reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

gratuluję wszystkim :-) mam prośbę, ze względu na to, że byłam nieobecna kilka dni mogłam przeoczyć płeć czy imiona...prośba o to, by wysłać mi na prv info o płci jeśli już znacie i ewentualnym imieniu dzieciątka jeśli chcecie...będę bardzo wdzięczna :tak:

my po przejściach też po USG...pojechałam do przychodni w której miałam umówioną wizytę, dojechałam i dowiedziałam się, że mojego gina nie ma :szok: dopytałam się i dowiedziałam, że USG w między czasie będzie wykonywała p. doktor która ma wizyty w dniu dzisiejszym w poradni...po przyjęciu dwóch pacjentek po 2 godzinnym opóźnieniu p. dr stwierdziła, że jak możemy to żeby się przepisać, wyobraźcie sobie moją wściekłość...po chwili pani z rejestracji poprosiła nas do siebie (było nas z 8 pacjentek) i chciała nas przepisywać, jak to usłyszałam, to powiedziałam, żeby mnie to już wypisała z tej przychodni :wściekła/y: (okazało się, że przychodnia jest w likwidacji, ale żeby łaskawie poinformować o tym przynajmniej ciężarne, bo przecież zmiana prowadzącego jakby jest tu najmniej istotna prawda??? :wściekła/y:)...dobrze, że R i Ami była ze mną...pojechaliśmy do tej drugiej przychodni...i żałuję, że nie poszłam do niej od początku...gin rewelacja, zostałam przyjęta bez problemu, widziałam oddział położniczy, no obłędny, otrzymałam kartę planu porodu, z prośbą o wypełnienie przed porodem, by mogli respektować moje prośby...no i naważniejsze USG zostało wykonane od ręki na wizycie, bo sprzęt doktor miał w gabinecie, na dodatek 2d i 3d, obserwowałam dzidzię na swoim ekranie, Amelcia z R też...

najważniejsze z dzidzią wszystko ok, serducho wali jak szalone, zdrowe, Maleństwo wygląda na 11 dni młodsze (ale wiadomo, że to się może zmieniać z dnia na dzień na tym etapie ciąży), waży 330 gr i jest...dziewczynką :-) tak więc, moje "wróżby krwiste" u nas po raz kolejny się sprawdziły i chociaż na chwilę przerywam chłopięce radości :tak::-D

reklama
Gratuluje wszystkim wspaniałych chłopaczków :-)
U nas wizyta 27.11 i ja nadal żyje nadzieją, że jednak może w końcu pojawi sie ten siusiak :-p chociaż juz tyle z Was bedzie miało synków, że pewnie limit kwietniowy pomału sie wyczerpuje
:-D

Dotkass wiieeeeelkie gratulacje, juz od rana czekałam na Twoją relację z wizyty :-) Super, że jest dziewczynka, tak jak chciałaś ;-)

Ostatnia edycja:
To mój potwierdzony wczoraj synek waży 370g....ale pan dr powiedział, że to w normie ;-) Moja młoda równo w 21tc ważyła 380g i urodziła się 3970g na 3 dni przed terminem więc teraz zakładam, że skoro chłopak to pewnie ponad 4kg będzie...ehhh:blink:

no widzisz, wg suwaczków masz o prawie 2 tyg starszego synka a różnica wagi 30g, więc chyba faktycznie mam wielkoluda ;)

reklama
Do góry