reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Gratuluje wszystkim udanych wizyt :-)
My dzis rowniez mialysmy, no i ogolnie wszystko ok ;-) Lenka wazy 2127 , ciaza zdrowa, wod duzo, lozysko II st. Mala naciska jut dosc mocno na szyjke, czulam podczas badania jak ginek dotknal glowki :sorry2: ale szyjka trzyma sie dzielnie :-) ciagle 0,5 cm rozwarcia.
Jedyne co mnie troche martwi to wymiar glowki BPD, jest jako jedyny az o 3 tyg wiekszy. Lekarz twierdzi ze jednak nadal w normie wiec nie ma sie czym martwic i ze w takiej sytuacji lepiej ze mam miec cc. No coz, trzeba byc dobrej mysli :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny ja dziś po wizycie moje maleństwo bardzo urosło 2 tygodnie temu miało 2 kg 30 a dziś ma 3 kg 100 ciesze się że jest wszytko dobrze tak chciałabym ją przytulić wyciągała języczek :) mój skarbek. Ale jestem przerażona że tak sporo przybrała.
Pytałam czy to normalne z tymi mdłościami mówił że mam opserwować stopy i dłonie czy nie puchną i jak zauważe ten objaw mam zadzwonić. Wcale nie mówił że to normalne wręcz z miny wyczytałam że lepiej żeby tak niebyło.
Ale tak pozatym jest oki uff za 2 tygodnie znów wizyta.

my też dzisiaj po wizycie, wszystko w porządku, szyjka długa i zwarta, wód dużo i z łożyskiem też ok.:-) ginek powiedział ze spokojnie do kwietnia donosze, trzymam go za słowo;-)

gratuluje wam udanych wizyt:tak:

Izunia mój mały w 30 tyg, też miał jedynie główkę większą o 2/3 tyg (niepamietam dokładnie), a jak robiłam powtórne usg w 32tyg, żeby sprawdzić, czy się główka powiększa, to okazało się, że i brzuszek i nóżki/rączki, wszystko jest większe o 2 tyg :-D więc albo będzie duży, albo owulacja była przesunięta ;-)
więc nie masz się co martwić!
gratuluję udanych wizyt!

Dziekuje dziewczynki za mile slowa :-)
margot ja 3 tyg temu tez mialam usg i wtedy ten wymiar byl wiekszy o 2 tyg a teraz juz o 3 :-( ale wyluzowalam bo do 3 moze byc roznicy, a ponoc najbardziej wiarygodne pomiary sa na polowkowym usg, bo teraz to dzidzi jest juz pozginane i trudno jest zrobic dobry pomiar.
Ogolnie przestaje sie nakrecac, bo do tej pory bylo wszystko ok, przeplywy itd. takze na tym etapie juz chyba nic nie moze sie "popsuc" i na bank byloby cos wczesniej widac.
ptaszek super ze wizyta udana :-)

Ostatnia edycja:
Izunia, no pewnie, że trzeba brać poprawkę na błędy USG itd. Mój synek też miał niby główkę większą, a urodził się kształtny, proporcjonalny chłopczyk :-D
Anezram, gratuluję dużej już dzidzi! :tak:
ptaszek, super, że szyjka ok, zazdroszczę ;-)

reklama
Do góry