reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
Aisak, ja bym probowala sie wbic do lekarza.....
nie zwrocilam wczesniej uwagi na suwaczek, ale rzeczywiscie bicie serduszka najwczesniej od 6-7 tygodnia wiec w 5 tc to raczej normalne ze nie uwidoczniono echa
dziewczyny dobrze radza, badanie beta bedzie maiarodajne, pokaze ze ciaza sie rozwija a nie zatrzymala np na tym 5 tc
trzymaj sie i walcz!

Aisak dobry obraz jak przebiega ciąża da Ci wynik bety, dziwię się dlaczego lekarz Ci jej nie zlecił :/ jak byłam na wizycie 4t6d to był pęcherzyk 7 mm a przyjaciólka ostatnio wylądowała na patologii ciąży bo skończyła 7t a serducha nie było i miała plamienia, po dwóch dniach zaczęło bić i teraz są w domku także bądź dobrej myśli że ciąża jest młodsza niż wynikałoby to z OM wszystkie trzymamy za Was kciuki!!!! :*

Dziewczyny śliczne maluchy!! napatrzeć się nie można na te cudeńka!!
Dotkass a Tobie to testują cierpliwość z tym USG ;)

Od rana troche lepsze samopoczucie, przyjełam do wiadomosci co sie stało, ale mam nadzieje ze pomyliłam wyliczenia albo owulacja sie przesuneła niewiem tłumacze se to na wszystkie sposoby, nie trace nadzieji.

Po niedzieli ide zrobic to badanie BetaHCG niestety obecnie mam grosze w portfelu wiec i tak za darmo mi nie zrobia.
Tak za tydzień tak jaka gadal ten lekarz co robil usg pojde prywatnie do lekarza...Mój prowadzący jest na urlope wiec do niego przed terminem sie nie wcisne...ale na prywatnego sie skusze..

Dla tych co niewidziały poprzedniego suwaczka według miesiaczki powinnam byc w 8tc2d ale ze lekarz stwierdzil sam pecherzyk z z p.zółtkowym to okreslił wiek na 5 tydzien wiec dlatego zmieniłam suwaczek...jesli sie cos zmieni wtedy poprawie go na poprawny :)

Ostatnia edycja:
aisak_85 - wiesz twoja sytuacja strasznie mnie zmartwiła, bo jesteśmy na tym samym etapie ja byłam w 5 tygodniu to był tylko pęcherzyk, teraz mam wizytę w pn i już zaczynam schizować, nie mogłam spać w nocy i tak zaczęłam analizować twoją sytuację, być może zamiast od 10-14 dnia miałaś później owulację i stąd ten 5 tydzień :confused: ech życzę ci żeby wszystko się ułożyło pomyślnie

Wieci3e co moze wstyd sie przyznac ale ja mam nieregularne miesiaczki, nieobliczam se dni płodnych ani nie patzre na dzien owulacji ale z moja córka bylo ok 5tc ale usg miałam wlasmie w 5tc i tez byl sam ppecherzyk bo patrzylam na usg jej.ale teraz martwie sie tym przesunieciem to az 3 tygodnie róznicy..
co to moze znaczyc ze dziecko bedze mniejsze jak na swoj wiek?bedzie sie gorzej rozwijać?

aisak, narazie o tym nie myśl, być może trafiłaś na konowała, a może coś źle wyliczył, to się zdarza to tylko sprzęt, dlatego też USG zalecają wykonywać pod koniec I trymestru, żeby przyszła matka nie potrzebnie się nie stresowała...zrelaksuj się, połóż, poczytaj książkę, napij się kakao, albo czekolady gorącej, zjedz kolację przy świecach z mężem i wierz w to, że będzie dobrze :tak:

aisak jeżeli Ciebie Kochaniutka to pocieszy, to ja czytałam, że jakby był pusty pęcherzyk ciążowy to organizm sam by odrzucił taką ciąże, jeżeli jest u Ciebie wszystko ok - nie krwawisz, to bądź dobrej myśli. Buziole

reklama
Do góry