reklama
iza876
Fanka BB :)
Nio to ja już po wizycie. Wszystko z dzidzia wporzadku, niestety nie miałam usg i nie wiem ile Lenka waży Bo mam taki jakiś mały brzuszek:/ przynajmniej mi sie wydaje tak no i oczywiście lekki niedobór żelaza i mam tableteczki brać . Kolejna wizyta 14 marca no i nie wiadomo tak naprawdę kiedy poród bo dziś jest wg usg 32 tydz a w karcie ciazy mam ze jest 34 tydz i nie wiadomo
Phelania
Mama 2 urwisów :P
Iza- a mialas na wizycie posiew?dobrze z malenstwem wszystko ok
iza876
Fanka BB :)
Tak Dzisiaj właśnie miałam . Ale nie wiem po co to:/ orientujesz sie moze?
Phelania
Tak Dzisiaj właśnie miałam . Ale nie wiem po co to:/ orientujesz sie moze?
To jest chyba na chorobe weneryczna chyba Kiłe? robia to zeby w razie czego jak sa pozytywne wyniki dac dziecku odrazu po porodzie antybiotyk i mamie...jakos tak..Trzeba te badania miec ze soba bo sa bardzo wazne z tegop co ja mialam
Gratuluję wizyt
ypra, może mała się jeszcze odwróci, a ja tak jak dziewczyny, dziwię się, że nie zostałaś na obserwacji, wysokie ciśnienie jest bardzo niebezpieczne, uważaj na siebie.
Ja mam jutro wizytę, co prawda tylko dowcipną, bez usg, ale jednak jakiś stres jest
ypra, może mała się jeszcze odwróci, a ja tak jak dziewczyny, dziwię się, że nie zostałaś na obserwacji, wysokie ciśnienie jest bardzo niebezpieczne, uważaj na siebie.
Ja mam jutro wizytę, co prawda tylko dowcipną, bez usg, ale jednak jakiś stres jest
dominiczka87
Sierpniowa mama 2009
Posiew teraz to chyba na paciorkowca robią . Na kiłę to WR (VDRL) z krwi.
Ja posiew na paciorkowca robiłam w ub. tygodniu i to był posiew z pochwy i odbytu (GBS).
Ja posiew na paciorkowca robiłam w ub. tygodniu i to był posiew z pochwy i odbytu (GBS).
Phelania
Dziewczyny w kazdym badz razie wyniki sa wazne trzeba je wziasc na IP grupa krwi i pamietam te badanie bylo wazne odrazu sie o nie spytali
reklama
Smile_
Antek, Franek i Staś
Posiew robi sie na Paciorkowce z grupy B (GBS). Robi się go między najczęściej po 34tc. Gin mi mówił, że wcześniej nie powinno się robić gdyż można go jeszcze do czasu porodu załapać i defakto wynik będzie zakłamany.
Jak posiew będzie pozytywny to najlepszą opcja jest podanie antybiotyku podczas porodu. Później dziecko jest szczególnie obserwowane gdyż może mieć zapalenia płuc i inne powikłania - jeżeli się zaraziło oczywiście.
Gratuluje udanych wizyt.
Jak posiew będzie pozytywny to najlepszą opcja jest podanie antybiotyku podczas porodu. Później dziecko jest szczególnie obserwowane gdyż może mieć zapalenia płuc i inne powikłania - jeżeli się zaraziło oczywiście.
Gratuluje udanych wizyt.