reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
madan super wiesci:))))

odnosnie tych twardych brzuchow...ja czesto mam wrazenie ze moj jest twardy, i bardzo czesto czuje jak mi rosnie jakas gula...rosnie rosnie robi sie to niemila i bach-kopniak:) Nie wiem juz co jest norma...U mnie gin nie stwierdzil twardego brzucha, ale czasami wieczorami czuje takie napiecie...tez tak macie?

Pchełka -no właśnie ja tez tak mam głównie wieczorami i czasem wiem, że to mała, a czasem nie mam pojęcia co- takie brzuch się robi jakiś napięty, nie mój...taki dziwny:eek:...trudno to opisać:eek::confused:

Madan- głaskanie brzucha może pobudza macicę do skurczy dlatego dostałaś zakaz. jednak zawsze możesz położyć sobie rękę na brzuchu i potrzymać jak dziecię kopie- wtedy jest ok, byle nie głaskać i nie masować, co tak z lubością robią ciężarne:tak:

Shy ja myślałam, że to pomyłki to tylko w jedną stronę :-D To kupuję neutralne rzeczy co by nie mieć niespodzianki haha
catty Bądź dzielna, dasz radę wyleżeć dla dzidziusia :tak:
teva Gratuluję dobrych wieści!!
aisak Gratuluję Patryczka :-)
monic Super, że masz glukozę za sobą ;-)
Ella Odpoczywaj , odpoczywaj kochana. Dobrze, że dzidziuś stabilny :tak:
madan To super, gratulacje!:tak:
Pchelko Nie przejmuj się , ja też tak czasem mam jak np. za długo siedzę- wystarczy się położyć i przechodzi a można jak coś brać no-spę :tak:

Ella super wieści :-) uważaj na siebie, dzidzię i szyjkę dalej pielęgnuj :tak:
Madan gratulacje, dbaj o siebie i koniec z mizianiem :-D

Ja nie odczuwam twardego brzucha, tzn według mnie, ciekawa jestem jak Wy to odczuwacie????
Jedyne co już teraz jak dłużej pochodzę to w dole brzucha zaczyna ciągnąć i wtedy czuję napięcie, może to o to chodzi???

Zdrówka kochane leżące i śmigające!!! Dbajcie o siebie :tak:

Alex u mnie jest tak samo jak długo pochodzę to mnie ciągnie u dołu i jak wracam do domu to pije magnez i sobie leże. Twardszy brzuch to tylko odczuwam jak mała mi naciaga jedna stronę brzucha ( jest wtedy tak bardziej twardsza,jakby wypycha)i pózniej jUz czuje kopniaki z innej strony;-) także u mnie to tak wyglada :-p

ja właśnie tez się zastanawiam o co chodzi z tym twardnieniem brzucha, jeszcze nic takiego nie odczułam, przynajmniej nie świadomie. Jedyne co to jak mam mega męczący dzień w pracy, dużo zajęć, jeżdżenia i w ogóle, to wtedy czuję ból w podbrzuszu, wystarczy że się położę i przechodzi. Może to dzięki temu, że jak miałam raz skurcz w nodze, to zaczęłam czasem brać magnez i teraz czytam, że to też na skurcze macicy :szok:

reklama
Do góry