reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

zgadzam się z dominiczką niestety...madan, będzie dobrze, jak pisze Phelania, żurawit...:tak:

Karenka, słoneczko głowa do góry, na pewno będzie wszystko ok, im szybciej wykryta wada tym lepiej :tak:

reklama
Karenka na pewno wszystko będzie ok ;-)
ja na razie mam wszytsko z moczem ok, ale jeszcze 4 miesiące przed nami, więc podobno można zapobiegawczo sobie żurawit brać ;-) choć ja stosuje inne lekarstwa, duuuuużo piję, w sumie od zawsze i jakoś póki co mnie omija ;-)

Witam, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i badania :-) &&&&&&&

Karenka gratulacje udanej wizyty, bądź dobrej myśli, trzymamy kciuki za serduszko!!!

Dużo zdrówka wszystkim :tak:

Gratuluje wszystkim udanych wizyt!!

Co do glukozy. Ja w 1 ciąży miałam 75g i musiałam tam siedzieć 2h. Teraz mi lekarz kazał zrobić podobnie.

Co do baterii.. Ja w pierwszej ciąży dwa razy byłam na antybiotyku. W tej na szczęście jeszcze nic nie było. Tylko teraz pije dużo wody i jak czuje, że muszę sikać to od razu idę do ubikacji.

Gratuluję wizyt :-)
Karenka, bądź dobrej mysli....
Ja też byłam na wizycie, dowcipnej :-D i też mam skierowanie na glukozę 75 g :szok: pytałam gina czemu nie 50g, to on powiedział, że jest jakieś nowe zarządzenie, że musi być ta większa dawka :baffled: nie wiem, jak to przezyję. U nas też trzeba siedzieć dwie godziny, a glukozę rozrabiają same pielegniarki i zalezy, która robi, to albo daje cieplą wodę :baffled:, albo zimną. Poza tym, mała przytyła w ciągu tygodnia ok. 100 g :szok:, będzie tłuściutka jak mamusia :-) Ogólnie jest wszystko ok, szyjka trzyma.
Co do bakterii, to ja miałam gbs w ciąży z Szymkiem i brałam na niego antybiotyk, nastepny dostałam dożylnie przed porodem, a mimo to mały (prawdopodobnie) od tego dostał zakażenie całego organizmu, więc nie bójcie się antybiotykoterapii, lepiej zapobiegać, niz leczyć. Tylko pamiętajcie o sprawdzeniu czy bakteria się "ulotniła" po kuracji !!! Ja tego niestety nie zrobiłam i do końca nie wiem, czy Szymon faktycznie zaraził się bakterią ode mnie, czy w szpitalu.
Na drogi moczowe polecam suszoną żurawinę, jest słodka jak rodzynki, ale dość droga. herbatkę żurawinową i lek zurawit. Ja póki co podjadam suszoną żurawinę i piję codziennie herbatę, najlepsza jest z herbapolu.

reklama
Do góry