reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Rano zadzwonie do poradni,niech na gwałt cos wymysli....pozdrawiam ide juz chyba spac...mała spi..a ja bym tez chciala usnac i juz niemyslec...ale czy sie da?...okaze sie...

pa kobietki i dziekuje wam...

reklama
aisak_85 koniecznie jutro idź zrób badanie, wepchnij się do lekarza, nie maco czekać na wizytę. Ja nie wierzę, ze nic w pęcherzyku nie ma. Warto poczekać, nie trać nadziei!

Beta HCG to badanie hormonu we krwi. Ja płaciłam 30 zł. po 2 dniach trzeba powtórzyć żeby sprawdzić czy rośnie. Ważne żeby po dwóch dobach BHCG wzrósł o około 60%. Mi wzrósł o 100% i było podejrzenie bliźniaków, ale jak pisałam wcześniej jeden pęcherzyk nie dał rady i został jeden bąbelek.
Ja w piątym tygodniu też nie miałam tętna, dopiero teraz w 9 widziałam serducho i jest wszystko ok. Zrób tak jak Ci serce podpowiada.

Ato mój bąbelek:-)

Załączniki

• justa.jpg
    justa.jpg
    3,8 KB · Wyświetleń: 70
Rano zadzwonie do poradni,niech na gwałt cos wymysli....pozdrawiam ide juz chyba spac...mała spi..a ja bym tez chciala usnac i juz niemyslec...ale czy sie da?...okaze sie...

pa kobietki i dziekuje wam...

Kochana nie denerwuj sie niepotrzebnie, czasami maja stary sprzet i niedowidza... w 6tc+ powinno byc juz serduszko. Gdy go nie ma moga mowic o pustym pecherzu plodowym. Glowa do gory i za tydzien dwa powtorz usg.
U mnie w 5tc byl pecherzyk, ale lekarz nie gdybal tylko wyznaczyl wizyte za 2 tyg i tyle, a maja dobry sprzet n atyle, ze prenatalne robi u siebie i nie musze jezdzic po szpitalach.

Ja w piątym tygodniu też nie miałam tętna, dopiero teraz w 9 widziałam serducho i jest wszystko ok. Zrób tak jak Ci serce podpowiada.

przepraszam, ale to chyba idiota szuka tetna w 5 tc... i niepotrzebnie stresuje ciezarna :/

Ostatnia edycja:
Julianka jest za wczesnie o minimum tydzien zeby zobaczyc cos wiecej jak pecherzyk... wizyta teraz nic nie da, poza strata kasy. Lepiej poczekac do tego 6tc+ i ponowic usg i bedzie wszystko jasne i zaloze sie, ze znajda serduszko :-)

reklama
Do góry