reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki by maleństwa dotrwały do wyznaczonych terminów :-)
izik nie cierpię takich bab, mieliśmy pecha do takiej z małym. Na szczęście zmieniliśmy przychodnię. Może uda ci się trafić na jakąś inną, trzymam kciuki.
catty niestety magnezu nie biorę, więc nie pomogę.

Jutro mam wizytę. Moja ginka pobierze mi wymaz na paciorkowca i dowiem się jak mała, czy się też obróciła. W karcie ciąży zapełni się ostatnie miejsce na wizytę, ciekawe co dalej ;-)

reklama
Wlasnie wolalabym prep magnez z wit b6 bo lepiej sie wchlania ale boje sie czy nie przedawkuje wit b bo biore tez femibion... Macie jakies doswiadczenie w tym wzgledzie?

catty- ja też biorę femibion i dwie tabletki chela mag b 6 mama. ma wit b. Ja tam tyle leków biorę, że nawet nie zastanawiam się czy przedawkuję witaminę b 6... Lekarz karze to się grzecznie słucham:sorry: Wg mojego lekarza ten magnez jest najlepszy bo jest w postaci chelatu aminokwasowego i wchłania się najlepiej..... chyba jakoś tak ....

Phel - u mnie podobnie z tym żelazem:-D i jest jeszcze jeden problem, rano nie moge łykać po euthyrox biorę, w ciągu dnia tez cięzko bo trzeba zachować 2 godziny od kawy, herbaty, pokarmów z dużą ilościa blonnika i jeszcze kilka innych, no to kurcze kiedy ja mam to łykać??:-D:-D

A ja sie tym nieza bardzo przejmowalam. Biore zelazo tak po poludniu i tylko zwracam uwage zeby nie popijac herbata tylko sokiem i pieknie mi sie hemoglobina poprawila:-) Raz tylko wzielam na czczo tak jak radza lekarze i myslalam ze nie dotrzymam poludnia,tak mnie zoladek meczyl...

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za leżakujące!

catty ja biorę asmag czyli sam magnez, a oprócz tego pregna plus i tam jest B6

Hejka, mnie od zeszłego tygodnia diabetolog skazał na dodatkowe kłucia tym razem insulina do głównych posiłków i na noc:confused2: jakbym miała nie dość heparyny w brzuch i przynajmniej z 6x po posiłkach w paluchy się nakłuwać...ale cóż zrobić. W każdym razie mały całkiem sporawy jest tydzień temu 3100 i dostałam skierowanie, żeby patologie odwiedzić, czy czasami nie trzeba będzie inaczej niż sn zakończyć ciąże. Z tego biegania po poradniach przez cały tydzień od piątku zaczął mi małymi kawałkami czop odchodzić...spanikowałam :szok: bo zero spakowanej torby, badania jeszcze niekompletne i ubranka nie poprasowane miałam, a pobolewania podbrzusza od północy w piątek były - pomijając, że ciut za wcześnie na poród. Chwyciłam za telefon do ginekologa i kazał końską dawkę Asmagu brać, bez nospy, bo rozwiera szyjkę szybciej. W każdym razie boleści się zredukowały :-). Mam nadzieję, że chłopak poczeka z wyjściem jeszcze trochę, bo dziś na szybko GBS'a zrobiłam, a wynik około 5 dni jak usłyszałam w laboratorium :).
Za to mój NFZ'owski gin dał ciała, bo w poradniach się za głowę chwycili, że jeszcze Acard biorę w tym tygodniu i było straszenie, że się przewód bottala nie zamknie i że naczynia krwionośne kruche i przy przechodzeniu przez kanał rodny mogą być wylewy w główce :unsure:. Zwariować idzie, z tego wynika trzeba się we własnym zakresie wszystkiego się wcześniej dowiadywać i trzymać rękę na pulsie, żeby lekarz nie zapomniał....obłęd w ciapki.
A i zapomniałabym, a 2 tygodnie temu na USG w przychodni usłyszałam, że chyba jest niedomykalność zastawki trójdzielnej i jedna nerka za powiększyła się.....po tych wszystkich "atrakcjach" począwszy od 13tyg. i za dużej przezierności, już mnie ta informacja jakoś nie przejęła. Musiałabym mieć ciągłą depresje w ciąży :). Mam kolejne wizyty na patologii i echo serca rozpisane na przyszły tydzień ciekawe czy doczekam :).

reklama
Do góry