reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
gratuluję udanych wizyt :-)
Ja dziś też swoje odsiedziałam w kolejce, ale jakoś mi ten czas zlecial (chyba ze 2h to było). Myślałam że ze względu na duży tłok nie będę miała usg tylko samo badanie, a okazało się że było wręcz przeciwnie - zostałam od razu zaproszona na kozetkę - młody waży obecnie 3400g, czyli jak w przypadku Niny - rośnie po pół kg na 2 tygodnie. Więc jak nic dobije do czwóreczki, jeśli się nie pospieszy na ten świat ;-)
Za to nie wiem nic o szyjce, ale pewnie nic się nie dzieje... Po świętach w środę przejadę się do szpitala to mnie obejrzą ze wszystkich stron ;-) i będę wiedzieć więcej, i co najważniejsze - zedycdują czy się kwalifikuję na poród sn.
W czwartek zaś kolejna wizyta u ginki, więc maraton poświąteczny mi się szykuje :-)

Gratuluję udanych wizyt.
Ja dzisiaj idę na wizytę ale kompletnie nie wiem czy mi zrobi już to ostatnie USG. Niby miałam podejść 2.04, ale wtedy nie będzie mnie w mieście, będę cały tydzień u rodziców, więc raczej powinien, ale on jest taki marny że sama nie wiem.

No to ja dokładam swoją relację z ostatniej wizyty

Szyjka 1,5cm przepuszcza na 1 palec ale jak to ginka stwierdziła szału nie ma
Mały waży 2772g ( w ciągu 2 tyg przytył 400g :D ) główka i brzuszek mają po 31cm

Wizyt dalszych brak mam się zgłosić na ktg w terminie porodu

Zostaje nam tylko cierpliwie czekać na rozwiązanie

i ja po wizycie
młody waży 3500:szok:, ale myslę że jednak trochę zawyżona ta waga bo półtora tyg temu na usg szpitalnym było 3100 , w każdym bądz razie duży maluch się szykuję, tak to wszystko ok, ginekologicznie mnie nie badał bo stwierdził ze nie trzeba bo już tylko tydz został i bedzie ciąża donoszona, zresztą jakby coś sie zaczęło dziać to powinni już być ok, na następną wizytę się nie umawialismy , mam zadzwonić w ptk za tydz zdać relację jak tam brzuch, to się wtedy zobaczy, no i odstawił duphaston i diphergan

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt:-) i trzymam kciuki za donoszenie do bezpiecznych terminów, a tym czekającym już na rozwiązanie łatwych porodów i zdrowych dzieciaczków... ja wizyta zaraz po Świętach i też już czekam z niecierpliwością na maluszka:tak:...

Gratuluje wszystkim udanych wizyt!!
Jeszcze trochę i będzie po wszystkim i będziemy porównywać jak nasze maleństwa przybierają na wadze ;)

Ja się dzisiaj dowiedziałam, że mój gin ponoć wylatuje we wtorek na wakacje!! A umówił się ze mną na czwartek po świętach na wizytę. Nie wiem za bardzo o co chodzi, więc jutro zadzwonię. Zdenerwowałam się nieźle.

reklama
Ja już po wizycie a więć eh po 1 mam dodatnie GBS niestety :( 4 h przed porodem musze dostać antybiotyk
a malutka ma już 3700:szok: szyjka zamknięta więc z porodu narazie nici. Lekarz zalecił KTG bo macica twarda a dla mnie była mieka w czasie badania ja mam bardziej napiętą więc powiedział że zobaczymy co z ktg wyjdzie jakby co trafie na oddział

Do góry