reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

oliwka super że wizyta udana, dzidzia rośnie i trzymam kciuki za łożysko!!!
Muro bądź dzielna, trzymaj się diety i życzę Ci wytrwałości :tak:
Phelania super że wyniki ok, trzymam kciuki za hemo;-)

Elluś Ty dzielna wojowniczko, wytrzymaj jeszcze troszkę, a na miejscu Twojego męża wykupiłabym Ci mega karnet na masaże po urodzeniu, zasługujesz jak nikt :*

reklama
mm83 zamierzasz rodzić w Orłowskim? na kiedy masz termin? ;-) ja tam młodą rodziłam i 2 razy na patologii leżałam i bardzo dobrze wspominam i chyba teraz też się zdecyduje na ten szpital :-)
podobno teraz znieczulenie jest bezplatne?

tak ja tam bede rodzić:) termin mam na 26.04
ordynatorem ginekologii i poloznictwa jest tam moj lekarz, u którego się leczyłam zanim zaszłam w ciążę (robił mi tam laparoskopie w lutym 2012) i jak zaszlam w ciaze (z racji ze mam wade macicy a jemu ufam bezgranicznie) to postanowilam zostac dalej jego pacjentka i prowadzi moja ciążę (i jestem z tego bardzo zadowolona) i dlatego na pewno tam bede rodzic:)
ogolnie mam wskazania do cesarki przez ta wade macicy ale jak sie mala dobrze ulozy to moze i naturalnie pojdzie.. nie pytalam o znieczulenie... ale widzialam ze w programie szkoly rodzenia jest info ze beda o tym mowic... wiec wszystkiego się dowiem:)

ja ogolnie bylam juz w tym szpitalu dwa razy (raz wlasnie laparoskopia) raz w 11 tc z krwawieniem i ogolnie znam tam juz wiele pielegniarek, lekarzy i poloznych wiec nie wyobrazam sobie rodzic gdzie indziej... wiadomo warunki lokalowe są jak w każdym szpitalu bez rewelacji, ale dla mnie najwazniejsze ze lekarze są kompetentni... czytalam opinie na stronie gdzierodzic.pl i wszystkie od momentu zmian (tj po 2010 roku) byly ok i chwalą ten szpital...

Jak dla mnie najważniejsze jest to, że oddział neonatologiczny ma III stopień referencyjności. Ale faktycznie wszystkie położne są cudowne :-)
To jak już się czegoś dowiesz jak jest teraz to będę wdzieczna za info ;-)
A to jakie zmiany były w 2010 roku?

reklama
a wiec melduje ze ja juz po pierwszych zajeciach w szkole rodzenia...
i znieczulenie w Orłowskim jest bezpłatne i co wiecej lekarz ktory o tym opowiadał mowil że namawiają kobiety aby je brały... wiec chyba nie ma u nich problemu z jego dostaniem...

ogolnie jestem zadwolona z tego wczorajszego spotkania... mielismy o dolegliwosciach w ciazy, diecie, porodzie, itp.. i ogolnie można bylo zadawać pytania wiec duzo moich wątpliwosci zostalo rozwianych:)

Do góry