reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
katarinna- no my np idziemy w 30 tyg( 13.02) na trzecie usg genetyczne ze wzgledu na to, że w ostatnim badaniu wyszło coś małemu w jelicie i musimy sprawdzić czy już wszytsko ok.a Ty musisz sama zadecydować skoro wczesniej było ok wszytsko czy chcecie iść .
Oliwka 36- ty sobie jaj nie rób leż i dychaj jeno co by w dwupaku wytrzymać jak najdłużej.trzymamy kciuki.
Agusiaks,Margot- gratuluję wizyty
myszka- trzymaj się dzielnie

ja dziś odebrałam wyniki:)
glukoza po 1h "50"-115 :)
toxo-ujemne:)
mocz-ok, morfo-obleci :)

jutro kontrola u gina- mam nadzieję że wszytsko ok a za tydzień usg- też mam nadzieję ze wszytsko będzie ok:)

myszka super, ze udało sie szyjkę podhodować, oby tak dalej:tak:

oliwka ojej, ale się porobiło. Mam nadzieję, że Twoja szyjka też się zregeneruje. Trzymam kciuki i trzymaj się dzielnie w tym szpitalu

margot gratuluje wizyty :-) lepiej zostań kwietniówką ;-) nie uciekaj do marcówek :-D
Oliwka trzymam kciuki :-) będzie ok

My dzis również po wizycie. Ogólnie mała jest o 2 tyg większa niż wynika z OM, no i waży 200 g więcej niż teoretycznie powinna, czyli całe 1628 g :-) Wszystko oki, rozwarcie nadal 0,5 cm. Tylko główka jest juz leciusieńko w szyjce, ale podobno mam sie tym nie martwic.
Jedyny minus, to moje wyniki morfologii, mam lekką anemię i od jutra biorę cordafon czy jakos tak. Ale ponoć to normalne na tym etapie ciąży :tak: wstępnie umawiam sie juz na termin cc i namówiłam gina na 11.04, fajnie bo Jula jest z 11.08 i zależało mi aby coś łączyło moje dziewczynki w dacie urodzin :-p

Następna wizyta za 3 tyg :-)

muro trzymam kciuki za wizytę
Izunia gratuluję udanej wizyty i dobrych wieści, a morfologia się poprawi no i fajnie,że masz już termin cc trzymam kciuki żebyś dotrwała również :-)

Ostatnia edycja:
Oliwka trzymam kciuki za Twoja szyjke, ja lezalam na plasko raz na lewym, raz na prawym boku. Dawali mi od groma magnezu, dwa zastrzyki sterydow na rozwoj plucek (co 24h) i jakos wylezalam dlugosc, oby i u Ciebie sie udalo. W najgorszym wypadku zaloza szewek i bedziesz lezec. Szpital moze nie jest przyjemny, ale tam sie da wylezec 23/24h, w domu zawsze po cos wstaniesz...a siedzenie tez obciaza szyjke.
Trzymaj sie dzielnie i pamietaj wiara czyni cuda, a kazdy dzien jest na plus dla dzieciaczka.
Pozdrawiam cieplutko i oby jak najdluzej udalo Ci sie w dwupacku wysiedziec.

reklama
Mam do Was pytanie,
Czy robiłyście USG genetyczne w okolicach 30 tyg?
Ja byłam na takim dokładnym USG chyba koło 12tego i 21tyg. W pierwszej ciąży też miałam takie badanie 2 razy. Ale słyszałam/czytałam że niektóre dziewczyny mają jeszcze takie badanie około 30tyg.
Czy to tylko powtórzenie badan tych z połowy ciąży, czy to badanie ma inny cel?
30 tydzień mi stuknął, więc musze się zdecydować czy iść na takie usg czy nie, a wizytę u mojej dr mam dopiero za 2 tyg i boje się, że to już za późno będzie...

To badanie ma na celu dokladna diagnostyke organow i robi sie miedzy 29-32tc. Badaja wszystkie przeplywy, prace organow maluszka. U nas jest obowiazkowe i robione na kase chorych. Jest dlugie i nudne, ale czasem lekarze przelaczaja na 3D zeby troche umilic wizyte;-)

Do góry