reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Zobacz załącznik 528942

Dziewczyny znowu podwyzszone TOxo mam :(

a co do krwi to ten wbc mam podwyzszony a HCT mam znizke...kto mi wyjasni co to jest?

Wysoki poziom IgG świadczy o przebytym zakażeniu pasożytem T. gondii przed laty.:) nie martw sie ...

a jesli chodzi o HCT to nie jest jakies duze przychelenie poza norma:/
zazdroszcze PLT u mnie 100:((((

reklama
Ja po wizycie u ginki następna za 4 tyg:-)

Moja córeczka waży całe 950g, żołądeczek wygląda prawidłowo, szyjka trzyma się 3,4 cm tylko coś tam się jej z łożyskiem nie podobało chyba się przesunęło i powiedziała, że za te 4 tyg będzie sprawdzać

po wizycie,
cukier za wysoki- muszę mieć dietę, zero cukru, węglowodanów, tłuszczy.:dry:
za miesiąc powtórna krzywa i zobaczymy.

może waga przestanie mi tez rosnąć jak szalona.:cool:

prócz tego mam infekcję w moczu, i mam tez brać globulki "dowcipne":-( bo też jakaś infekcja się przyplątała. :confused:

Oliwka- super wieści- oby tak dalej! Gratki!

Muro
- przykro mi że takie sobie to wszystko, ale nie martw się, najważniejsze że z maluchem ok:tak:

I ja byłam dziś u gina na "kontroli podwozia". Szyjka niby jeszcze trzyma i jeszcze zamknięta, ale dzidzia ulokowana jest bardzo nisko i bardzo na to wszystko uciska co powoduje te moje skurcze i bóle. Niestety mój zakaz chodzenia przerodził się w absolutny nakaz leżenia i nie chodzenie nawet po domu, poza tym co absolutnie konieczne.
no.gif
baffled5wh.gif
baffled5wh.gif
baffled5wh.gif
Poza tym cóż...bedziemy się starać utrzymać małą w brzuchu jak najdłużej możliwe.
sorry2.gif

Zaliczyłam też konsultacje u okulisty i tu niespodzianek nie ma- dostałam skierowanie do cesarki.
huh1yh.gif
rolleyes9im.gif
Oczy w niezłym stanie ale siatkówka przerzedzona na obrzeżach, co może być przyczyną jej rozwarstwienia przy porodzie sn, więc okulista nie radzi próbować.
Właściwie to się cieszę o tyle, że wiem już czego się spodziewać, a jakbym miała rodzić sn to czułabym się przerażona jak pierworódka
p.gif
Mam nadzieję, że operacja pójdzie tak bezproblemowo jak z Julisią
rolleyes9im.gif

I to włąściwie tyle newsów u mnie. Brzuch ma się dziś znów do bani bo twardnieje jak tylko wstaję do łazienki. Żal mi strasznie Julika bo nie mogę nic z nią robić tylko musi bawić się sama- ja moge towarzyszyć jej tylko w pozycji leżącej
sorry2.gif

Oliwka 36 gratuluję udanej wizyty, Mała całkiem spora :-) Trzymam kciuki za łożysko. Ja na jego punkcie jestem przewrażliwiona, bo za szybko się starzało, przez co Mały za szybko się ewakuował.

muro współczuję i trzymam kciuki za pilnowanie diety i szybkie zwalczenie infekcji.

Ella1 wypoczywaj i leż jak najwięcej. Dobrze, że Julka Ci na to pozwala. Mój Mały mało mi daje wypoczywać, ciągle jestem w ruchu, ale kg i tak lecą ;-)

Ja jutro idę na badania - krew + mocz. W czwartek zaczynamy szkołę rodzenia :-)

Ostatnia edycja:
To teraz my na "szybkiego" wyniki moczu sssssuper wszystko sie poprawilo bakteri minimum:) tetno maluszka sprawdzilismy 140 uderzen:) szyjka ok:) L4 do 15 lutego:)przedłuzone;) dostalam skierowanie na ponowne badania grupy krwi,mocz morfo i USG w 30 t.c;)juz doczekac sie nie moge:pPPP aaaa no i Hemoglobina spada jesli przy nastepnej wizycie sie nie poprawi bierzemy żelazo....

muro dasz radę bez cukru. Zawsze to jest tak jak mówisz, z wagą nie będzie problemów

Phelania gratuluję udanej wizyty. Na hemoglobinę to buraczki i marchewka

Ella współczuję leżenia, ale teraz to już zleci. Ja do okulisty idę 22 stycznia. Zobaczymy co u mnie będzie.

reklama
Do góry