reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
my tu chyba na rekord idziemy:sorry2:, mały ma 3 kg, i jak ja mam urodzić, gin jeszcze brzuch pomacał i stwierdził że 2800 to ma na pewno. Wymiary oczywiście wyższe, no ale tak jest od początku. Wszystko posprawdzał, pomierzył, poooglądał i jest ok, przepływy też, szyjka zamknięta, pobrał wymazy na paciorkowca. U niego na usg prawioe na płasko się lezy i bym odjechała, 1szy raz coś mi się takiego zdarzyło, od razu na boczek i mnie uczulił na przyszłość , czy w szpitalu czy na ktg żebym od razu na bok się kładła.
Pisałam Wam kiedyś że mnie ostatnio boli głowa, i już mi się tak 4 razy zrobiło, co prawda te dwa pierwsze na początki nie pokojarzyłam ale późniejsze juz tak.W polu wdzenia pojawia mi si,e jakiś zygzak tak na 5, 10 minut, przeszkadza mi w patrzeniu, i po chwili jestem zmęczona i najchętniej bym się położyła w ciszy , oczy zamknęła. I po takij czymś w nocy boli mnie głowa i oko z jednej strony, nie mocno, raczej to przeszkadza a później w dzień boli mnie tylko przy schylaniu i przy kaszlu. Powiedziałam ginowi i dał mi skierowanie do neurologa, w czw za tydz mam wizytę, trochę się wystraszyłam, ale jak byłam i niego chwilę w gabinecie i pytał sie o co chodzi to coś tam przebąkiwał o bólach migrenowych, mam nadzieję że to tylko to bo już zaczynam sobie roić, ze coś mam w głowie.

Jesteś w 32 tygodniu i 4 dni to masz dzidzie mniej więcej tak dużą jak moja. Moja w 34 tyg i 2 dni mialam 3 kg 100 ja ciągle odczówam ssanie z żałądka i boje się że przy najbliższej wizycie okaże się znów że bardzo urosła.
Mam nadzieje że ten twój ból głowy to nic poważnego uważaj na siebie i nie przemęczaj się.

lenka21 -oj, rzeczywiście chyba bijesz wszystkich swoim rekordem (i to w tym tygodniu). Duży dzieciaczek Ci rośnie. Ciekawe ile ma mój, bo my mamy dokładnie ten sam termin. Ale ja dowiem się jutro.
Dobrze że u dzidziusia i z Twoją szyją wszystko w porządku. Z tymi bólami głowy to może takie ciążowe przeciążenie, i po ciąży ustąpi. Ale najważniejsze, że ginek podszedł do sprawy poważnie i skierował Cię do specjalisty. Trzymaj się:)

Lenka :szok: będzie kolosik jak nic :-D A z tymi bólami to współczuję, zwłaszcza te migrenowe są okropne. A może ten Kolosik Ci uciska jakiś nerw ??

reklama
Pulpet będzie jak nic:tak:, to Antek miał 3140, też dlatego liczę max 4 tyg, na tydz po 200gr, to wychodzi coś koło 3800, 4 kilogramowego klocka bym nie chciała, ja się po prostu boję że młody utknie a ja nie będę miała siły przeć, tylko o to mi chodzi.
Bishopka no ja sobie tak tłumacze że ta głowa to przez ciąże, a migreny to mi się bardziej kojarzyły z silnym bólem, a nie takim delikatnym, ale wszystko inne się zgadza, , pozostaje czekać na wizytę.No a mój gin to się w porządku zachował, bo jakby przy rejestracji robili problemy inie byłoby dla mnie terminu w ciagu najbliższych 2 tyg to mam do niego zadzwonić i on to załatwi.

Do góry