reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Ja tez długo tu nie zaglądałam!! Gratuluje synków i córeczek każdej przyszłej mamusi!! Ja będę mamusią Aleksandry. Jakie było zdziwienie mojego M jak zobaczył 2 wargi nawet lekarz nie musiał mówić co to!! Ale mój M twierdzi że jeszcze ptaszek urośnie.:-)

reklama
Felidae drugi synek mojej siostry też miał na USG plamkę na serduszku, doktor mówił że to się zdarza i to wcale nie tak rzadko i w większości samo zanika do porodu :tak:na drugiej wizycie już nie było śladu po plamce, mam nadzieję że i u Was tak to się skończy :tak:trzymamy mocno kciuki!

Gratuluję udanych wizyt!! Też mam wrażenie że więcej chłopaków będzie w kwietniu niż dziewczynek :-)

My w sobotę byliśmy na USG (darmowym w Krakowie) i powiem, że jesteśmy bardzo zadowoleni. Po pierwsze, byliśmy na ćwiczeniach (podobnie jak Ella) 5 lekarzy, od razu poprosiłam żeby troszkę przekręcili monitor żebym coś widziała, więc było ok. Na początku sprawdzili co się 'tam' czai i już wiemy na 100% że chłopak :-). Ja tak właśnie przez cały czas czułam, że będzie chłopak i nawet nie byłam zaskoczona! A potem już tylko pomiary, dokładne badanie serduszka, na koniec przyszła pani dr Nocuń i sprawdziła, czy na pewno wszystko ok, przekręciła monitor zupełnie w moją stronę, pokazała dzieciaczka i pooglądałam go sobie dokładnie:-). Najważniejszy że zdrowy, dostaliśmy zdjęcie 3D na którym widać, że mały się uśmiecha i drugie już 2D które jest niezbitym dowodem na to że będzie synuś (fota siusiaka!). Nie mam jak zeskanować, więc teraz nie wrzucam.
Dziś jeszcze idę na wizytę do lekarza prowadzącego, więc pewnie wieczorem, albo jutro zdam relację :)

dotkass zmieniamy na chłopaka, imię cały czas nieznane (roboczo mówiliśmy Stasiu, ale chyba wybierzemy inne). Co do wróżb, z krwi wychodził chłopak, więc się sprawdza!

reklama
Do góry