reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Zobacz załącznik 528942

Dziewczyny znowu podwyzszone TOxo mam :(

a co do krwi to ten wbc mam podwyzszony a HCT mam znizke...kto mi wyjasni co to jest?

Wysoki poziom IgG świadczy o przebytym zakażeniu pasożytem T. gondii przed laty.:) nie martw sie ...

a jesli chodzi o HCT to nie jest jakies duze przychelenie poza norma:/
zazdroszcze PLT u mnie 100:((((

reklama
Ja po wizycie u ginki następna za 4 tyg:-)

Moja córeczka waży całe 950g, żołądeczek wygląda prawidłowo, szyjka trzyma się 3,4 cm tylko coś tam się jej z łożyskiem nie podobało chyba się przesunęło i powiedziała, że za te 4 tyg będzie sprawdzać

po wizycie,
cukier za wysoki- muszę mieć dietę, zero cukru, węglowodanów, tłuszczy.:dry:
za miesiąc powtórna krzywa i zobaczymy.

może waga przestanie mi tez rosnąć jak szalona.:cool:

prócz tego mam infekcję w moczu, i mam tez brać globulki "dowcipne":-( bo też jakaś infekcja się przyplątała. :confused:

Oliwka- super wieści- oby tak dalej! Gratki!

Muro
- przykro mi że takie sobie to wszystko, ale nie martw się, najważniejsze że z maluchem ok:tak:

I ja byłam dziś u gina na "kontroli podwozia". Szyjka niby jeszcze trzyma i jeszcze zamknięta, ale dzidzia ulokowana jest bardzo nisko i bardzo na to wszystko uciska co powoduje te moje skurcze i bóle. Niestety mój zakaz chodzenia przerodził się w absolutny nakaz leżenia i nie chodzenie nawet po domu, poza tym co absolutnie konieczne.
no.gif
baffled5wh.gif
baffled5wh.gif
baffled5wh.gif
Poza tym cóż...bedziemy się starać utrzymać małą w brzuchu jak najdłużej możliwe.
sorry2.gif

Zaliczyłam też konsultacje u okulisty i tu niespodzianek nie ma- dostałam skierowanie do cesarki.
huh1yh.gif
rolleyes9im.gif
Oczy w niezłym stanie ale siatkówka przerzedzona na obrzeżach, co może być przyczyną jej rozwarstwienia przy porodzie sn, więc okulista nie radzi próbować.
Właściwie to się cieszę o tyle, że wiem już czego się spodziewać, a jakbym miała rodzić sn to czułabym się przerażona jak pierworódka
p.gif
Mam nadzieję, że operacja pójdzie tak bezproblemowo jak z Julisią
rolleyes9im.gif

I to włąściwie tyle newsów u mnie. Brzuch ma się dziś znów do bani bo twardnieje jak tylko wstaję do łazienki. Żal mi strasznie Julika bo nie mogę nic z nią robić tylko musi bawić się sama- ja moge towarzyszyć jej tylko w pozycji leżącej
sorry2.gif

Oliwka 36 gratuluję udanej wizyty, Mała całkiem spora :-) Trzymam kciuki za łożysko. Ja na jego punkcie jestem przewrażliwiona, bo za szybko się starzało, przez co Mały za szybko się ewakuował.

muro współczuję i trzymam kciuki za pilnowanie diety i szybkie zwalczenie infekcji.

Ella1 wypoczywaj i leż jak najwięcej. Dobrze, że Julka Ci na to pozwala. Mój Mały mało mi daje wypoczywać, ciągle jestem w ruchu, ale kg i tak lecą ;-)

Ja jutro idę na badania - krew + mocz. W czwartek zaczynamy szkołę rodzenia :-)

Ostatnia edycja:
To teraz my na "szybkiego" wyniki moczu sssssuper wszystko sie poprawilo bakteri minimum:) tetno maluszka sprawdzilismy 140 uderzen:) szyjka ok:) L4 do 15 lutego:)przedłuzone;) dostalam skierowanie na ponowne badania grupy krwi,mocz morfo i USG w 30 t.c;)juz doczekac sie nie moge:pPPP aaaa no i Hemoglobina spada jesli przy nastepnej wizycie sie nie poprawi bierzemy żelazo....

muro dasz radę bez cukru. Zawsze to jest tak jak mówisz, z wagą nie będzie problemów

Phelania gratuluję udanej wizyty. Na hemoglobinę to buraczki i marchewka

Ella współczuję leżenia, ale teraz to już zleci. Ja do okulisty idę 22 stycznia. Zobaczymy co u mnie będzie.

reklama
Do góry