sama nie wiem, czy moge brac ten magnez, czy nie. Niby w necie pisze, ze wit tej nie mozna przedawkowac, bo "sa rozpuszczalne w wodzie, a ich nadmiar jest wydalany przez organizm z moczem" ale mam jakies mieszane uczucia. Czy wiecie moze cos wiecej na ten temat?

Nie wiem ale postępuje tak samo pije dokładnie ten sam magnez ( ze Zdrovitu;-)) ale nie regularnie , a do tego łykam Maternę.:tak:

Marlenka- GRATULACJE i najważniejsze ,że wszystko z małym w porządku.

Ja tez piję magnez z B6 i biorę Feminatal metafolin DHA. Ja mam za to dziwne skurcze brzucha, strasznie to nieprzyjemne tak jak by mi się pojedyncze mięśnie na brzuchu kurczyły aż mi się dołek robi. Okropne uczucie, czasem bolesne.:baffled:

marlenka gratuluje synunia!! nie sprawdzila sie przepowiednia ktorejs ze po polowie miesiaca beda dziewczynki, no chyba ze 16 to jeszcze 1 polowa...

elma sliczna ta Twoja ksiezniczka!!

Katik...super ,że córcia taka perfekcjonistka i ,że się świetnie rozwija:tak:

Hej dziewczynki, wróciliśmy z USG ijest CHŁOPCZYK:tak::tak::tak::tak::tak::tak::-).Strasznie się cieszymy. Z małym wszystko w najlepszym porządku, lekarz powiedział że uwielbia oglądać takie dzidziusie:-D. Waży już 390 g. i z USG wychodzi że jest o tydzień do przodu:-), no nieźle sobie rośnie chłopaczek:tak::-D;-). I buźkę ma słodziutką:tak:, ślicznie się bawił swoimi nóżkami:-D. Kochane maleństwo:tak::tak::-).

Marlenka...no to gratulacje kochana, to widzę że razem udało Nam się miec parkę:-D

Dziewczynki co z Wami:eek:?? Zdrówka zyczę, kurujcie sie szybko. Mnie naszczęście nic nie dolega, czasami tylko boli mnie rwa kulszowa jak długo chodzę albo stoję i trochę mnie to przeraża bo pamietam ten ból po pierwszej ciaży. męczyłam się prawie dwa m-ce, nawet w łóżku zmienic pozycje to była katorga.

marlenka2233 - serdeczne gratulacje i znowu mamy tutaj chlopczyka! super ze malutki duzy i zdrowy!
aga2010 - ja nie wiem jak to jest z ta witamina B6, ja biore centrum materna i tam jest 80% dziennego zapotrzebowania, nie mam skurczow lydek takze pomoc ci nie moge...ale znam ten bol bo miewalam nieraz...zycze zeby ci jak najszybciej przeszlo

Dziewczynki, tak sobie pomyślałam,że jeszcze trochę i Nasza Coyote (no właśnie tylko gdzie ona jest?), będzie mogla aktualizowac nasza "listę kwietniówek" i dopisac płec dziecka. :tak::-D

Cześć kochane Brzuszki!:-)

Katik - cieszę się bardzo, że z córcią wszystko ok - oby tak dalej :-D

Marleka - GRATULUJE SYNECZKA!!!:laugh2: A więc kolejny męski narybek nam się szykuje :-D:szok::-D

Aniołku- Ja wczoraj miałam też bardzo czarne myśli, :szok: po tym jak przeczytałam przypadkiem tą smutną historie z marcówek (opisałam na ogólnym w nd):zawstydzona/y: ale walcze z całych sił, żeby pozbyć się tych czarnycj myśli i już jest lepiej.:sorry:

Wczoraj mnie znów brzuszek bolał- tak kłóło mnie raz z jednej raz z drugiej strony jakby mi ktoś szpilkę wbijał,:confused2: a potem mnie trochę bolało pod pępkiem i się martwiłam jak cholera,:szok: ale dziś chyba już lepiej... zobaczymy... Mam nadzieję że wszystko będzie ok i dotrwamy wszystkie spokojnie do kwietnia :-)

Właśnie też się zastanawiem co z naszą Coyot???:eek::oo: Fajnie byłoby zobaczyć cała statystykę, która z nas czeka na chłopca a która na córcię (chociaż dziewuszki to narazie chyba mamy 2?:-D)

reklama
Marlenka- moje gratulacje!

Czy wy też tak macie że ciągle gdzieś się parzycie coś tłuczecie , wszystko leci wam z rąk ? Bo ja w poprzedniej tak miałam i teraz też średnio jeden talerz lub kubek raz na dwa tygodnie :tak:

Aniam141- też tak mamy :-) Ostatnio wlazłam ze framugę- dodam, że drzwi od lat mam w tym samym miejscu. Mój dzisiejszy wyczyn z poranka to próba uszkodzenia auta swojego i sąsiada- opamiętałam się na 2 cm od jego zderzaka oraz wrzucenie telefonu komórkowego w okolice pedałów. Jak ruszałam spod świateł to chciałam komórkę wrzucić do schowka, żeby bezpieczniej było i nie trafiłam! Jak na złość zieloną falę miałam... no i dziecko w aucie (a w zasadzie dwójka) więc najadłam się strachu, że mi telefon pod pedały wpadnie i będzie wielkie buuum.

Nie wiem jak jest z przedawkowaniem wit.B6, ale wiem, że magnez jest najlepiej wchłaniany w jej obecności- stąd większość preparatów magnezowych ją ma. Może któraś dziewuszka dyga do gina w najbliższym czasie to niech spyta, bom tez ciekawa!

Do góry