reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Jejku to jak Was czytam to się jeszcze b ardziej przerażam...bo ja byłam w pon. u gina i moj synek ma obecnie 3089g wg pomiarów:sorry2:

Co do długości dzieciaczków a wzrost rodziców to ja mam 172cm a mąż 188cm a młoda urodziła się 54cm ale później miała nagły skok i jest cały czas powyżej 97 centyla. Także to też chyba różnie bywa

reklama
hej, hej
ja też już po wizycie, no i też wszystko w porządku, pozamykane ;-)co do wysypki to mam pić wapno, jak nie przejdzie to do dermatolog się udać, zobaczymy. Pobrała mi ginka wymazy, nie było tak źle, chociaż ten z pochwy to mnie ukóło. no i następna wizyta za 2 tygodnie ;-)

dominiczka konkretny maluch Ci się szykuje :-D jestem ciekawa ile mój teraz waży,hm...
gratuluje udanych wizyt ;-)

Dziewczyny miło czytać takie dobre wieści :tak: Serdecznie gratuluje!!!:tak:

Ja wczoraj tez miałam badania przedszpitalne krwi. Wszelkie hivy hbsy wry itp itd. Na szczęscie wsio ujemne;-)
Za to niestety znów GBS się odnowił więc czeka mnie antybiotyk- mam tylko nadzieję że zdąże go dostac i wziąć bo u mnie jedyne zmiany to ze złego na gorsze.:no: Co 2 dni miej więcej bóle i twardnienia brzucha nasilają się tak bardzo ze nie wiem czy już jechac do szpitala czy wciąż czekać...i tak mija dzień za dniem...humor beznadzieja, czekam tylko żeby minął kolejny dzień i kolejny tydzień i oby do operacji...

Tak że pozdrawiam Was serdecznie i cieszcie się z dużych dzieciaczków- przynajmniej silne maluchy będą:-) Dużo zdrowia i dobrego nastawienia życzę!

Dziękuję kochane za trzymanie kciukasów, pomogło... :tak:

No więc u nas zdecydowanie lepiej, mały nadgonił te dwa tygodnie i waży teraz 2120 gin mówił że kolosem nie będzie, ale w tej chwili mieści się już w granicach normy.Wprawdzie w dolnych granicach ale zawsze... Prócz tego przepływy się nie pogorszyły, ktg w porządku, więc nie ma powodu by w tej chwili trzeba było zakończyć ciążę... Co do szyjki to ma 3 cm i jest 1,5 cm rozwarcia ale tego zewnętrznego... Mam odpoczywać , liczyć ruchy i narazie czekamy... Póki co dwa tyg do następnej wizyty, i będziemy decydować co dalej...
Strasznie się cieszę i czuję jakby ktoś z 10kg zdjął mi z ramion...:-) Raz jeszcze dzięki i teraz ja trzymam kciuki za wizytujące mamusie, i gratuluję udanych wizyt wszystkim, które są już po... :-)

Gratuluję udanych wizyt :-)
Ella, według rekomendacji PTG każda kobieta która kiedykolwiek miała dodatni gbs powinna tak czy siak dostać antybiotyk przed porodem. Wczoraj się dowiedziałąm, że nie powinno się brać antybiotyku w ciąży, bezpieczniejsza i bardziej pewna jest ta dawka przed porodem. Zapytaj lekarzy i trzymaj sie dzielnie :happy2:

majqa, kasiek gratuluje super wiesci :-) ja tez mam anemie, ale w ciagu 3 tyg morfologia sie poprawila, takze nie jest tak zle
dominiczka waga dzidzi imponujaca :-D super, ale ty juz w sumie zaraz na wylocie :-D:-D
margot rowniez gratuluje udanej wizyty :-)
ella trzymaj sie dzielnie, dasz rade, kciuki zacisniete :tak:
moncia no to super ze jeszcze pobedziecie troszke w dwupaczku :-)

reklama
ja już też po wizycie:-) szyjka trzyma, wszystko ok, hemoglobina niska - muszę ją podbić. generalnie ok:-)

gratuluję udanych wizyt:-)
Ella- trzymaj się:-)

Do góry