reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
Nio to ja już po wizycie. Wszystko z dzidzia wporzadku, niestety nie miałam usg i nie wiem ile Lenka waży :baffled: Bo mam taki jakiś mały brzuszek:/ przynajmniej mi sie wydaje tak:dry: no i oczywiście lekki niedobór żelaza i mam tableteczki brać . Kolejna wizyta 14 marca:tak: no i nie wiadomo tak naprawdę kiedy poród bo dziś jest wg usg 32 tydz a w karcie ciazy mam ze jest 34 tydz:sorry2: i nie wiadomo:happy2:

Tak Dzisiaj właśnie miałam . Ale nie wiem po co to:/ orientujesz sie moze?

To jest chyba na chorobe weneryczna chyba Kiłe? robia to zeby w razie czego jak sa pozytywne wyniki dac dziecku odrazu po porodzie antybiotyk i mamie...jakos tak..Trzeba te badania miec ze soba bo sa bardzo wazne z tegop co ja mialam:)

Gratuluję wizyt :happy2:

ypra, może mała się jeszcze odwróci, a ja tak jak dziewczyny, dziwię się, że nie zostałaś na obserwacji, wysokie ciśnienie jest bardzo niebezpieczne, uważaj na siebie.

Ja mam jutro wizytę, co prawda tylko dowcipną, bez usg, ale jednak jakiś stres jest :crazy:

reklama
Posiew robi sie na Paciorkowce z grupy B (GBS). Robi się go między najczęściej po 34tc. Gin mi mówił, że wcześniej nie powinno się robić gdyż można go jeszcze do czasu porodu załapać i defakto wynik będzie zakłamany.
Jak posiew będzie pozytywny to najlepszą opcja jest podanie antybiotyku podczas porodu. Później dziecko jest szczególnie obserwowane gdyż może mieć zapalenia płuc i inne powikłania - jeżeli się zaraziło oczywiście.

Gratuluje udanych wizyt.

Do góry