reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Dziewczynki gratuluję wizyt.
Smile, Tasiu, 04.04 , to fajna data, lecz mój gin twierdzi, że ja przenoszę, to życzę Wam rozwiązania w wymarzonym czasie. Smile miałaby z głowy prezenty dla męża i taty :-)
Felidae, mniejsze dziecko =lżejszy poród.

reklama
Fel - zazdroszczę.. Ty już na finiszu :) I ciesz się z małego dziecka ;). Powinno być latwiej przy porodzie.

Bishopka - ja 04.04 będę miała 37 6/7. Mogę więc rodzić. Chyba okna umyję przed wizytą :p

dzięki
ogólnie byl kłopot z pomiarem to może i mniej dokładnie niż zwykle wyszło.
pierwszy synek urodził sie 2900 więc obstawiam, że Olek max 3200 będzie ważył.
Lenka dr mówiła, ze ostatni jej sie duże dzieci trafiały...4200 i 4500 :-) jedno w piątek drugie we wtorek :-) i z jednym robiła CC, 5 poród, tylko dzidek owinął sie pępowiną i była konieczność cięcia.

moncia110, trzymam kciuki żeby dzidziuś jeszcze troszkę posiedział w brzuszku i podrósł

Smile - gratuluję wizyty !

Felidae - gratuluję wizyty ! 2,8kg to nie aż tak mało, a jeszcze pewno maluszek nadgoni

Smile- dobrze ze z Frankiem wszystko ok:p trzymaj sie kolejki:-Dja jestem przed Toba i tez bym chciala urodzic na poczatku kwietnia:-)
Falidae- moge Cie pocieszyc ze moj Alan wazył wiecej tylko o 50g od twojego maluszka;)ur.3070g jakos kolosa nie usmiecha mi sie wypychac z mojego łona:-Dwole takiego do 3100:)
Monicia110- trzymam za was kciukasy!!

monic moja siostra dziś urodziła naturalnie córę 4500g i 60cm. I poszło jej dużo szybciej niż przy pierwszym porodzie. Więc jeśli lekarze nie będą mieli innych przeciwwskazań to możesz się nastawiać na SN

ale z tego co wyczytałam na ogólnym, to jest to jej drugie dziecko, a ja skoro jestem po cc to tak jak bym pierworódką była, więc jak dziecko będzie duże to i tak chyba będą chcieli kroić... no zobaczymy, za około 3 tygodnie się wybiorę do szpitala na kolejne pomiary. Może jakimś cudem nie będzie już młody rósł tak szybko ;-)
ale siostrę podziwiam mimo wszystko, nawet jeśli poszło łatwiej, to i tak brzmi to niewiarygodnie :-)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt! :tak:
A za leżące i "szyjkowe" trzymam kciuki! :tak:
Kwiecień i wiosna już niedługo, choć dziś u mnie prawdziwa zima i śnieg po kolana :sorry:

reklama
Fel- pamiętaj,ze pomiar usg chyba taki dokładny nie jest.:tak: a 3,2kg to tak ok. Może urodzisz w 42 tygodniu to młody nazbiera tłuszczyku:-p

monic- 3 mam kciuki żebyś urodziła naturalnie(, tak jak sobie wymarzyłaś) i aby mimo" małego kolosa", dała dzielnie radę:tak:

smile- gratuluję pomyślnej wizyty:tak: i też 3mam kciuki za 4 kwietnia:-p

Do góry