reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
ja dziś po usg, mały waży 3800g :szok: wiedziałam że będzie duuuży ;-) leży główką w dół i generalnie jest gotowy do wyjścia, nic tylko czekać na akcję;-)

Phelnajważniejsze ze da się jakby co leczyć a też nie wiadomo jak to będzie jak się maluszek urodzi bo moze tak groźnie to tylko brzmi.

A co niektóre z Was bedą miały spore dzieciaczki :-D Ale ja się cieszę że moja nie będzie za duża bo i tak mi się 3 kilowe bąble dosyć ciężko rodziło

My wczoraj zaliczyliśmy wizytę w szpitalu.
Młodsza wygląda na baaardzo malutką, pani dr oceniła ją na 2600-2700g. Mam nadzieję, że UGS zaniżyło pomiary...
Ktg też nienajfajniej, bo bardzo wysokie tętno miała, ale to podobno moja wina, bo się zdenerwowałam. Oby.

Niestety Młodszej nie zdążę już podtuczyć: łożysko stare, mało wód, nie można już za bardzo czekać dalej - cc w najbliższy piątek.
Z jednej strony cieszę się jak głuptak, że już będzie z nami, z drugiej się boję jak cholera... I martwię się, że taka malutka.

katarinna wiesz 4 tyg temu na USG ( tym samym co zawsze) wyszło, że mody wazy 2800. ale kręcił się, ciężko było złapac jego nóżkę, żeby dobrze zmierzyć. Zawsze wagowo wychodził na tydzien większego a wtedy na tydzień w tył. w czwartek był spokojny i grzecznie dał sie zmierzyć i co ? 3600:szok: a i to +/- 500 i Tobie życzę by było na plus a sobie na minus ;-)

Felidae ja wiem, że z tymi pomiarami na usg różnie bywa, tylko, że waga naszej małej kUlki zawsze wychodziła niższa niż powinna, myślałam, ze uda się ją podtuczyć na koniec, ale nie wyszło.
Dowiedziałam się też, że jak jest mało wód płodowych to w ogóle pomiary biometrii dziecka mogą być zafałszowane. I tego się będę narazie trzymać, a w piątek dowiemy się ile waży w rzeczywistości:-)

reklama
katarinna w takim razie powodzenia na cc, fajnie że już będziesz miała malutką przy sobie, a że kruszynka, to na pewno nadgoni później ;-)

ja już po ktg, na poczatku coś mały uciekał do kręgosłupa i nic nie było slychać, qrcze nie lubię tego badania, stresuje mnie, skurcze oczywiscie widoczne, ale juz 2 tygodnie temu były widoczne, wiec nic sie nie dzieje, czekamy ;-)
Fel a Ci jak gin kazal sie zglaszac na ktg, no i w terminie idziesz do szpitala, bo mi powiedziala zeby sie zglosic do szpitala tydzien po terminie jak sie maly nie wykluje, no i sama nie wiem, czy to nie pozno...

Do góry