reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

wszystkie pomiary w normie, tylko jedna komora w mózgu blisko górnej granicy normy i na zasadzie dmuchania na zimne - bedziemy coś bardziej na to patrzeć przy okazji kolejnego usg.

Nef identycznie miałam z córcią, też w górnej granicy normy i na następnej wizycie było już wszystko idealnie także spokojnie na pewno się wyśrodkuje ;)

reklama
alex ale ten swiat mały:-D

oliwka
pianka

ja już tak nie panikuję przy pomiarach i normach, bo wiem, że kazde dziecko ma swój własny rytm wzrostu.

Pamiętam, że z Gosią miałam takie pomiary, że wyszło jakoby dziecko miało krótkie nogi, pomiary kości udowych były na jakimś etapie o 2 tyg. w tyle za reszta:szok: A wizytówką mamuśki zawsze były (jak to koledzy mówili) nogi do samej ziemi i co? Goska to cały tata, a nogi to jedyne co ma zdecydowanie po mnie - długaśne i szczupłe:-D

Dziś odebrałam wyniki jutro wizyta kontrolna...

Jesli chodzi o TOXO to ujemna ale ja przechodzilam przed poprzednia ciaza a bodajze TOXO mozna byc nosicielem tylko raz...
Mocz prawie ze idealnie;) jednak Urosept pomógł;)uffff bakterie moze z 3 szt wczesniej bylo z 400:-D:szok:...

Natomiast morfo nie zaciekawa Hemoglobina 11,2:nerd:i krwinki czerwone mi spadaja...zobaczymy co mi powie ginekolog nie wiem czy to normy cieżarnej ale chyba tak bo krwinki powinnam miec od 124 do 400 a mam 100:((( a hemoglobine od 12....

Phelania a to w jakich jednostkach Ty masz te krwinki czerwone? bo jakieś dziwne normy...
w ogóle dla kobiet w ciąży te normy są troche obniżone polecam zerknąć tu Morfologia krwi kobiet w ciąży może odbiegać od normy - badanie krwi, ciąża, czerwone ciałka krwi, hematokryt, hemoglobina - Sprawdź się - poradnikzdrowie.pl

Hemoglobinę 11,3 miałam od początku tej ciąży ale moja ostatnia morfologia już spowodowała delikatny opierdziel od gina i włączenie żelaza ;-) a miałam kr. białe 9,4; kr. czerwone 3,8; hemoglobina 10,6; hematokryt 31,6.
W poprzedniej ciąży skończyłam na hemoglobinie 8,5 a jeszcze dodatkowo miałam krwotok więc skończyło się na przetaczaniu 2j krwi po porodzie...

Gratuluję udanych wizyt i dobrych wyników :-)

aaaa19 ja miałam pęknięcie w czasie porodu i szycie. Byłam w szpitalu 14 dni, 2 razy dziennie obchód lekarski i zaglądanie czy wszystko ok. Wszyscy mówili, że szwy rozpuszczalne, w wypisie tak samo napisane. A ja coś czułam, że nie tak. Chodziliśmy z małym do przychodni przyszpitalnej, to myślę zajrzę do położnej. Ale mnie zjechała, połóg trwa 6 tyg, ma prawo boleć itd. Jak wzięła mnie na fotel, zobaczyła, to tylko przepraszała i wyjmowała żelastwo. Ale się nacierpiałam. Nie spodziewałam się takiej niespodzianki :no:

alex2 piękne zdjęcia. Synek na 100 % :-)

dominiczka -bo to mam w pomiarach Płytki krwi, trombocyty (PLT)
Norma dla kobiet: 140–440 tys./mikrolitr
w ciąży: 100–300 tys./mikrolitr (są też znacznie większe spadki!)

(ściagnelam z tej twojej ztronki co podalas;P z tego co wyglada to jestem na pograniczu:)wiec nie jest zle;)
ale dzieki

a hematokryt mam 34,7

a ja odebrałam wczoraj wyniki krzywej cukrowej i mam na czczo 67-więc ok, a po 1 h mam 149 . wie może któraś czy to w porządku. wprawdzie dzis idę popołudniu na kontrolną wizytę, to się dowiem, ale ciekawa jestem już teraz:-)

reklama
wynikiok.JPG

Dziewczyny znowu podwyzszone TOxo mam :(

a co do krwi to ten wbc mam podwyzszony a HCT mam znizke...kto mi wyjasni co to jest?

Do góry