reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

witam. Troszke mnie nie było ale juz nadrobilam. Ella a mowil Ci lekarz jaką dlugosc ma Twoja szyjka?
Przy jakiej dlugosci kazał Ci lezec? Moja niestety ciagle sie skraca i ma zaledwie 2cm a to dopiero 25tc.
Dziewczyny z podobnymi problemami dacie znac jak to u Was wyglada. Prosze...:happy2:

Gratuluje udanych wizyt i dobrych wynikow:tak:

reklama
Catty - ja mam 3cm, ale miekka.. do tego te twardnienia. Chcialam pociagnac do poniedzialku na nospie i wtedy zobaczyc czy ten fenoterol bedzie konieczny, ale juz widze, ze tak sie nie uda i jutro wezme pierwsza tabletke.

Bishopka - ja calkowicie jestem za porodem sn. Nawet jakby znieczulenia nie bylo. Tyle kobiet przed nami rodzilo 'Z bolem' to i my damy rade. Chociaz wolalabym zeby porod przebiegl tak szybko, ze znieczulenie byloby zbedne. :p

A ja jestem za tym, że każda z nas ma prawo wyboru :tak: Jeśli ktoś takową ma bo to nie zależy od naszego widzimisię. Ja okropnie boje się rodzić naturalnie i jeśli powiedzą, że muszę mieć cc to się nie obrażę!

aaaa19- u mnie bylo tak ze pierwszego porodu SN nie balam sie kompletnie ze wzgledu ze nie wiedzialam co mnie czeka:-DAle teraz mam dni ze sobie mysle ze to juz nie długo i jak znowu bede rodzic sN bez znieczulenia tyle godzin to normalnie sie załąmie z bólu....zaczyna mnie to powoli przerazac:szok:swoje przezylam czlowiek pozniej nie mysli tak o tym...ale jednak...wspomnienia zostaja;)

Ja tam będę rodzić czwarty raz i za każdym razem poszło szybko, choć pierwszy raz był najgorszy. Najmniejsze dziecko, a bolało jakbym rodziła słonia. I nigdy nie myslałam o cesarce, no na poczatku tej ciąży, ale to było związane z lękiem o dziecko, po moich przejściach. Ogólnie bardzo boje się bólu i wiem, że poród (przynajmniej mnie) boli kilka chwil, a po cesarce ja mogę umierać miesiąc :-) poza tym jak czytałam, że sama cesarka nie boli, ale czuje się skalpel i rozwieranie macicy, czy tam brzucha, to jakoś mi się nie usmiecha.

byŁam dzisiaj na wizycie i lekarz potweirdził ze bedzie synek, przepisał mi jakis antybiotyk na toxo i i i no własnie zauwazył "poszerzenie rogu tylnego komory bocznej lewej o 7mm - do kontroli co miesiac...mam juz panikowac? :(

ypra ja tez dzis zaczynam szkole rodzenia przy szpitalu Orłowskiego a ty gdzie?:)

Też tam;-)

a wiec melduje ze ja juz po pierwszych zajeciach w szkole rodzenia...
i znieczulenie w Orłowskim jest bezpłatne i co wiecej lekarz ktory o tym opowiadał mowil że namawiają kobiety aby je brały... wiec chyba nie ma u nich problemu z jego dostaniem...

ogolnie jestem zadwolona z tego wczorajszego spotkania... mielismy o dolegliwosciach w ciazy, diecie, porodzie, itp.. i ogolnie można bylo zadawać pytania wiec duzo moich wątpliwosci zostalo rozwianych:)
Jak mówili wcześniej znieczulenie zzo 670 zł kosztowało a teraz za darmo i chętnie dają, duża zmiana :tak:

Smile oj dużo tych leków :no: Najważniejsze że zmałym wszystko ok, niech siedzi u mamy jak najdłużej :-)

katarinna też się posypało. Dostaniesz pewnie Eutyroxs jak ja i będzie dobrze. W poniedziałek okaże się u mnie, czy wyniki się poprawiły.

aisak gratuluję potwierdzonego synka :-) Niestety nie mam pojęcia o co chodzi z tym poszerzeniem :zawstydzona/y:

Gratuluje udanych wizyt:-)

Smile troche tego dostalas bidulko, lez odpoczywaj bierz leki i uwazaj na Was:-)

Catty coz koniecznie magnez u mnie jest 3x1 po 150mg dawka, bierz nospe i lez, lez, lez a w przerwach lez...siedzenie tez obciaza szyjke. Bylas u gina i co zalecil? Dziwne, ze nie dal magnezu i wskazan...
ZAPOMNIJ O UZYWANIU MEZA, seks wzmaga skurcze macicy, a sperma zmiekcza szyjke...

Ja dziś też po wizycie, dzidzia waży ok 1100g jest główką w dół i coś juz nisko jest ...:shocked2: ale szyjka na szczęście utrzymana

aaaa19, ja się pierwszego porodu strasznie bałam, naprawdę! Chciałam znieczulenie mieć bardzo, ale okazało się że mam rozwarcie już na 9cm i jest za późno :-D i urodziłam strasznie szybko i nic nie bolało

reklama
byŁam dzisiaj na wizycie i lekarz potweirdził ze bedzie synek, przepisał mi jakis antybiotyk na toxo i i i no własnie zauwazył "poszerzenie rogu tylnego komory bocznej lewej o 7mm - do kontroli co miesiac...mam juz panikowac? :(
Nasz mały ma asymetrię i poszerzenie obu rogów tylnych komór. Jedna na ponad 7mm, a druga 9,7mm. Górna granica to 10mm, a koło 13mm należy się zacząć martwić ewentualnym wodogłowiem. Mnie kilku lekarzy powiedziało, że na razie nie ma powodu do paniki i że u chłopców się to zdarza częściej. Zazwyczaj uwidacznia się przy badaniu połówkowym, kiedy następuje skok wzrostowy, a później się wyrównuje. Jeśli nawet nie wyrówna się to taka już uroda, najważniejsze, żeby nie przyrastało. Najlepiej zrób sobie za 2-3 tyg. kolejne USG, żeby lekarze sprawdzili, czy wszystko w porządku.

Do góry