reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Smile - u mnie donoszony Szymuś będzie 29 marca, ale ze względu na święta to zdecydowanie wolę urodzić w kwietniu:-)

Rozmawiałam jeszcze z położną odn tej tezy, że przy pełni więcej dzieci się rodzi. Ale ona powiedziała szczerze, ze nawet nie wie kiedy jest pełnia (więc nie może potwierdzić tej teorii), ale sporo więcej dzieci się rodzi jak zmienia się ciśnienie atmosferyczne np przy burzy.

reklama
Ja jakoś ostatnio nie lubię wizyt, mam pecha i trafiam na mało sympatyczną położną. Wszystko chce abym wiedziała, co do tygodnia to wiem, w którym jestem ale waga i całą reszta, po to chyba idę, aby mnie zważyła, ciśnienie zmierzyła aa nie, że ja mam jej wszystko powiedzieć. Ostatnio doczepiła się nawet brzuszka, że niby za duży jak na ten tydzień, szczerze powiedziawszy nie jest za duży, taki w sam raz. Się czepia byle czego :-(

izik - to rzeczywiście wkurzającą masz położną. Może jak spyta Cię o wagę czy ciśnienie - to powiedz, że po to tu przyszłaś. Chyba kobieta nie wie od czego jest. W tych czasach korzystanie z publicznej opieki zdrowia...to masakra, bo każdy liczy na kopertę. Może już ta "przesympatyczna" Ci się nie trafi;-)

Kobietki mam pytanko. Jakie preparaty magnezu bierzecie? Ja biore Laktomag bo jest bez wit b6 a nie chcialam przedawkowac bo biore juz Femibion, ale juz mam dosc tych ogromniastych tabletek. Mysle zmienic na inny moze lepiej dzialajacy na te ostatnie tygodnie. Macie jakies doswiadczenie w tym wzgledzie?

reklama
ponieważ ostatnio mnie jeszcze w nocy kurcze łydek łapały to kupiłam magnez skurcz z dodatkiem potasu. tym, bardziej, że robiłam badania i potas szalony jakoś nie był...tabletki nie są jakieś wielkie. zawsze możesz poprosić żeby pani z okienka wyjęła listek i pokazała ci ich wielkość...

Do góry