reklama
beti84
Fanka BB :)
Beta HCG to badanie hormonu we krwi. Ja płaciłam 30 zł. po 2 dniach trzeba powtórzyć żeby sprawdzić czy rośnie. Ważne żeby po dwóch dobach BHCG wzrósł o około 60%. Mi wzrósł o 100% i było podejrzenie bliźniaków, ale jak pisałam wcześniej jeden pęcherzyk nie dał rady i został jeden bąbelek.
Ja w piątym tygodniu też nie miałam tętna, dopiero teraz w 9 widziałam serducho i jest wszystko ok. Zrób tak jak Ci serce podpowiada.
Ja w piątym tygodniu też nie miałam tętna, dopiero teraz w 9 widziałam serducho i jest wszystko ok. Zrób tak jak Ci serce podpowiada.
Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka
Oliwka, superaśny :-)
myszka2829
Rano zadzwonie do poradni,niech na gwałt cos wymysli....pozdrawiam ide juz chyba spac...mała spi..a ja bym tez chciala usnac i juz niemyslec...ale czy sie da?...okaze sie...
pa kobietki i dziekuje wam...
Kochana nie denerwuj sie niepotrzebnie, czasami maja stary sprzet i niedowidza... w 6tc+ powinno byc juz serduszko. Gdy go nie ma moga mowic o pustym pecherzu plodowym. Glowa do gory i za tydzien dwa powtorz usg.
U mnie w 5tc byl pecherzyk, ale lekarz nie gdybal tylko wyznaczyl wizyte za 2 tyg i tyle, a maja dobry sprzet n atyle, ze prenatalne robi u siebie i nie musze jezdzic po szpitalach.
przepraszam, ale to chyba idiota szuka tetna w 5 tc... i niepotrzebnie stresuje ciezarna :/
Ostatnia edycja:
Julianka33
Mama Fabiana i Dominika
aisak_85 ja na twoim miejscu poszłabym do lekarza prywatnie. Przyjmie cie od razu! Trzymam kciuki, by wszystko było ok.
Oliwka 36 śliczne maleństwo.
Oliwka 36 śliczne maleństwo.
myszka2829
Julianka jest za wczesnie o minimum tydzien zeby zobaczyc cos wiecej jak pecherzyk... wizyta teraz nic nie da, poza strata kasy. Lepiej poczekac do tego 6tc+ i ponowic usg i bedzie wszystko jasne i zaloze sie, ze znajda serduszko :-)
reklama
Pchla_Szachrajka
Rano zadzwonie do poradni,niech na gwałt cos wymysli....pozdrawiam ide juz chyba spac...mała spi..a ja bym tez chciala usnac i juz niemyslec...ale czy sie da?...okaze sie...
pa kobietki i dziekuje wam...
aisak ja w 5 tym tyg tez mialam tylko pecherzyk, wiec na pewno wszystko jest dobrze!