reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Ella1- wow, jaka fotka:szok:. Cudownie wszystko widać – niesamowity sprzęt. Dzidzi śliczne, tylko ciałka jeszcze musi nabrać:-)
Antag – może jest po prostu młodsze, już nawet na forum mieliśmy takie przypadki. Trzymam kciuki &&&&

Julianka – super, widać, że maluszkowi dobrze i wygodnie w domku;-)

Laszka
– kurcze, ja miałam dokładnie w tym samym terminie USG, ale nie ruszało się, tylko serducho waliło jak oszalałe (176), ale na szczęście później doczytałam wypowiedź Dotkass i myślę, że mogło spać;-)

Dotkass
– zobaczę, zobaczę, mam bujną wyobraźnię:-D

Gratuluję Wszystkim udanych wizyt

reklama
Gratuluję udanych wizyt i wspaniałych fotek :-)
I my też po prenatalnym. Byliśmy przed czasem, wizyta na 18 a wyszliśmy o 19:30. Z czego ponad 30 min. badanie. Ogólnie lekarz miło nas zaskoczył, wszystko dokładnie opowiadał na bieżąco. Najpierw miałam przez brzuch, ale małe się ułożyło bliżej wyjścia i nie chciało się przesunąć, więc skończyło się na dowcipnym. Ma 67,6 mm, wszystkie parametry ok. I na 70 % dziewczynka :-) Smacznie spała i nie chciała się obrócić, ale w końcu się przekręciła i wszystkie parametry sprawdzone.
Usg w abonamencie, a zapytał czy chcemy dvd, 20 zł więc wzieliśmy. Myślałam, że będzie o jedno zero więcej ;-)
Zdjęcia się postaram wkleić jutro, bo dziś mnie mały wykończył. Nie chciało mu się spać w dzień i nie miałam chwili dla siebie.

Dziewczyny cieszę się że wszystko z maluszkami jest dobrze. Dotkass nareszcie zobaczyłaś swoje szczęście bo Ty chyba najdłużej czekałaś :tak: ale warto było. Ja za tydzień w piątek mam prenatalne i już się nie umię doczekać :-):-):-) Pozdrawiam Was i wasze maleństwa :tak:

Kochane GRATULUJE WAM udanych wizyt !! Widzicie wszystko jest ok a tak się zbiorowo martwiłyśmy!! Ale z nas szczęściary!! Ja również mam wizytę za soba zdjęcie i wstawię po powrocie z pracy!! Moja kruszynka również nie chciała sie obudzić Dorotka!!

Dziewczyny, gratuluję zdrowych maluszków!! Zdjęcia śliczne!!
ypra zazdroszczę, że już na 70 % wiesz, że będzie dziewczynka!! U mnie mimo, że maluch ma 6,5 cm pani doktor powiedziała, że jeszcze za wcześnie, by określić płeć. Jednak mały cypelek pomiędzy nóżkami był....hmm...Też prosiłam o dvd z badania jednak okazało się, że nie robią :-(Dostałam tylko zdjęcie (15 zł). Jednak dobre i to:tak:

z czasem kazda z nas bedzie juz na 1ooooo % wiedziala co ma w brzuszku :-)
a te co juz wiedza.... hmmm.... moze jeszcze sie cos zmieni :-p i bedzie "nowa" niespodzianka :-D:-D:-D:-D

dotkas gratulacje udanej wizyty nareszcie się doczekałaś. U nas na usg maluszek też spał i tylko raz się odwrócił pani dr się śmiała że na drugi bok się przewrócił.

ypra - do duża kruszynka :) u nas też na 70 % powiedzieli płeć :) zobaczymy czy będzie jakieś jeszcze zaskoczenie :)

pozostałym dziewczynom gratuluję udanych wizyt i oby do kwietnia były same takie dobre wieści

ypra, gratuluję...jesteś na liście kwietniówek??? mam zmienić, że czekasz na dziewczynkę??? ;-)

macie racje, że płeć może się zmienić, moja znajoma była święcie przekonana, że nosi pod sercem dziewczynkę, na USG powiedzieli, że chłopak, na kolejnym przedostatnim okazało się, że jednak dziewczynka, gorzej miała moja druga znajoma, która do końca myślała, że dziewczynka i lekarz ją przekonywał, mąż szczęśliwy nakupował sukieneczek, różowych ciuszków, a przy porodzie zaskoczenie po psiutek się pojawił :-D

reklama
hey !gratulacje jjulianka, Dotkass, Smile ,

laszka, monic, yypra

beti ja ciagle czekam na usg... :pchyba jako ostataia zwas....:(
juz sie doczekac nie moge wszystkie juz widzialyscie swoja dzidzie.. a ja zobacze dopiero we wtorek

Do góry