reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Oliwka - no właśnie zastanawiam się czy ta wizyta była udana, bo nic nie zmieniła. Łykam te zwiększone dawki, ale w nocy znowu obudził mnie ból jak na okres:baffled:. Jak poczytałam w necie to to są już skurcze "ćwiczebne". Kurna, tylko czego w środku nocy:wściekła/y: Czasem podobno jeszcze przechodzą - oby, bo ja tak lubię spać:-D

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i zdrowych maluszków

reklama
iza, daruma, Felidae, anka gratuluję udanych wizyt i że dzidzie ładnie rosną :tak:
Ja mam następną wizytę 18 marca i wtedy mam mieć ten posiew na GBS. Położna mówiła że nawet połowa kobiet ma tego paciorkowca :crazy:

dziewczyny - dobre wieści tu się miło czyta :-) maluchy rosną aż miło patrzeć. niech się tylko jeszcze odwracają, odkręcają i nie śpieszą... :happy:

poczytałam w necie to to są już skurcze "ćwiczebne". Kurna, tylko czego w środku nocy:wściekła/y:
wiesz Pscółka - ja też od jakiegoś czasu odczuwam te nocne skurcze... i już wiem ze to napewno nie młoda bo ona napina mi brzuch punktowo w lewej strony, a to jest na dole i na całości... na szczęście pojawiają się, zmieniam pozycje za chwile znikają i śpię dalej...:happy2:

Daruma- gratuluję wizyty
Fel- nie martw się , będzie dobrze
Anka- gratuluję wizyty
pscółka- ja te mam bóle czasem jak na @, lekarz mój stiwerdził że na tym etapie no norma

anila - tylko ja nie wiem czy Ty nie piszesz o twardnieniu brzucha, bo to faktycznie podobne do wypinania się przez dziecko, a ja mam po porstu ból jak na okres w podbrzuszu, to u mnie dwa niezależne zjawiska. Tzn miewam i jedno i drugie tylko nie w tym samym czasie:sorry2:

witajcie, robiłyście już te badania GBS na obecność paciorkowców z grupy B?
ja właśnie odebrałam częściowy wynik, wymaz wzięli do dalszej hodowli, a wynik oczywiście pozytywny:-(

Hej dziewczyny.

Ja miałam wczoraj wizytę. Maciuś zdrowo rośnie, 2kg waży. główkowo ułożony.
Położniczo wszystko w porządku i na daną chwilę powinnam urodzić w terminie!

Jedynie co to znowu mocz mi wyszeł kiepsko, tym razem pojawiły się bakterie. więc zanosiłam dzisiaj próbkę na posiew żeby to sprawdzić...trochę się stresuję co tam wyjdzie :/

20.marca kolejna wizyta i wtedy bedę miała pobierany wymaz na paciorkowca.

Gratuluje udanych wizyt i wielkich dzieciaczków :-)

Karenka, na dodatni gbs podadzą Ci antybiotyk przed porodem, czasami podają jeszcze w ciąży, choć ostatnio usłyszałam, że nie powinni podawać w ciąży.

Ja też dziś po wizycie, tylko dowcipnej. Wszytko pozamykane, szyjka twarda i następna wizyta 19-tego z badaniem przepływów, a kolejne 27,03 i 03,04 i jak do 3 go nie urodzę, to dostanę skierowanie na oddział :szok: I ogarnął mnie stres, mimo, że to jeszcze miesiąc :rofl2:

Dziewuszki gratuluję udanych wizyt :-)

u mnie dzisiaj też tylko kontrola szyjki ma 2,6 i jest lekko rozwarta od wewnątrz ale powinna jeszcze potrzymać, fenoterol dalej biorę i dopiero na kolejnej wizycie 12.03 będziemy odstawiać :tak:

reklama
Do góry