reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki kulinarnie!!!

aenye-jesteś genialna!A te ciasteczka....mmmmmmm,niebo w gębie!!!Mój mąż-łasuch zjadał jeszcze ciepłe,w efekcie czego bolał go brzuch,ale co tam.... wcina dalej!!!!

R E W E L A C J A ! ! !

Dzięki Ci dobra kobieto....no dobra,dość,bo wpadniesz w samouwielbienie:-D
 
reklama
dla mojej mamy były troszkę za słodkie ale też jej smakowały a mojemu bratu bardzo(on generalnie najbardziej lubi ciasto jeszcze przed upieczeniem i takie wyjadal,ale potem wziął upieczone ciastko i taki jakby zdziwiony stwierdził"o takie też dobre"po czym zjadł ponad połowę sam:)no a drugiej połowy z dzisiejszego dnia też już nie ma:)naprawdę możesz być z siebie dumna:)ja z Ciebie jestem;)
 
nie pamietam :-/ nie zrobilam wczoraj i nie robilam juz w ogole dosc dawno, niech dziewczyny Cie oswieca. to pewnie zalezy, jak duze ciastka tez..

dzieki, zuzanna :-D naprawde, zaczynam wierzyc, ze pora mi otwierac wlasna ciastkarnie :p :-D a ja wlasnie uwielbiam 'za slodkie', zawsze, jak cos robie daje wiecej cukru niz w przepisie :-/ hehe..

ale, ale ;-) zeby sie pochwalic, dodam, ze moje makaroniki wprawily tesciowa w ekstaze :-D i juz robila swoja porcje :-D byla zachwycona i zaraz prosila o przepis. moze ja mam jakis ukryty talent naprawde? :-D
 
Właśnie zrobiłam (i zdążyłam już zjeść dwie porcje)mojej ukochanej leguminy bananowej:)
po prostu ją uwielbiam,ale tylko ja w rodzinie(i mój brat)reszta uważa że jest za słodka i za mdła,ale tym lepiej dla mnie bo mam całą dla siebie:):):)
w ogóle lubię wszystko co bananowe(lody,serki,ciasta itd.),a same banany nie za bardzo...dziwne trochę:)
 
"KROWA"

2 szkl mąki
2 jajka
0,5 szkl oleju
0,5 szkl mleka
1 szkl cukru
1 op cukru waniliowego
3 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
wiadereczko (o,5) sera waniliowego (kupuję w Biedronce - "zielona łaką"; ale teraz robią małe wiaderka np. "piątnicy"

Zmiksować po kolei : jajka, cukier, mleko, mąkę, olej, cukier waniliowy, kakao, proszek do pieczenia, sodę (kolejność jak kiedyś sprawdziłam jest istotna ;-))

Włożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i bułkę tartą (ja robię na okrągłej); ser rzucać na ciasto aby tworzył "krowie łaty" i wystawał po za powierzchnię .
piec około godziny w 170 stopniach.

po południu będę robić to wkleję zdjęcie ;-)
 
reklama
Do góry