reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

dziewczyny napatrzec sie nie moge na te Wasze fotki :-) ja tez juz chce!! ;)
no nic trzeba isc do kolejki i odczekac swoje :-D

Ella1 gdzie robilas usg??? super to zdjecie :-)
ja ostatnio wymyslilam, ze na to pierwsze i potem polowkowe pojde jeszcze normalnie ze skierowania, a w 23. tygodniu pojde do Ingi Ludwin na HDlive 4D i tak sie zastanawiam jakie Ty mialas i u kogo ;))

reklama
Dziękuję Dziewczyny :-D
Sama byłam pod wrażeniem..
Cytrusik i zainteresowane Krakowianki- To było USG "normalne" genetyczne oceniające rozwój płodu i ewentualne wystąpienie wad na podstawie przezierności karkowej, kości nosowej i rozwoju narządów- serce, mózg, żołądek , pęcherz, budowa pępowiny itd. Robiłam je w Ultramedice na ul. Diedla 111. Byłam tam pierwszy raz. Z Julcią takie usg robiłam w "osteomedzie", a potem połówkowe w "macierzyństwie" i oba się nie umywają. Tam też stwierdzili na tym etapie że 3D jest bez sensu i nawet nie włączył mimo podobnej ceny (tu 250zl- masakra, ale takie sa ceny w tego typu klinikach usg w krk :dry:) więc teraz nawet nie zapytałam o 3D/4d (Cytruskiku- zdjęcie to 3D a 4D widziałam na żywo i na filmiku jak małe się rusza :-)) a tu przemiła młoda pani dr (Anna Totko) sama włączyła 3D i pokazała nam takie oto moje "cudo":-D Absolutnie wszystko bez pośpiechu, badanie trwało pół godziny, analizowała wszystko, mam z tego wydrukowane od razu 10 pamiątkowych zdjęć, dodatkowo płytę z nmi i drugą płyte z 15min filmikiem z badania na żywo- rewelacja! I oczywiście pełny opis badania co oceniane i jak wypadło. Dodatkowo co mnie pozytywnie zaskoczyło, kiedy mimo usilnych próśb żeby maluszek pokazał nam czy ma kość nosową gdy ten zasłaniał buzie łapkami non stop, pani dr zaprosiła mnie za tydzień gratis na dogrywkę- mam przyjść na drugie, krótkie usg i sprawdzimy ten nosek, żeby badanie było kompletne.- Miła praktyka. To niby tylko formalnośc bo skoro NT wyszło ok to raczej jest w porządku, ale skoro mam to 3 przystanki od domu i jeszcze nic nie płacę to oczywiście że pojadę:-) W każdym razie Ultramedicę mogę z czystym sumieniem polecić:tak:

Ella1 piękne zdjęciu. Świetnie że wszystko w porządku!
Antag nie denerwuj sie bo to dzidziusiowi nie pomoże. Na pewno nadgoni a Ty 4go sie uspokoisz!! SUper foto!

ja z Filipowi robiłam 4d na Ujastku. Niby za późno byłam i bałyśmy się że bedzie niewyraźnie widać, pięknie nam zdjęciu wtedy wyszło. od razu widzieliśmy że nosek bedzie miał po tatusiu hehe . Super taka pamiątka.

Witam kwietniówki :)
Ella1 cudne zdjęcie!! Maluszek jest piękny!
Antaq też myslę, że pewnie miałaś później owulacje i dlatego malec jest mniejszy.:tak:
A jestem już po badaniach prenatalnych :) Maluch zdrowy jak rybka i ma 6,5 cm!! Oto on/ona:

Ostatnia edycja:
Witajcie Kochane. Gratuluję udanych wizyt i pięknych Maluszków. Ja też dołączam do tych, które mają to kolejną wizytę za sobą. Wczoraj mieliśmy z M 3 rocznicę ślubu i dostaliśmy taki piękny prezent - widok naszej Fasolki. Nasze Maleństwo ma 2,9 cm określone na 9t6d. Ma ślicznie bijące serduszko i cudownie macha rączkami. Jestem taka szczęśliwa ...

Hej,
naprawde super fotki macie dziewuszki ;)
Ja się nie spodziewałam dziś zobaczyć mojego maluszka, ale się miło zaskoczyłam i mogłam podziwiać mojego 46mm człowieczka :)
Mała/mały nieźle się wiercił i machał główką :) Właśnie rozpoczynamy 11 tydzień :)

Ostatnia edycja:
reklama
gratuluję udanych wizyt, śliczne Wasze zdjęcia i bardzo wyraźne, moje mało wyraźne, co pawda ja widzę na nich to co powinnam, niestety nasza Maleńka kropeczka spała i za chiny nie chciała się obudzić, nic a nic (nie jej pora), tak czy inaczej wszystko jest w jak najlepszym porządku:
CRL: 69.70 mm (Amelcia w tym samym dniu ciąży była mniejsza, mierzyła 69.00 mm)
BPD: 23.90 mm
NB: 2.50 mm
NT: 1.30 mm
serducho bije, fhr+ 140
wszystko w normie, niestety przez to, że miałam CC ciężej było wszystko pooglądać, ale się udało...jestem już spokojna i zadowolona.
Byliśmy całą trójką, R jak zwykle nic nie widział (jak zwykle czyli, że w pierwszej ciąży też mało co widział), wpatrywał się tylko czy jest jeden człowieczek czy więcej :-D...a no i termin w sumie bez zmian, bo tylko 3 dni rozbierzności w przód ;-)

wklejam fotki, ale czy coś dopatrzycie to nie wiem :zawstydzona/y: 13 tydz. 1 dzień.jpg13 tydz. 1 dzień (2).jpg13 tydz. 1 dzień (3).jpg13 tydz. 1 dzień (4).jpg

Do góry