reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

myszko - Twoje nastawienie mi sie podoba. Trzeba byc dobrej mysli. Moj lekarz zawsze powtarza, ze wiekszosc kobiet, ktore maja nakaz lezenia w ciazy rodzi po terminie.. Oby u Ciebie bylo podobnie!

Nef - zazdroszcze wagi..

reklama
Smile_; oj nie, oj nie :-) ja licze ze jak wstane po 34tc to urodze niedlugo po tym czasie i w koncu bedzie spokoj ;-)

teva - ja jakiegos nakazu lezenia nie mam.. Mi gin kazal duzo odpoczywac. Biore fenoterol, ale ostatnio mnirj regulalnie. Moja mama 5 dzieci rodzila i przy ostatniej dwojce miala lezec. Nie lezala, a urodzila w terminie.. Ja sie oszczedzam ile moge, ale np dzisiaj zrobilam mega duze zakupy.. Terminy mamy coraz to bezpieczniejsze, wiec trzeba byc dobrej mysli.. Ja bym sie ucieszyla z porodu 2 tygodnie przed terminem..

Smile_; z takim malym skarbem to pewnie nawet jakbys musiala lezec to byloby ciezko :tak: ja marze wlasnie o takich 3 tyg przed... :-D juz mam dosc lezenia a z drugiej strony mowie sobie ze kazdy tydz zbliza nas do celu i skoro 26 dalam rade to jeszcze kilka :-) zobaczymy co lekarz powie w tym tyg...

witam dziewczyny,
najpierw WIELKIE podziekowania za slowa pocieszenia. Czlowiek im bardziej sie na czyms zna tym bardziej sie boi i bardziej go to przeraza. Wczoraj dodzwonilam sie do kliniki patologii ciazy i mam termin na 26 lutego o godz 11.40 (fajnie bo w tym samym dniu mam tez wizyte u gina, wiec bede bardzo na biezaco). Dzis robilam zalegle badania (morf, hbs, toxo IgM, glukoza..) ktore powinnam wykonac miedzy 24 a 28 tc a wtedy chorowalam.
wiecej odp pozniej :)

Dzieki dziewczyny:-) ja moge i po terminie rodzic, a tak to 34-36 juz bezpiecznie.
Po usg dzisiejszym maluch ma 1500g jeszcze za godz mi ktg powtorza i zobaczymy co wyjdzie.

Myszko trzymajcie się cieplutko, dacie radę!!!;-)
Nef to rzeczywiście klocuszek siedzi w brzuszku:-DJa byłam w czwartek na wizycie i mój synuś ma 1730 (ale jesteśmy 2 tyg dalej niż wy):-)A i tak wydawało mi się, że dużo przybrał cabanek :-D Wyniki mam dobre, glukoza ok, toxo ujemne itd.

Pozdrawiam ciężaróweczki!!!

heja, no no duże ta wasze dzieciaczki już :) robi się coraz bezpieczniej dla nich:)

ja byłam u gina i niby wszystko dobrze, szyjka 3,5cm zamknięta ale mówi że włącza mi profilaktycznie luteine dopochwowa bo bliźniaki lubią się szybciej rodzic.. ale kurcze..mam to brac 2 x po 2 dziennie :/ ...to się jakoś szybko rozpuszcza, nie będzie to ze mnie wychodzic? I tak do końca ciąży...mam nadzieję że to refundowane ..cio? zażywała któraś z was?

agus gratuluje udanej wizyty, no chyba bedzie co nieco wychodzic z ciebie. Moze zakladaj sobie wkladki higieniczne to bedziesz sie czuc bardziej komfortowo..

jak tak Was czytam ile Wasze dzidzie waza w okolicach 29 tc to moja dzidzia to pioreczko - teraz (29 tc) wazy 1200 g, wiec wasze pocieszki to spore dzieciaczki

reklama
agus gratuluje udanej wizyty, no chyba bedzie co nieco wychodzic z ciebie. Moze zakladaj sobie wkladki higieniczne to bedziesz sie czuc bardziej komfortowo..

jak tak Was czytam ile Wasze dzidzie waza w okolicach 29 tc to moja dzidzia to pioreczko - teraz (29 tc) wazy 1200 g, wiec wasze pocieszki to spore dzieciaczki

Dogoni ,dogoni zobaczysz;)

Aguś-luteiny nigdy nie lykalam ale slyszalam ze wlasnie sa te minusy ze "Ci" co nie co cieknie:/chyba wkladki i tyle trzeba przezyc najwazniejsze ze wiyta udana!!!!

Do góry