reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

hej dziewczyny ja w końcu doczekałam się tego krakowskiego usg, bo na to pierwsze się nie załapałam.
wszystkie pomiary prawidłowe :-) serduszko pięknie pracuje, tylko waga troszkę za mała 376,17g a ja już przytyłam 7 kg i bądź tu człowieku mądry, ale rośnie zdrowo i to jest najważniejsze i do tego będę miała córeczkę aż się popłakałam przy tych wszystkich lekarzach ze wzruszenia a mój mąż jaki zdziwiony był bo myślał że będzie miał drugiego syna, bardzo jesteśmy szczęśliwi ale jeszcze w to nie dowierzamy.

reklama
Gratuluje dobrych wiesci! :-)
Ella1; ja zeby tak nie czekac jezdzilam na ujastek-mimo ze dalej i gora 15 min bylo tam za kazdym razem tego czekania :tak:

Dziewczynki a zdarzylo sie Wam albo komus znajomemu ze na polowkowym lekarz zle plec okreslil czy to raczej niemozliwe???
Za pierwszym razem byłam na Ujastku i było super, tylko tu mam na prawdę "2 kroki" taksówką i pomyślałam, że przed 6 rano to raczej szybko to załatwie...ehhh...nie znosze tego szpitala;-) niemniej lekarka super:tak:

Dobrych i wesołych wieści gratuluję.
Co do tych niespodzianek z USG to mam nadzieję, ze jadnak nas to nie spotka;-) No chyba, że któraś by chciała;-)

Ja dziś po teście z glukozą 75 i wyniki ponoć ok:
4,08

7,71
6,51
więc cukrzycy brak!
:-):-D:-D Chociaz taki pozytyw w tej mojej zagrożonej wyleżanej ciąży:sorry:
W necie pisza cos o powtórce testu w 32 tyg:eek::eek::eek: Pierwsze słyszę(???):eek: Któraś z Was słysząła o czymś takim?:eek:

Dziewczeta, jeszcze tutaj napisze bo tylko na fb szybko weszlam z samochodu:) Szyjka mocna i trzyma, nadal magicznie sie nie powieksza, ale 2.8 kazal mi sie lekarz nie zamartwiac tylko zyc jak zyje, czyli nie robic nic. Za to lozysko z przodujacego zrobilo sie normalne, wiec nie ma zagrozenia krwawien no i wizja normalnego porodu...Za to Malenstwo skoczne i zwawe, zdrowiutkie, serduszko jak bum cyk cyk, no i nadal utrzymujemy niespodzianke co ta mamy (choc maz zaklinal sie, ze on widzial penisa i jadra, a wie jak wyglada penis,<jakbym ja nie wiedziala...?> i ze to na pewno chlopak:) Powiem wam szczerze babki, zadnego penisa nie bylo:) No ciekawe co tam mamy..:)
Zycze wszystkim rownie dobrych wiesci.
I dziekuje za wasze wsparcie, mile slowa no i w ogole wszystko...:baffled:

Witajcie wczoraj byliśmy z R na badaniach . Okazało sie ze tak powiem, ze do zapłodnienia doszło ok 2 tyg pózniej niż wychodzi z OM. Będziemy mieli córeczkę Lenke:-) wróży dotkass sie sprawdziły :-p No z ciorcia wszystko b dobrze. Teraz jest 21 tydz. I mała wazy 397 g :)) smiga w brzuszku jak szalona:)) lozysko wporzadku , serduszko smiga niesamowicie także bardzo sie cieszymy:-);-) Tylko suwaczek muszę mnienic i postaram sie wkleic zdjęcie bo mam nawet w 3 albo 4 d.

Witajcie wczoraj byliśmy z R na badaniach . Okazało sie ze tak powiem, ze do zapłodnienia doszło ok 2 tyg pózniej niż wychodzi z OM. Będziemy mieli córeczkę Lenke:-) wróży dotkass sie sprawdziły :-p No z ciorcia wszystko b dobrze. Teraz jest 21 tydz. I mała wazy 397 g :)) smiga w brzuszku jak szalona:)) lozysko wporzadku , serduszko smiga niesamowicie także bardzo sie cieszymy:-);-) Tylko suwaczek muszę mnienic i postaram sie wkleic zdjęcie bo mam nawet w 3 albo 4 d.
nie ma co sie sugerowac tym co wychodzi na usg, mi tez teraz gin mowil ze dzidzia jest mniejsza niz te 22 tc, i tez wychodzi mniejszy o jakies 1,5 tyg.... ale powiedziala tez ze to normalne ze zalezy od sprzetu, i tygodnia :-)
ja np mam tak ze na jednym usg jest w normie a na 2-gim jest mniejszy, a na kolejnym znowu w normie :-)
dzieci roznie przybieraja i moim zdaniem nie masz co zmieniac suwaczka bo moze sie okazac ze "nadrobi straty" :-)

reklama
Do góry