reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
My juz lezakujemy w domku, szyjka wrocila do mojej normy:-) znow mam zyrafe;-) lezymy i jemy magnez do 36tc, bo po odstawieniu szyjka leci na leb na szyje w expresowym tempie.

Mam do Was pytanie,
Czy robiłyście USG genetyczne w okolicach 30 tyg?
Ja byłam na takim dokładnym USG chyba koło 12tego i 21tyg. W pierwszej ciąży też miałam takie badanie 2 razy. Ale słyszałam/czytałam że niektóre dziewczyny mają jeszcze takie badanie około 30tyg.
Czy to tylko powtórzenie badan tych z połowy ciąży, czy to badanie ma inny cel?
30 tydzień mi stuknął, więc musze się zdecydować czy iść na takie usg czy nie, a wizytę u mojej dr mam dopiero za 2 tyg i boje się, że to już za późno będzie...

katarinna; obecnie zaleca sie odgornie to w 12 i 21 i okolicach, natomiast to trzecie z tego co sie orientowalam jest opcjonalne zeby wykryc wady ewentualne jakich nie bylo widac wczesniej. My raczej je odpuscimy a te 200zl wydam na cos innego ;-)

Właście wróciłam z usg, główka sprawdzona i wszystko jest ok ;-) mój maluch, to potwierdzony chłopak :tak: waży już 2100 ;-) no i generalnie rośnie szybciej niż mój przewidywany tydzień ciąży, więc wcale się nie zdziwie jak się rozpakujemy już w marcu ;-) wszystkie wymiary ma na 33, a nawet 34 tydzień ciąży, a nie jak wychodzi z OM 32tyg ciąży ;-) najważniejsze że zdrowiutki i kopie jak szalony coraz mocniej ;-)

katarinna usg o którym piszesz robi sie 28-32tyg, badaja przeplywy i czy wszystkie narzady dziecka sa ok, ale kiedys slyszalam ze te dwa pierwsze usg sa najwazniejsze

margot gratuluję dużego dzidziusia i udanej wizyty:-)

Ja dzisiaj też po wizycie i sytuacja przedstawia się następująco, mała waży 1640g i z małą wszystko oki.
Ja natomiast jutro rano mam się stawić spakowana do szpitala, bo wcięło szyjkę całkowicie i będę konsultowana czy złożom mi szwy i czy zostanę w szpitalu, teraz spakować się i do jutra leżeć plackiem, a jakby w nocy coś się zaczęło dziać to prędko do szpitala.

reklama
Gratuluję udanych wizyt!
myszka super wieści! oszczędzaj żyrafę ;-)
Oliwka :szok: córcia kawał kobitki a Ty kochana oszczędzaj się i zaciskaj nogi, w miarę możliwości dawaj znać jak sytuacja u Was trzymamy kciuki!!
margot gratuluję samych dobrych wieści! :-)
katarinna ja mam wizytę w pn i na niej ma mi robić szczegółowe USG

Do góry