reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
Kwietniówki, gratuluję udanych wizyt!! Pewnie po Świętach zacznie się hurtowe rodzenie!! Ja łudziłam się, ze dostanę na "zająca" piękny prezent, ale pewnie jeszcze będę musiała trochę poczekać. Dziś mam wizytę z USG. Dowiem się ile malutki waży!:-)

No ja dopiero po wizycie:cool: tak więc niestety GBS mam dodatni:crazy: po porodzie mam brać tabletki:/ porodu ni widu ni słuchu także święta w domu:sorry: a już myślałam ze sie cos ruszy. No i jeszcze dzisiaj idę do niej prywatnie zrobić przepływy bo dzidzia za mała jak na ten tydzien i musi sprawdzić na lepszym sprzęcie czy wszystko ok. Faktycznie na tym szpitalnym sprzęcie to nic kompletnie nie widać :eek: Także jeszcze pózniej dopisze co i jak.

AAAAAAAAA
ostatnio młody sie tak wiercił, że go dr źle zmierzyła...a dziś wyszło, że waży 3600:eek: ja pikole nie pozwalam...max 3200 dopuszczam do świadomości.

po za tym ruchliwy zdrowy. pętelka dalej jest ale bardzo luźno. Wody w normie i pierwszy raz pokazał buźkę. może dla tego, że był brat na USG. moja waga 74,5 wiec 11,5 przybrałam...i kurka stykło by już nie ??

Gratuluje Dziewczyny udanych wizyt. GBSa wspolczuje :sorry:

Iza
- Spokojnie... U mnie tez w poprzedniej ciazy ni widu, ni slychu (ktg poznym wieczorem robione zadnych skurczow nie wykazywalo) a nad ranem zaczelam rodzic... Tak wiec nigdy nic nie wiadomo :tak:

Fel- Ale mnie rozbawilas :-D. Tez bym 3200 sobie zyczyla "wypychac" ale do terminu to jeszcze bąbel urośnie :eek:. Ja sie godze na max 3500 ;-)

Gratuluje udanych wizyt dziewczynki...
Ja również jestem po wczorajszej wizycie. GBS ujemny, wyniki moczu też ok jak również i ktg... Skurcze jakieś się tam pisały, ale marniutkie bardzo... Maleńki nadgonił z waga i to bardzo bo waży już 3300. Ciśnienie i cukry też w miarę, i w związku z tym że oddział jest przepełniony a u mnie porodu nie widać, doktorek odwołał akcję i nie idę po świętach do szpitala... Na razie czekam spokojnie w domu a jakbym nie urodziła do terminu to ewentualnie z dwa dni po terminie położy mnie na oddział... Mam jednak nadzieję że synuś jednak zechce wcześniej wyjść, bo ja już się czuje jakbym była ze dwa tyg po terminie, jestem mega zmęczona i tylko bym spała...

My takze po wizycie ale niestety dobrych wiesci nie mam:confused2:po pierwsze USG trwalo 5 min:wściekła/y:bylam u innego lekarza -szybko zrobil podał wage (Marcel wazy 3280g) ale niestety ma juz pełne wodonercze II stopnia 16mm :((( z tego co z nim rozmawialam to jak diagnoza sie potwierdzi czeka nas pobyt w szpitalu 2-3 tygodnie;(((odrazu po porodzie...normalnie mam doła na same świeta...

Phelania nie wiem co Ci napisac :zawstydzona/y: Mam nadzieje tylko ze z malenstwem będzie wszystko wporzadku i ze naprawdę szybko wyjdziecie po porodzie ze szpitala! Trzymaj sie Kochana i trzymam za Was kciuki:tak:

reklama
My takze po wizycie ale niestety dobrych wiesci nie mam:confused2:po pierwsze USG trwalo 5 min:wściekła/y:bylam u innego lekarza -szybko zrobil podał wage (Marcel wazy 3280g) ale niestety ma juz pełne wodonercze II stopnia 16mm :((( z tego co z nim rozmawialam to jak diagnoza sie potwierdzi czeka nas pobyt w szpitalu 2-3 tygodnie;(((odrazu po porodzie...normalnie mam doła na same świeta...

a moze w pospiechu zle zobaczyl, i nie potrzebnie cie zdenerwował..

Do góry