reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Hej. Ja już po wizycie. Maleństwo ma ponad 430 g i rozmiar jest zgodny z wiekiem praktycznie co do dnia. Pokazało wszystko oprócz serducha, tak więc musimy się zgłosić na powtórkę z 3 tygodnie. Łożysko jest w bezpiecznym miejscu. Za to płynu owodniowego nieco mało, AFI – 9 cm (21 tydzień), jakby któraś wiedziała jaka jest dolna norma dla tego tygodnia ciąży to proszę o info.

Aaa… i będzie chłopak:-D Imię ustalimy mam nadzieję wieczorem;-)

reklama
dziewczyny gratuluję udanych wizyt i ujawnionych maluszków :-)

co do kiepskich wyników z moczu to ja zażywałam feminisept Uro, jadłam suszoną żurawinę, piłam herbatę i sok żurawinowy. i Jeszcze wodę "Jan" piłam , o!

Iśku - gratuluję udanej wizyty

Bishopka - gratuluję udanej wizyty

pscółka i spółka - gratuluję synusia znalzłam cos takiego W prawidłowym przebiegu ciąży wód płodowych przybywa systematycznie, a ich ilość w trzecim trymestrze ciąży nie powinna przekraczać dwóch litrów. Jeżeli ilość płynu owodniowego przekracza 2000 ml, wówczas mamy do czynienia z tzw. wielowodziem, natomiast stan, gdy objętość nie przekracza 100 ml określa się mianem małowodzia. Ilość płynu owodniowego określa się na podstawie badania ultrasonograficznego poprzez określenie tzw. indeksu płynu owodniowego (AFI - amniotic fluid index), który powinien wynosić od 5 – 20. Ilość wód płodowych wzrasta do 36 tygodnia ciąży, następnie zaczyna stopniowo zanikać. W 40 tygodniu jego objętość wynosi około 800 ml, a po 42 hbd gwałtownie maleje.

Dziewczynki gratuluję wszystkich wizyt i trzymam kciuki za nadchodzące (piszę ogólnie bo miałam do nadrobienia 13str więc już nic nie pamiętam).

aaaa19 trzymam mocno kciuki, daj znać jak już będziesz po zabiegu!!!!!

Co do herbatek żurawinowych to dobrze sprawdzić skład, bo często jest więcej hibiskusa niż żurawiny!!!!
Na myśl o glukozie aż mi się słabo robi, ja w ciąży jadłabym tylko kwaśne, słodkie strasznie mnie muli :(

Ja wybieram się na wizytę w czwartek, zobaczymy co to będzie, bo zmieniam lekarza (mój z końcem listopada zakończył współpracę z lux medem) więc ciekawe jak będzie.......

reklama
Pscółko gratuluje synusia :-) co do wód, to się nie wypowiadam, bo poza tym, że się wymieniaja co kilka godzin, to nic nie wiem.

Do góry