reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
Dziewczyny gratulacje udanych wizyt.
My dzisiaj po wizycie. Mala ładnie rośnie już wazy prawie 2,5kg i leży sobie pośladkowo główka do gory. Zrobiła od odstatniej wizyty obrót o 180 stopni od główki w dól po główkę w gorę wiec nic nie wiadomo co wymyśli do następnego razu. Za dwa tygodnie mamy też pierwsze KTG:)

Witam
Ja tez dziś po wizycie.
GBS pobrany. po wynikach dzisiejszych i poprzednich stwierdziła, ze mogłam dorwać mycoplazme pneumoniae i dla tego duomox nie zadziałał. Mam nadzieje ze to juz ostatni antybiotyk i da rade :-)
Mały wazy 2600. z małym haczykiem ale nie pamiętam jakim. dł jakoś nigdy dr nie podawała a ja nie pytałam.
Szyjka grzeczna mimo znikomego leżenia nie skróciła sie :-) to pozytywy. Negatyw. młody owinął sie pępowiną czego dr się obawiała na poprzedniej wizycie, przepływ przez pępowinę jest ok i ilość wód płodowych tez wiec na razie zagrożenia nie ma. Wizyta za dwa tygodnie...Wystraszyłam się tej pępowiny :-( bo planowałam, ze na porodówkę pojadę jak juz nie będą mogła wytrzymać skurczy w domu. A tak odpada...bo skąd ja będę wiedzieć czy tętno ok i czy maleństwo się nie poddusza ? :-( jakoś mi tak smętnie...przez to. Okropnie się boje, że będą zwlekali i coś pójdzie nie tak :-(

Falidae-gratuluje udanej wizyty,pamietaj ze jeszcze maluszek moze sie obkrecic z tej pepowiny badz dobrej mysli,no niestety moze to czekac kazda z nas ale chociaz wiesz na czym stoisz:tak:pewnie od 36.tc bedziesz miala robione co 2-3 dzien KTG;-)
daruma-super ze z niunia wszystko ok:)

pscółka i spółka, iza gratuluję udanych wizyt :-)

daruma gratuluję, a dzidziolek może jeszcze się obrócić:-)

Felidae gratuluję wizyty, współczuję choróbska i trzymam &&& żeby mały odwinął się z tej pępowiny:tak:

GRATULUJE udanych wizyt!
iza wydaje mi sie ze idziemy leb w leb :-D wg usg tez mam 32 tc a w karcie 34 tc, cesarke mam wstepnie na 10 kwietnia, bedzie ok
ypra malenka sie pewno obroci jeszcze nie raz, a z tym cisnieniem to uwazaj
felidae gratuluje wizyty, zycze zdrowka, a maluszek moze sie jeszcze obroci, 3mam kciuki za odwiniecie maluszka z pepowiny. Bedzie w porzadku :-)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!
Felidae głowa do góry -będzie dobrze!!!
Mniej się teraz do was odzywam, bo na koniec ciąży postawiłam sobie baaardzo wysokie cele i mam zamiar ambitnie je zrealizować. A co!
Też jestem po wizycie. Synek ma ok.2700:-D Taki mały pucuś z niego:-D Pani doktor robiła USG, a on wiercił się jak szalony! Stwierdziła, że to chyba będzie "zespół niespokojnych nóżek" i już mam się zaopatrywać w bramkę na schody itp. :-pZdrowy jest maluch co najważniejsze, a jego główka ma szerokość prawie 10 cm! - boszsz jak ja wypchnę tego cabanka!:szok: Poza tym rozwarcie mam na 1,5cm, ale ginekolog stwierdziła, że to o tym czasie całkiem normalne. Po badaniu lekko się przestraszyłam w domu, bo miałam krwawienie, ale lekarka mnie uspokoiła telefonicznie i powiedziała, że przy takim rozwarciu mogła mi po prostu uszkodzić jakieś naczynka. Jaka ulga...ufff...Nie chcę jeszcze wylądować na porodówce - za dużo mam do zrobienia, heh:-)No, a tak poza tym wolałabym przeczekać do tego 17.03 i mieć roczny macierzyński :rofl2: Trzymajcie się mamuśki!!!

Gratuluje udanych wizyt:-) kasiek ja już sie boje ,bo w sumie to niewiem kiedy sie mogę spodziewać porodu :/ za 2 tyg następna wizyta to moze sie dowiem wiecej:tak:

reklama
Dzięki dziewczyny :-)
Anka nie znam średnicy główki, ciesze sie za to, że mały nie odbiega tym razem od przeciętnych dzieci. Bo ze starszakiem miewam wyrzuty sumienia, że nie umiem go podpaść ha ha
Phelania następna wizytę będę miec 14.03...więc może wtedy Ktg chyba, ze coś poczuje to do nich zadzwonię i zrobię po za wizytą...a jak nie będę czuć odpowiednio fikołków to pognam na IP chyba...

Do góry