reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Oliwka, madia, aaa19, anka4 Julianka gratulacje
biggrin.gif

Asiak- jak wyłam z rozpaczy w styczniu w szpitalu z plamieniami, że moje dziecko nie żyje, lekarz powiedział mi, że jeszcze nic nie wiadomo do czasu badania hcg (tylko to inna sprawa, bo u mnie był płodzik), ale zacytuję Ci jego słowa bo zapamiętałam dobrze: "Spokojnie, jeszcze nic nie jest przesądzone, widziałem wielokrotnie na USG puste jaja płodowe z których się zdrowe dzieci później rodziły". To daje nadzieje. Wiem że diagnoza Cię zmiażdżyła, ale nie trać jeszcze całkiem nadziei!!! Koniecznie zrób USG gdzie indziej!

No ja za to z dobrymi wieściami po wizycie. Karta ciąży założona i wszystko ok. Lekarka potwierdziła, że badania w normie i wytargowałam kolejne usg:-D Dzięki temu widziałam mojego fikającego szkraba! Cudo ma już 4cm i ocenione jest na 10tydz 6dzień czyli dalej 4dni większe:-) Machało rączkami, nóżkami, oczka buzię pocierało łapkami i wierciło się niemiłosiernie:-) cudowny widok! Termin wyznaczyła na 10kwiecień. O zdjęcie nawet już nie prosiłam bo nie drukowała nawet do dokumentów, ale fajnie, że w ogóle zrobiła to USG tydzień po tygodniu ;-)

reklama
Asiak, kochana, poczekaj jeszcze, skoro byly takie przypadki ze serduszko ciut pozniej zaczyna zyc.... kochana, wiem jakie to okropne przez co musisz teraz przechodzic i jeszcze ytrzymac sie w pionie dla starszej pociechy... duzo sily dla ciebie i moc otuchow!

a ja juz po badaniu :-)

balam sie , wiecie kazdej jakies mysli zle do glowy przychodza, tymbardziej jak nie miala dlugiego kontaktu z usg ;-)

zywy zarodek z bijacym serduszkiem :-) slyszlam jak maz wydawal pomruki radosci gdy maluch sie na ekranie prezentowal :happy: serduszko bije jak dzwon, wszystkie paramertry w normie, 4 dni starsze niz z OM
jestem spokojna i szczesliwa :-) nosze w sobie ZYCIE !!!

Asiak poczekaj kilka dni i umów się na usg na innym sprzęcie, nie trac jeszcze nadziei, wiem że to trudne, rozumiem Cię ale jeszcze wszystko moze być dobrze, przytulam Cię mocno

aaaa19 - prześliczne zdjęcie , prześliczna dzidzia...:)

Anka4,Ella1,Notka,lenka21,Phelania,Oliwka 36,beti84,ankzoc ,nef, -
dziewczyny dzieki za wsparcie jeszcez raz...

Ankzoc -
zabraniam CI jakich kolwiek mysli ewentualnie samych pozytywnych,...

CZuje sie zle, w gardle staje mi wszystko co jem, ściska mnie przy każdej mysli, chodze po domu jak jakas pokrecona w głowie mi sie kreci, jesc mi sie nie chce, i w dodatku staralam sie pospac a nawet przez sen o tym myslalam i głowa mnie boli....
Te dni beda sie teraz ciągneły...poczekam

A wy dziewczynki dbajcie o siebie i wasze juz niemałe fasolki tylko juz istotki :) zdjecia macie cudne, pozdrawiam

Mam jeszcez pytanie na tym całym zapisie z usg pisze takie cos co to ma znaczyc, moze któras wie...

LMP: 18.07.2012(to napewno data ost.mies) GA(LMP) 8w1d EDD(LMP) 24.04.2013

DOC:
GA(AUA) 5w1d EDD(AUA) 15.05.2013

Macica tyłozgieta. w jamie macicy pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym, wielkościa odpowiada 5w1d, bez widoczego echa płodu..

NIe zapomne jego tekstu, niech PAni zrobi test ciązowy,,,,,a ja se mysle ty baranie głupi jakbym nie zrobila testu to wogole bym nieposzła do giekologa...wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr mowie mu ze robilam i pozytywny wyszedł...

Aisak_85 idz do innego lekarza, nawet do kilku jeśli potrzeba! Ja też mam macice w tyłozgięciu i lekarzowi strasznie trudno było uchwycić dziudziulka i może poprostu tu jest przyczyna. Koniecznie potwierdź gdzie indziej!
Co do zapisu:LMP data ost. miesiączki, tygodnie ciąży wg. ostatniej miesiączki i termin porodu z ostatniej miesiączki. To 2-gie to chyba tydzień ciąży wg USG i termin porodu wg USG.

asiak_85 trzymaj się dzielnie, jak mocno ściska kciuki za Ciebie i wierzę że będzie dobrze.
Bardzo Ci współczuję, że zostałaś z tym teraz sama, ale się nie załamuj i bądź dobrej myśli, tak jak Ella pisała to jeszcze nić nie znaczy.
Przejdź się do jakiegoś dobrego lekarza i potwierdź USG.
co do tych 'szyfrów' to nic mi do głowy nie przychodzi.... 8w1d i 5w1d to na pewno wiek, ten drugi pokrywa się z Twoim suwaczkiem a pierwszy nie mam pojęcia.....
Ściskam mocno

reklama
asiak_85
przytulam mocno i trzymam za Was kciuki.
może zrób tak jak dziewczyny piszą i spróbuj gdzie indziej zrobić USG.
Trzymaj się!!

Do góry