reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki kulinarnie!!!

lilou oceniaj. Drugie zdjęcie po ok.10 minutach pieczenia (zanim znalazłam aparat ) a to pierwsze tuz przed jedzonkiem. Szkoda tylko, że kropki spadły na samo dno. Może więcej mąki do ciasta?lub oprószyć mąką zanim porzucamy ser??
DSCN8282.jpgDSCN8275.jpg

reklama
meriderka piękna:-) Chyba Cię odwiedzę , bo moja to niewypał :p
ja tak jak pisałam robię na okrągłej, więc pewnie mi tych łat mniej wychodzi, dlatego wystają za powierzchnię. Mój P (bo to jego ulubione ciasto) lubi jak jest taka wilgotna (hahaha naprawdę mówię o cieście:-D) więc daje duże te łaty ;) a sody zawsze z 2 płaskie żeby wyrosło ;-)

ja robiłam małe bo bałam się, że będzie wyciekało jak będą za duże. A jak ukroiłam to tak jakby pianka z ptasiego mleczka wyszło. Następnym razem zrobię większe i trochę mniej cukru dam bo chyba mnie poniosło :). Czeka na mężulinę ( ma służbę od 16-stej więc wróci po dwunastej)

Boszeee po co ja tu zaglądam wogóle:wściekła/y::-( Dziewczyny pieką moje ukochane słodkości- a ja z cukrzycą to sobie mogę... zaszalałam dziś z lodem czysto śmietankowym, to i tak super. Wszelkie mączne produkcje odpadają(sprawdziłam), a tak je kocham.....
Ale po ciąży jak mi minie(i hope so..) to będę piec te wasze krówki i inne:-)

Dziewczyny, polecam Wam coś fajnego. Właśnie robię te kotleciki pierwszy raz i spróbowałam jednego i są super :) No i dużo nie trzeba przy nich stać, można robić na siedząco a to dla mnie najważniejsze teraz. Co dziś na obiad na Facebooku Tylko zamiast tej przyprawy Knorra dałam zwykłą przyprawę do kurczaka i troszkę ostrej papryki :)

reklama
zbliza sie tłusty czwartek czy któraś z was ma sprawdzony przepis na pączki ;-) ja nigdy nie robiłam a chętnie bym spróbowała

Do góry