reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Dzięki dziewczyny za wszystkie gratulacje:-)

Ankzoc - to właśnie wiem, że ilość płynu owodniowego wzrasta z wiekiem ciąży, tylko nie wiem jaka jest norma na tydzień 21 lub około tego. Czy któraś z Was ma na wyniku z badania połówkowego oznaczony ten wskaźnik AFI?

Yoohoosek – dokładnie, w niemal wszystkich owocowych jest hibiskus, który mnie drażni. Jedyną jabłko/żurawina bez hibiskusa kupiłam w Rossmanie, firma bodajże Biofix. W soku zagęszczonym żurawina Herbapolu jest jej bodajże 0,5% (no comment), najlepiej kupować w marketach takie soczki stojące przy tych świeżych, w małych szklanych butelkach smak żurawina z jabłkiem, bo tam tego soku jest z tego co pamiętam ok 30%. No i żurawina suszona do przegryzania, ja dodaję codziennie do owsianki.

aaa19 - suer, że wszystko w porządku, teraz już tylkoz górki:-D

Pchełka - w tej sytuacji to tylko skonsultować z trzecim lekarzem;-)

reklama
tiramissu super że wszystko ok:biggrin2:

aaa19 odpoczywaj i dbaj o siebie :tak:

Pchełka super że dzidzia potańczyła troszkę na wizji:-) może faktycznie opinia innego lekarza byłaby potrzebna?!?

Lenka
gratulacje udanej wizyty i synka hehe faktycznie męsko się zrobiło :-D

Pchla_Szachrajka - super, że z maluszkiem wszystko ok, ale współczuję sytuacji z łożyskiem :dry: mam nadzieję, że jest szansa że ktoś jeszcze ci usg zrobi

lenka21* - gratuluję synusia

pscółka i spółka - to ja już nie pomogę, bo ja to prawie żadnych na usg nie mam wymiarów bo dziecko było źle ułożone, więc moje połówkowe było do d...

lenka gratuluję synka :)
Pchła może jeszcze pójdziesz gdzieś na USG a że do porodu jeszcze trochę czasu to na razie się nie stresuj.
Pscółka nie martw się tym płynem nie wiem jakie są normy, ale u mojej bratowej stwierdzili małą ilość płynu, kazali jej dużo pić bo jak się nie poprawi to będą jej uzupełniać płyn czy coś. Także ważne tylko, żeby lekarz to kontrolował.
aaaa19 dobrze że już wszystko w porządku! Dbaj o Was!

Pscółka ja mam na 1 USG z poprzedniej ciąży w 33 tc wpisane AFI-14cm, a tak to wszędzie tylko albo prawidłowa ilość albo w normie.
Podobno duże ilości płynów pomagają uzupełnić płyn owodniowy ale nie wiem ile w tym prawdy. Wydaje mi się, że jeszcze ta ilosć może się unormować. Jeśli będziesz pod stałą opieką ginekologa to nie ma się czym martwić. Będzie dobrze!

pchla szachrajka wiem co czujesz, tylko ja byłam w całkiem innej sytuacji. Ja mieszkałam w londynie to było z moja pierwsza ciaza która niestety straciłam :zawstydzona/y: Tylko ja miałam od początku plamienia i krwawienia ale oni stwierdzili ze nic na to nie poradzą i żadnego " potrzymacza" mi nie dadzą bo to natura zadecyduje:zawstydzona/y::-( Ani nawet do szpitala mnie nie wzięli na jaka kolwiek obserwacje!! Także wiem jak to jest w Angielskim szpitalu:( sorki ze tak nawinelam do innego tematu bardziej dolujacego:zawstydzona/y: ale teraz jest dobrze, i będzie dobrze , także myślmy pozytywnie;-) pójdzie sobie jeszcze do innego lekarza na konsultacje a jak trzeba będzie to i idź do 10 lekarza, najważniejsze żeby było wszystko z tobą i dzidzia wporzadku :tak:

Pchła...nie martw sie jeszcze łóżyskiem, jest jeszcze czas i szansa że sie przesunie...a i przez 4 dni moglo troszkę się juz przemieścić...u mnie w 16 tc wyglądalo tot ak, że na ujsciu szyjki ?9 na usg taki aknał było widać) łożysko leżało jak kołderka...a na polówkowym było juz 3 cm od szyjki, wię ctrzymam kciuki aby i twoje uszylo sie w lepsza strone...

co do dla szyjki jest czesc pochwowa i ta wyzej :-) więc pscólko może jak sie zsumuje twoje długości to jest ok...czego życze...

reklama
dominiczka - a propos bycia pod kontrolą ginekologa. Dzisiaj ta kobitka od USG zapytała czy mój lekarz prowadzący robił mi USG. Wyczułam, że to pytanie ma drugie dno. Potem jeszcze pod koniec badania zapytała kto jest moim lekarzem prowadzącym. Tak się składa, że wiem że się znają, więc mam nadzieję, że jeśli on coś niedopatrzył, to zwróci mu na to uwagę.

Do góry