reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

jak ja sie ciesze, że mieszkam na wsi, w dość dużym domku, z ogrodem....mam nawet kury i strusie... Dom wybudowali rodzice 8 lat temu, mieszkamy w nim ja z mężem, siostra i mama... salon 40mkw, 3 łazienki... w bloku bym chyba nie wyrobiła...

reklama
Zazdroszcze dziewczynki że w domach mieszkacie.
My w 2 pokojówym musimy się jeszcze przemeczyć 1,5 roku .Już budowane jest Nasze nowe osiedle i tam wypatrzone nowe mieszkanko z wyjściem do ogrodu .3 pokojowe +2 łazienki ,kuchnia (nie chce już aneksu)i ogródek ,i taras.
Już się nie mogę doczekać .To mieszkanie sprzedamy odrazu bo jest duzo zapotrzebowanie na tak mały metraż w centrum ,a za te same pieniądze kupuje sie w innej dzielnicy większe mieszkanie .
Marzy mi się dom ,z dużym ogrodem .Ale niestety narazie marzenia muszą poczekać.
I jak zamieszkamy w nowym mieszkanku to przygarne jeszcze jednego kota płci meskiej.Moja kotka potrzebuje towarzysza życia .:-)

Kupiłam taki laktator Laktatory - Laktator elektroniczny intelig. Avent ISIS iQ UNO - Avent ,wydaje mi się że nie przepłaciłam ,chciałabym go wypróbować ale nie mam narazie na czym.
Mam nadzieje że dzięki temu urządzoniu nie będę ubezwłasnowolniona.Odciągne pokarm i C będzie mógł nakarmić mała a ja wyjść z domu.
O to mój plan

Aha zaopatrzacie się na wszelki wypadek w jakieś mleko modifikowane dla noworódków w razie gdyby były problemy z karmieniem ?

lenka, nie ma chyba potrzeby.. w razie co sie podjedze do apteki, a po co ma juz stac i marniec, albo sklepy calodobowe, to chyba w kazdym miescie sa ;-) ja kupilam przy Filipie i sie przeterminowalo :eek: w ogole nie ruszylam, chcialam pozniej, po skonczonym 8 mies i bylo juz przeterminowane. bez sensu.

Aha zaopatrzacie się na wszelki wypadek w jakieś mleko modifikowane dla noworódków w razie gdyby były problemy z karmieniem ?
lenko - ja mam dwa rodzaje, ale nie dlatego, że kupiłam, że sie boje czy cos, tylko dostałam od szwagierki której się zostały dwa opakowania rózne. Bebilon i NAN. Jedynki ofkors. Więc jak mi się nie przydadzą - a mam nadzieję, że nie to z chęcią oddam którejś z Was.

Dziewczyny mam dwa pytania:
1. Które chusteczki pampers są lepsze- sensitive czy babyfresh? Tych pierwszych jest trochę mniej w paczce, ale czy dla noworodka będą lepsze- tzn czy jest mniejsze ryzyko, że będą uczulały? Bo w carrefourze jest znowu promocja- 6 pak za 26 zł, więc myślę, że warto.
2. Co sądzicie o pieluszkach pampers premium care?

laurka nigdy nie zwracalam uwagi na takie rzeczy, ktore chusteczki bardziej uczulaja. generalnie ja lubie pampers, nivea. kup jakie uwazasz, to jest loteria jak dziecko zareaguje i tylko metoda prob i bledow mozesz zobaczyc ktore chusteczki uczulaja. generalnie jak dziecko nei jest alergikiem to nic nie uczula:)
mleka tez nigdy nie kupowalam w razie W.

Dzięki Morgaine. W takim razie kupię chyba te sensitive... Chyba, że w poniedziałek już nie będzie, bo to ostatni dzień promocji.

reklama
laurka ja mam te babyfresh i one się u nas sprawdziły ale tak jak pisze Morgain trzeba wypróbować na własnym dziecku.

lenka ja też myślę o zakupie mleka tak na wszelki w. mieszkam na wsi i nie wyobrażam sobie że w nocy jak mały będzie ryczał ktoś pojedzie mi po mleko!!! Poza tym u mnie z całodobowych to chyba tylko żabka w mieście otwarta hehehe, tylko jeszcze nie wybrałam jakie mleko a TY?

Do góry